Hirdetés

A banán az új tehén? Jön a banántej!

Hirdetés

A banán az új tehén? Jön a banántej!

Hirdetés
Nagyapáink biztos lefordulnának a székről, ha meglátnák, hogy az unokájuk banántejet iszik, de legalábbis fix, hogy azt hinnék, hogy valami agyonízesített egészségtelen cuccal tömöd magad. Egy texasi cég azonban éppen az egészség jegyében találta ki ezt az újdonságot, aminek nem tudjuk pontosan milyen íze van, de nagyon meg akarjuk tudni.
Hirdetés

Nyilván banán íze van, hiszen banántejről beszélünk. De nézzük a dolgot az elejéről.

Mára már szinte minden emberre jut egy laktóz- és/vagy tejfehérje-érzékeny barát vagy ismerős, meg persze a vegán életmódot folytatók is egyre többen vannak. Szerencsére már nekik is kevesebb dolgot kell nélkülözniük, ami a tejtermékeket illeti, valamint az összes modernebb országban lehet kapni (és kávézókban kérni) alternatív tejet. A legelterjedtebb a mandula, kókusz, rizs, zab vagy szójából készült változat. Kivéve Texasban, ahol egy Mooala nevezetű cég a magtejek mellett kitalálta, hogy banántejet is előállít. Nem, nem banán ízesítésű tejet, hanem banánból készült tejet.

Forrás

A fő összetevők a banánpüré, napraforgómag, fahéj és egy kevés só. Ezzel a tejjel mondjuk nem lehet nehéz isteni banánkenyeret készíteni. Ja és hogy fokozzuk azt, amiről azt hittük nem lehet tovább: létezik ebből egy csokis változat is, ami már egy komplett shake-nek felel meg. Az előállítási módról mindenképp szeretnénk látni egy how it’s made videót, az ízét pedig el tudjuk képzelni, de addig nem nyugszunk, amíg meg nem kóstoljuk! 😀

Forrás

via GIPHY

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?