A rántotta extrákkal is rántotta marad, csak még egy kicsit több lesz. Nem egy tipikus napindító, hanem egy gourmet fogás, ami megalapozza a nap további részét. Lássuk, mi mindennel teheted színesebbé a sárga hétköznapi reggelidet!
Pesztó
Legyen narancssárga, piros vagy zöld: egy jó adag pesztó nemcsak színében, de ízében is kiszínezi a rántottát. Még sóra sem biztos, hogy szükség lesz hozzá, de egy kis reszelt parmezánt nyugodtan elbír még tálaláskor.
Gourmet borecet: a sherry ecet
Ha savanyú egy tojásétel, az nem feltétlen jelent jót – de ez nem 100%! A sherry ecet egy spécibb borecet. Néhány csepp belőle a tojásos mixbe színez és ízez egyszerre! Az már egyéni ízlés kérdése, ki mennyire szereti az ilyen extrább vonalat, de ha tetszeni szoktak a bizarr ízek, egy próbát megér!
Eperlekvár
A gyümölcslekvárok és a húsok, sajtok bizonyítottan jó párost alkotnak. De mi a helyzet a rántottával? Belesütni azért nem kell, de higgyétek el, nem ördögtől való az eperlekváros-rántottás szendvics – csak rántotta extrákkal.
Rántotta extrákkal: virsli
Junk vagy sem: egy jófajta virslis rántottára azért néha rámennétek ti is, nem? Mellé egy kis ketchup, és a pirított hagymát se kell lespórolni mellőle. A virslit hőkezeljétek, mielőtt a tojásos mixhez keveritek egészben vagy felkarikázva!
Tej helyett tejföl vagy görög joghurt
Te is löttyintesz pár csepp tejet a rántottába, hogy még több legyen? Bár jó taktika, ha az ízeket és a textúrát is fokozni szeretnéd, tejföl vagy görög joghurt legyen a plusz! A fűszerezés ne maradjon el – simán passzolnak hozzájuk a mediterrán zöldfűszerek!
Szottyadt chips és salsa szósz? Irány a tojásba!
Bárkivel előfordulhat, hogy megbont egy zacskó chipset, de aztán a felénél olyan lelkiismeret-furdalása lesz, hogy nem falja fel az egészet az esti filmhez. Másnap reggelre viszont nem roppan már úgy – de reggelire mégis jó lehet! Törd össze apróra, és keverd a felvert tojásokhoz, picit hagyd ázni, és sülhetnek is! Sóz, ízesít és az állaga is jól passzol a tojáshoz. A tortilla mártogatósát, a salsát se hagyd ki a buliból: igazi mexikói feelingje lesz tőle a rántottának! (Pláne, ha egy kis konzerv kukorica is maradt hozzá.)
Fehérjebomba csirkével
A csirke csirkével kissé erősnek tűnhet, de egy maradék sült/főtt hús/hal hibátlan, ha minél több fehérjére pályázol már a reggelinél. Vedd figyelembe az alap-fűszerezését, és ahhoz ízesíts!
Worcester szósz=umami!
Egy csepp szójaszósz is csodákra képes, de a Worcester szósz még umamibb! A sós, enyhén savanyú ízű mártás balanszban van a tojással, bármilyen hihetetlen. Próbáljátok ki, és élvezzétek az ínyenc ízeket már kora reggel.
Fűszeres krémsajt, ami egyszerre plusz íz és állag
A sajtkrémes szendó egy isteni reggeli, de mi lenne, ha a szendvicsbe vaj kerülne, a sajtkrémet pedig meghagynád a tojáshoz? Nagyon tutin passzol hozzá ízben és krémességben, csak alaposan keverd el, hogy ne maradjon darabokban!
Szarvasgomba, a luxus fellegvára
Na jó, a klasszik gombás rántotta más kategória, mint a szarvasgomba – ízben, de nyilván árban is. Egy szarvasgombás olaj viszont nem elérhetetlen álom, szóval ha a következő alkalommal meglepnétek magatokat valamivel, ez legyen az! Elég belőle pár csepp a kész rántottára, és máris fancy brunchon érezheted magad. Na és persze nemcsak tojáshoz használható: tésztaételekkel is prímán harmonizál.
Rántotta extrákkal: a klasszikról se feledkezzünk meg
Bár a fenti opciók nagyon csábítóak és végtelenül izgalmasak, azért nem kötelező csak és kizárólag a fullextrás verziókat választani minden reggel. A tojáson kívül eleve egy csomó szuper reggeli van, zabkása, smoothie bowl vagy egy nagyon retró tejbegríz. 🙂 Ezeket is váltogassátok, a zöldség-gyümölcs pedig sose maradjon el egy étkezés mellől se! Reggelizzetek változatosan és rendszeresen, mint a királyok!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!