A felturbózott reggeli rántottákat is szeretjük, de a klasszikus az, amit nem lehet megunni – pláne, ha ilyen szuper az állaga! De mitől mondhatjuk, hogy “na ez egy pufi, tökéletes rántotta”?
A megoldás: VÍZ
A filléres titkos összetevő nem más, mint a szóda vagy ásványvíz! Persze, nem kell vele nagyon fellocsolni, de 2 tojáshoz adott egy evőkanál víz csodákra képes. Fontos, hogy utána alaposan verjétek fel a tojást habverővel vagy villával, és a szénsav teszi a dolgát.
Ha nem sima rántottára vagy omlettre gyúrtok, akkor a szódát csak a legvégén keverjétek hozzá, ha a többi extraság – hús, sajt, zöldségek – már a tojásban van! A végeredmény egy kicsit nedvesebb lesz értelemszerűen, mint a megszokott. Aki viszont szereti, ha szaftos a rántotta, de a nyers részektől ódzkodik, imádni fogja!
A reggeli rántotta magában is király, de így lesz még tutibb
A klasszik tojás-só-bors(-ásványvíz) kombó friss, házi kenyérrel is príma reggeli, na de egy sós zöld palacsinta füstölt lazacos rántottával sem hangzik rosszul, ugye? Ákos receptje ráadásul maximálisan fitt is, úgyhogy akkor is bevállalhatjátok, ha épp diétáztok, hasonlóan a rántottás-füstölt lazacos grillezett wraphez.
Egy kicsit formabontóbb, de szintén díjnyertes Ádám reggeli tojásos muffinja. Itt is nyugodtan vesd be a szódás trükköt, és élvezd, hogy a sütőben magától elkészül a reggeli!
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!