Hirdetés

Maradék csokimikulás - hogyan és mire használd fel

Hirdetés

Maradék csokimikulás - hogyan és mire használd fel

Hirdetés
Habár a legtöbb olvasónk biztosan nem kisgyerek, aki csillogó szemekkel várta az édességözönt, biztos jó páran akadnak köztünk, akik meglepték egymást vagy épp magukat egy-egy Mikulás alakú csokoládéval. Azonban ha ti vagy éppen a nagyi túlzásba vitte, és egy hadseregnyi maradt belőle, adunk pár tippet, mire és hogyan használhatjátok fel.
Hirdetés

Először is, szerencsére a legtöbb belül üreges, és vékony falú. Ez kapóra jön, ha összetörnétek, hogy torták szélét “panírozzátok” vele. Ez annyit jelent, hogy ropogós, édes csokitörmeléket nyomkodtok a süti szélére, bevett szokás az egyszerűbb Fekete-erdő tortáknál. Csokireszelék készítésére is tökéletes, mert a csomagolást fogva nehezebben olvad meg az ember kezében.

maradék csokimikulás

Olvaszd fel!

Mivel kakaótartalma relatív alacsony, így könnyen olvad. A hőmérséklettel azonban érdemes vigyázni, a legtöbb nagyon cukros, és könnyen megég. Gyöngyöző víz felett viszont szépen olvad, így tökéletes egy torta vagy isler bevonására. Ezenfelül ha házi szaloncukor gyártásra adnátok a fejeteket, ott is tökéletes megoldás a kimártásra.

Újabb örömhír, hogy olvasztva jól keverhető, és kevésbé hajlamos a csomósodásra. Ideális megoldás egy gyors és egyszerű mascarponekrémhez, ráadásul a legtöbb változat annyira édes, hogy már az ízesítéssel sem kell bajlódnotok. Hasonlóan jól működik csokiganache-ként, csak itt a meleg tejszínt a csokira öntve kell felolvasztani.

Kakaós tortabevonók ízének lágyítására is tökéletes. Ha az összeforralásnál csokimikulást törtök a keverékbe, és a receptekben lévő cukrot megfelezitek, öregúrhoz méltó felhasználást találtatok neki egy mézes krémes vagy hatlapos tetején.

Perfekt forró csoki

Forró csoki alapanyagának is perfekt a maradék csokimikulás, egy sztenderd 80-100 g-os csokimikulás csodás állagúvá tesz 200 ml forró tejet. Egy habverővel érdemes jól átkeverni, de alapvetően ízesítés nélkül tökéletes megoldás. Viszont mivel a legtöbb tejcsokiból készül, a kakaósabb íz szerelmesei kicsit emeljenek a tej mennyiségén, és keverjenek bele 1 tk holland kakaóport.

maradék csokimikulás

Ha esetleg eljutnátok odáig, hogy megunjátok a forró csokit, ugyanezt a keveréket kevergetve forraljátok fel, majd keverjetek bele 200 ml-enként 40 ml vodkát vagy kicsivel több kókuszlikőrt, és hűtsétek be! Tökéletes és gyors csokilikőr lesz belőle.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?