Nem kérdés, hogy egy jóóó lángos minden alkoholt felszív, de biztos mindenkinek van egy vicces sztorija arról, milyen ételkölteményt alkotott néhány pohár ital után.
Összegyűjtöttük, mik várnak az európai kontinens többi országában, ha a buliból hazafelé tartva megéheztek.
Skócia
A skótokról sok spórolós vicc terjed, de ha részeges kajákról van szó, igencsak bőkezűek. Az utcai árusoknál úgynevezett munchy boxokat, azaz „nasis dobozokat” lehet vásárolni, amibe minden jut, ami junk. Pizzaszelet, naan lepény, kebab, pakora, hagymakarika, sőt még chow mein tészta is kerülhet bele.
Törökország
Az Ezeregyéjszaka meséi & italai után hazafelé egy ízletes pide segít a macskajaj elkerülésében. Ez egy kenu alakú lepénykenyér, ami hússal – jellemzően marhával és báránnyal –, illetve sült paprikával, paradicsommal és hagymával van töltve. Morzsolt fetával megszórva tuti, hogy helyreállítja az elektrolit-háztartást, akár egy izotóniás ital, miközben fehérjét és szénhidrátot is biztosít a másnaphoz.
Csehország
Nem újdonság, hogy a sör és a sajt remek kombó, szóval ha cseh földön italozunk, egy duplán panírozott rántott sajt lesz a mi street foodunk a kocsmából hazafelé.
Görögország
A hedonista görögök nem egy sós gyrosszal, hanem egy bő olajban sült édességgel fojtják le az ouzoköröket. A forró mézbe mártott fánkgolyókat megforgatják fahéjban, igény esetén pedig egy kis diós-mogyorós kérget is kapnak: ez a loukoumades. Vigyázat, elég nehéz kaja, ne essetek túlzásba vele, hiába kívánja a szemetek.
Németország
A németek nemzeti eledele bármilyen alkalomkor megállja a helyét: így egy spicces berlini éjszaka után a currywurst a részegek megmentője. A párolt-sült sertéskolbász különlegessége, hogy egy kicsit édeskés, curry fűszerezésű ketchupos szósszal kínálják. Ettől extrán ízletes, ideális zárása egy eseménydús estének.
Írország
Az írek szintén a kolbászra esküsznek, de magyar ízlés szerint rántott formában! Panírozni persze nem állnak neki az éjszaka közepén: előre elkészített tésztába mártják, és bő olajban sütik ki. Mellé jöhet a chips vagy a sült krumpli, és persze valami mártogatós.
Anglia
A multikulti angol kultúrának köszönhetően főleg a kebabosok azok, akik a bárok zárása után kiszolgálják az éhesen hazafelé kóválygókat. A frissen átpirított pitába hús, tzatziki és zöldségek kerülnek. Vajon ott is felteszik a nagy kérdést, hogy „hagyma, csípős mehet bele?” 😀
Forrás: Insider
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!