Na, de mi is az a cannolo (vagy más nyelvjárás szerint cannoli), ami ennyire lázban tartja az olaszokat, és egyébként a világ többi részén is egyre népszerűbb? Ez egy ropogós tésztarolád, amit nem sütőben, hanem forró olajban sütnek, így kissé hasonlít a mi csörögefánkunkhoz. Az olajtól a tészta nem puha, hanem ropogós lesz. Ezekbe a csövecskékbe kerül aztán bele a ricottás töltelék, amit még kandírozott gyümölccsel vagy pisztáciával is ízesítenek.
Történészek szerint ezt a süteményt már az első században is készítették az arabok által meghódított Szicíliában, formája és alakja nem véletlen: a férfiak szexuális erejét volt hivatott növelni az édesség. Később pedig a karneválok legfőbb süteménye lett.
A cannolo világszerte egyre népszerűbb, az amerikaiak is imádják, de olyan helyeken, mint a Fülöp-szigetek is a legismertebb süteménynek számít, pedig pár éve még a nevét sem ismerték.
Sajnos a Guinness-rekord cannoliból már nem maradt, mert mindet elosztogatták, de ha megkívántad, itt is van egy szuper recept.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!