Meghalt a Malackrumpli tulajdonosa: Járosi Tamás 47 éves volt
Aki járt már Tihanyban, és érdekli a gasztronómia, az bizonyára találkozott a Malackrumpli étteremmel, amit Járosi Tamás neve fémjelzett 2022. július 4-ig. Hétfő este ugyanis családja a tulajdonos közösségi oldalán jelentette be, hogy a 47 éves ingatlanfejlesztő elhunyt.
A legőszintébb balatoni vendéglátós
Járosi Tamás neve az utóbbi időben több ízben is felmerült a médiában. Nem sokkal korábban arról nyilatkozott, hogy a borzasztóan megemelkedett alapanyagárak csak a jéghegy csúcsa: szakszerű munkaerőt találni szinte lehetetlen. Nettó 800 ezer forintos fizetésért sem volt érdeklődés a Malackrumpli séfhelyettesi pozíciójára!
„Ha fair világban élnénk, a Balaton sokkal drágább lenne” – mondta májusban a hvg.hu-nak.
Támadás és fenyegetések hada
A nyár elején készült interjú után nem kímélték: rengeteg fenyegető, rosszindulatú üzenetet kapott közösségi profilján.
„Egy véleménycikk utóélete:
– kb. 1000 gyűlölet komment (ebből megállapítható a mély frusztráció korábbi sérelmek miatt a szektorban),
– egy pár személyes e-mail, amiben különbözô tanácsokat kaptam ismeretlenektől, menjek orvoshoz, mert egy irritáló nárcisztikus barom vagyok, aztán valaki ajánlotta, hogy a hatékonyság helyett próbáljunk meg érdekesen főzni és akkor minden rendben lesz (sose járt nálunk), egy páran rövid tőmondatban kilátásba helyezték, hogy jól pofán leszek vágva…
– és akkor mától jönnek a fake review-k az étterem felületeire
Az elmúlt 24 órában többször átolvastam a cikket (most a bulvárosított verziókat hagyjuk), és nem találtam benne semmi olyat, ami indokolná ezt a gyűlöletcunamit. Persze vannak teóriáim, ebben az oktatási rendszer hiányosságaitól (szövegértés) kezdve sok minden benne van, de most már hagyjuk….” – írta május 25-én.
A Malackrumpli konyhája minőségi és igényes
„Gerillák voltunk, csak jót főzni akartunk, de változott a világ és változni kellett nekünk is (…), minden évben valami újat kellett kitalálnunk a régi értékek megtartása mellett, tanulnunk, fejlődnünk és invesztálnunk kellett folyamatosan” – írta a tulajdonos a kezdetekről az étterem honlapján.
Én május végén jártam a Malackrumpliban, de már akkor megfogadtam, hogy bár első, de nem utolsó alkalommal. Nagyon kreatív fogások jellemzik a kínálatot, friss és minőségi alapanyagokból.
„Good food, less design” – hirdetik az oldalukon. „A kiváló alapanyagra és a hozzá illő mérsékletes és modern technológiára koncentrálunk, azaz a tiszta, minőségi ételre.”
Kiemelt kép: Facebook