Kókusz, citrusok és fehér halak – egzotikus menü várta a sztárokat a Grammy-gálán
A jelöltek mellett egyvalaki még biztosan hatalmas izgalommal várta a tegnap esti Grammy-gálát: Jason Fullilove séf, aki kollégáival nem kisebb feladat elé nézett, mint hogy 5 ezer jeles vendég számára készítsenek ünnepi vacsorát. Hollywood és a zenei világ színe-java jelen volt a díjátadón, melynek after partyján igazán emlékezetes ízelítőt kóstolhattak.
Egzotikus tájakra repítettek a Grammy ízei
Több mint húszéves szakmai múlttal a háta mögött Jason friss, modern és egzotikus menüsort állított össze, amelyet teljes egészében a „take flight”, azaz „szárnyalj” tematikára épített fel. Ahogy a People magazinnak elmondta, az ízeket úgy válogatta össze, hogy azok a zenében és az ételek terén egyaránt hozzá közel álló kultúrákat tükrözzék.
Az eseménynek helyt adó Los Angeles-i Kongresszusi Központban felállított mintegy 48 állomáson a sztárok a húsos és tengeri ételek mellett vegetáriánus, vegán és gluténmentes opciók közül is válogathattak.
Kuba és Jamaica konyhája inspirálta a menüt
A séf saját bevallása szerint is rajong a különféle fűszerekért és a citrusfélékért, ezért ezek gyakran köszönnek vissza az alkotásaiban. Az ételkülönlegességekhez ezúttal olyan országok nemzeti konyhájából merített inspirációt, mint Kuba és Mexikó. De a Miamiban népszerű finomságokból is emelt át az ízelítőbe.
Került a tányérokra Jamaica nemzeti gyümölcsével, akiszilvával és főzőbanánnal ízesített kókuszos rizssaláta, jamaicai marhahúspogácsa és gianduja csokoládés ganache-torta. Volt még halas taco mangósalsával, grillezett kukoricasaláta, avokádó crema, valamint zöld salsa is.
A séf személyes kedvence pedig egy tradicionális halas fogás volt a Fidzsi-szigetekről: a kokoda, amely egy fehér húsú, marinált hal. Ezt egy friss kókuszos cevichével tálalta, ahogy ő maga is kóstolta egy korábbi, Tokoriki szigetén tett látogatása alkalmával.
A díjátadón sem maradtak éhen a sztárok
A helyi idő szerint február 5-én este élőben közvetített díjátadón a szemfüles rajongók azt is kiszúrták, hogy a hírességeknek a díjkiosztó gálát sem kellett korgó hassal végigülniük. A vörös asztalokra csodásan megkomponált hidegtálakat, úgynevezett charcuterie boardokat készítettek be nekik.
Ezek olyan finomságokkal voltak tele, mint a friss bogyós gyümölcsök (eper, málna, szeder, áfonya), füge, datolya, kivi, vérnarancs, sárgadinnye, komplett szőlőfürtök. De kerültek rá retek- és uborkaszeletek, magvas keksz, valamint többféle ízletes sajt is. Így a jelöltek kedvükre csipegethettek, miközben azon izgultak, kihez kerülnek majd az arany szobrocskák.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!