Magyaráznia sem kellett Veres Istvánnak, hogy szenvedélye a főzés, mert szinte extázisban főzött a Konyhafőnök válogatón. Foglalkozása szerint szoftverfejlesztő, amiben szintén örömét leli.
„Az informatika a szakmám, a főzés pedig a szenvedélyem” – mondta a versenyző. „A főzés kikapcsolódás, és feltölt. Bárhogyan is, mindig félresikerül valami, de engem last minute embernek is szoktak hívni, mert mindent megoldok az utolsó pillanatban.”
A két sós – egy burgonyás és egy ázsiai ízvilágú – mille feuille tálalása előtt feltűnt a séfeknek: Istvánt alaposan megizzasztotta a versenyfőzés, de egyetlen percre sem veszített a lendületéből. Miközben tálalt, mesélt magáról, a munkájáról, és arról, hogy nemrég négy hónapot dolgozott Bangkokban, ezért is szerette volna a távol-keleti ízeket megmutatni a tányérján. A lisztkukaccal fűszerezett étele közben mesélt arról, hogy a nyereményéből is biztosan elmenne egy ázsiai gasztrotúrára. Miután Istvánnak sikerült időben feltenni minden elemet a tányérjára, Rácz Jenőt elsősorban nem is az étel érdekelte: mindenképpen szerette volna megtudni, hízóban vagy fogyóban van-e a versenyző.
„Fogyóban. Koreai konyhával fogytam 30 kilót” – jött a válasz, és Jenő szerint, ha bekerülne a Konyhafőnök versenybe, még egy ruhaméretet leadna.
Egyelőre erre megvan minden esélye, mert a két séfet sikerült meggyőznie a teljesítményével, Zé szerint viszont inkább egy év gyakorlás után kellett volna kötényt kapnia, hogy tényleg menetelni tudjon a Konyhafőnökben.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!