Hirdetés

Ti ajánlottátok, mi teszteltük: a CUCU Gastro nagyon meglepett

Hirdetés

Ti ajánlottátok, mi teszteltük: a CUCU Gastro nagyon meglepett

Hirdetés
Nemrég feltettük a nagy kérdést az oldalon, hogy szerintetek milyen helyekre kellene elmennünk tesztelni. A válaszok között felmerült egy érdekes név, ami eddig nem került a látóterünkbe: ez a CUCU Gastro.
Hirdetés

Egy óbudai áruház parkolójában áll az egyszerű, nem túldíszített, mondhatni, picit észrevétlen food truck. Amellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, ami benne készül! 

CUCU
A CUCU Gastro food truckja. (Fotó: Karaba Tündi)

El Cucuy, Cupreme, Cubano és Vincent Vega

A CUCU név amellett, hogy könnyen megjegyezhető, nagyon egyszerű párhuzammal a malacra utal, ugyanis a hely fő profilja a pulled pork szendvics. Ennek ellenére egy vega kaja is helyet kapott az étlapon: CUCU senkit sem hagy éhen! A szendvicseket kézműves, hosszú kovászos érlelésű pékárukban tálalják. Házhoz szállítással is kérhetőek mindkét ismert platformon, de egy római-parti kirándulás vagy nagybevásárlás előtt és után is be lehet dobni egy CUCU-t. 

A legcsípősebb és a legvegább

Utólag vettük csak észre, hogy a hivatalosan ciabattában, illetve bagelben tálalt szendvicseket mi buciban kaptuk – persze aggodalomra semmi ok, ez a tartalmán mit sem változtatott.

El Cucuy

A pulled pork akkor jó igazán, ha intenzíven érződik rajta az a bizonyos füstös, pork-ízvilág, illetve, ha rendesen csíp. Az El Cucuy mindkét kritériumot teljesíti, bár a füstösség tekintetében egy leheletnyit akár lehetne erősíteni – ízlés kérdése. De nem szabad hagyni, hogy a hús elvegye az eszünket, mert a lassan sült disznón kívül kandírozott jalapeno, sajtszószmártás, házi BBQ-szósz és ropogósra sült hagyma is erősíti a szendvicset. A kandírozásnak köszönhetően a chili máshogy csíp, mint azt megszoktuk. Kicsit karamellizálódik, ezáltal lágyabban csípő ízt kölcsönöz az ételnek, mint a friss jalapeno tenné. A buci helyett valóban jobban passzolt volna az eredeti ciabatta, így egy kicsit sok volt a pékáruból, de legközelebb jobban figyelünk, így lesz mit kipróbálni máskor is. Ár: 1790 forint

CUCU Gastro
CUCU Gastro-féle El Cucuy szendvics. (Fotó: Gedeon Lili)

Vincent Vega 

Vincent Vega sem bagelben érkezett, ahogy azt vártuk, és így a szendvics helyett ő is inkább egy hamburgerre hasonlított. Azok közül viszont egy igazán prémium kategóriásra, ugyanis a házi hummusz alapra egy hatalmas szelet grillezett kecskesajt került. Ez már önmagában is remek kombó, de a frissesség érdekében a zöldségek sem maradtak el, úgymint a tormás céklakrém és a savanyított zöldségek. Az elsőre értelmezhetetlen kesudió nemcsak látványban, de ízben is adott egy plusz krémességet, textúrában pedig egy kis roppanósságot a hummusz mellé, nélküle már el se tudnám képzelni ezt a szendvicset. A torma nem csípett, talán a cékla vehette el egy kicsit az erejét, de a pikantéria mégis ott lebegett a szendvicsben, nem lehetett nem észrevenni. A kecskesajt tényleg NAGYON vastag szelet volt, így aki nem szereti, kerülje el, mert igenis 100%-ban érezni a natúr, friss kecskesajt ízét, nem csak úgy megbújik a sorok közt. Ár: 2190 forint

CUCU Gastro
Vincent Vega szendvics, CUCU Gastro módra. (Fotó: Gedeon Lili)

A szendvicsek mellé köretnek sült krumpli vagy sült édesburgonya, illetve coleslaw saláta is rendelhető valamilyen mártogatóssal, szomjoltásra pedig házi szörpök szolgálnak. A saját készítésű szószok közül a baconnaise sok jóval kecsegtet…

Ha csak egy falatra vágyik valaki, vagy akár vásárlás után éhes a gyerek, menüben is kérhető a sült krumpli szörppel és választható szósszal. 

Köszönjük a CUCU Gastro-tippet!

Magunktól lehet, hogy sosem bukkantunk volna rá erre a fantasztikus kis food truckra, úgyhogy köszönjük szépen az ajánlást, kedves olvasóink! Minden friss és ízes volt, egyedi kombinációk, kreatív kaják! Abszolút nem olyan, mint amilyet egy bevásárlóközpont közeli etetőhelyétől várna az ember lánya. Biztosan menni fogunk máskor is, hogy a ciabattákat és a bageleket is végigkóstoljuk. 

Cím: 1033 Budapest, Szentendrei út 115.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?