Hagymának az agyvelővel, Járai Máténak egy fasírttal gyűlt meg a baja
A versenyzők lelkesen érkeztek meg A Konyhafőnök VIP stúdiójába, azonban a mosoly hamar az arcukra fagyott, ugyanis egy különleges alapanyag várta őket a konyhában. Mindannyiuknak az volt a feladata, hogy különböző állatok agyvelőjéből és dióból készítsenek főételt.
A kihívást Hagyma számára tovább nehezítette, hogy csirkeagyvelővel kellett dolgoznia, amit magának kellett kinyernie az apró fejekből. Hagyma annyira undorodott a feladattól, hogy hozzá sem akart érni, így különböző zöldségeket használt fel erre a célra.
Járai Máté számára sem volt egyszerű a feladat: ő fasírtot szeretett volna készíteni, azonban Ákos arra kérte, hogy még glasszírozza is a velőt. A színész igyekezett követni a séfek utasításait, azonban nem értette, hogy pontosan mit kellene csinálnia.
A Kihívás Napján a második csapatnak Szent Jakab kagylóból kellett főételt készítenie és ehhez csakis zöld alapanyagokat használhattak fel. Bálint a pultról egy sárgadinnyét is elhozott, és a séfek hiába kérték, hogy gondolja át ezt a döntését, Bálint hajthatatlan volt, és kitartott az elképzelése mellett. A kóstolásnál viszont szembe kellett néznie a zsűritagokkal, akik már az elején is helytelenítették az ötletét.
Adának sem volt könnyű dolga, ugyanis sosem evett még kagylót, így nem tudta, hogy hogyan készítse el. Hirtelen ötletként nekiállt volna kirántani, azonban a séfek még időben közbeléptek, így a főeleme megmenekült. Bár végül sikerült megfelelően elkészítenie a kagylót, a továbbjutáshoz ez nem volt elég, így a Kihívás Napján neki és Kéri Kittynek kellett távoznia a versenyből.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nyitókép: Sajtóklub