Nemrég jelent meg a Street Kitchen magazin nyári száma, amiben rengeteg szezonális receptet és cikket találsz, ITT tudod megrendelni. Többek között egy izgalmas anyagot olvashatsz Veszprémről is. Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat szervezői ugyanis szeretnék megragadni a lehetőséget arra, hogy felpörgessék Veszprém gasztro életét, ami az elmúlt évben sikerült is. Gyorsan végig is jártuk az újonnan nyílt helyeket.
Az első fecske egy kutya volt
Tudatosan támogatták az új helyek nyitását, amelyek között mindenképpen szerették volna, hogy legyen reggeliző és zenés szórakozóhely is. Három évvel ezelőtt nyílt meg az első ilyen fecske, a Papírkutya. A Papírkutya.Veszprém nevű helyet egy Budapestről Balatonalmádiba költözött házaspár, Pék Attila és felesége, Pékné Rétfalvi Betti nyitotta meg. Ők rögtön két hiányosságot is kipipáltak: egyrészt adnak reggelit, másrészt zenés kocsmaként működve élőzenés koncerteket kínálnak a helyieknek, és persze nyáron a Balatonhoz érkezőknek is.
Hogy milyen hely is pontosan a Papírkutya, és mit lehet ott kóstolni, arról a magazinban olvashatsz bővebben.
Ez a reggeli valóban nagy Kunszt!
Igaz, a Papírkutya egymagában is több funkciót kipipált, itt szerencsére még nem ért véget a történet. Két éve egy volt albán pékség helyén megnyílt a Kunszt! nevű hely is, mely a klasszikus brunch műfaját honosította meg a városban. Igen érdekes koncepcióval üzemel egyébként: a hely egyik fele reggeliző, a másik pedig designüzletként működik, ahol a régióhoz kötődő művészek alkotásai közül lehet válogatni.
Hogy milyen hely is pontosan a Kunszt, arról is a magazinban olvashatsz bővebben.
Kávé, fagyi, süti és kovász, mind egy utcában
Továbbhaladva Veszprém sétálóutcáján több olyan helybe botlunk, amik kifejezetten az EKF program keretében nyíltak. Ilyen például a Füge Fagyiudvar és Kávézó, amit két fiatal házaspár üzemeltet. Saját cukrászműhelyükben isteni süteményeket sütnek, és természetesen ők készítik a fagylaltot is, amiért szerintem még a Balaton-partról is érdemes Veszprémbe feltekerni, annyira finom.
Mediterrán fogások ebédre Veszprémben
Veszprémi látogatásom során egy kiadós ebéddel zártam a napot az Oliva étteremben, ahol a megújult étlapról szemezgettem. A kínálatban a mediterrán ételeké a főszerep, és ebbe a nagy merítésbe minden belefér: olasz, spanyol, közel-keleti és marokkói.
Ebből a kis ízelítőből is láthatod, hogy Veszprémben több napra való gasztronómiai élmény vár, egy hosszú hétvégét is érdemes itt eltölteni. Ha nyáron elmenekülnél a nagy tömeg elől a családdal, irány a királynék városa! És ne feledd, az eredeti cikket – még több infóval – megtalálod a legújabb nyári magazinunkban! 🙂
Nyitókép: Shutterstock
Ha tetszett a Veszprém cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!