Roxi már bizonyított az SK-bázison, megnéztük, mit tud a cukrászdájában
A Bake Away Desszertbár egy igazi újhullámos cukrászda, ahol nem okoz gondot a hagyományok megtörése. Roxi bátran kísérletezik a legelborultabb alapanyagokkal is, simán belepakol uborkát, rózsaborsot vagy akár koriandert is a desszertjeibe.
A Bake Away története
A Cegléd központjában található cukrászda eredetileg nem ebben az üzletben indult az útjára 2020-ban. Az első hely egy látványcukrászda volt kávézóval, reggelizővel, na és egy sokkal kisebb belső térrel. Azonban a koronavírus közbejött, ami – mint ahogy a legtöbb vendéglátóhelynek – a Bake Awaynek sem szolgálta a javát. Ezt követően 2021-ben sikerült jelenlegi helyére, a Kossuth térre költözni, ahol egy nagy felújítást követően elérte jelenlegi formáját a cukrászda. Persze az újítgatás sosem áll meg, mindig van valami, amin lehet dolgozni.
Tarkó-Bácskai Blanka és Rábai Roxi együtt viszik a cukrászdát, míg Blanka az üzletet, addig Roxi a cukrász teamet vezeti. Ők ketten a lelke a Bake Awaynek, ami igazi szerelemprojekt a mai napig. Roxi 22 évet élt Venezuelában, majd közbiztonsági és politikai okok miatt költözött haza Magyarországra. Anno gasztronómiai főiskolát végzett, eredeti szakmája szakács, cukrásztehetségét csak a Blankával való találkozását követően kezdte el autodidakta módon fejleszteni. A sok tesztelgetés, próbálkozás során Roxi elsajátította a sütés csínját-bínját, majd újabb kihívások után kutatva jelentkezett a Mestercukrász műsorba. Hatalmas öröm volt, amikor megnyerte a versenyt, hiszen ez egy nagyon pozitív visszaigazolás volt arról, hogy jó úton halad.
Nem egy klasszik vidéki cukrászda
Van egy varázsa a klasszik vidéki cukrászdáknak, azonban mindig öröm azt hallani, hogy a vendégek nyitottak az újításokra. Roxi és Blanka büszkék arra, hogy egy modernebb ízvilágot és stílust hoztak be Ceglédre, amit a vendégek is örömmel fogadnak. Többen érkeznek Roxi tévés szereplése miatt, de vannak olyanok is, akik Budapestről, Kecskemétről, Szolnokról utaznak a sütikért. Roxiék Cegléd közösségi életében is részt vesznek, például havonta járnak az idősek otthonába sütni, próbálnak minél több embert és ügyet támogatni.
Többféle ízvilág keveredik a desszertekben
A több mint húsz Dél-Amerikában eltöltött év nagy hatással van a kínálatra, minimum 2-3 fajta süti mindig szokott lenni a pultban, amit ezek az ízek inspiráltak. Emellett Roxi ízlése kicsit elborult, de teljesen jó értelemben: imádja az extrém kombinációkat, és a zöldfűszereket sem veti meg, ha sütikről van szó. A hagyományos ízek is megtalálhatóak a kínálatban, azonban a legtöbb esetben egy kis csavarral, más külsővel.
De nem csak desszerteket kapni a cukrászdában, különféle reggelik, ebédmenük, kávék, koktélok, nyáron pedig fagyik is a kínálat részét képezik. Időnként tartanak borvacsorákat, brunch-okat, és tervben van egy angol teadélután szervezése is.
Menő brunch a Bake Awayben
Mivel reggel érkeztünk, egy kiadós brunch-csal indítottuk a napot. Sós és édes reggelik is szerepelnek az étlapon, a klasszikusoktól kezdve a saját találmányokig. Természetesen nem hagyhattuk ki az egyik legnépszerűbb brunch-kaját, az Eggs Benedictet, amit spenótos-sonkás változatban is kapni, és persze nem marad el a bőséges hollandi mártás és a folyós tojássárgája sem. Igazi klasszikus, amiért a legtöbb ember odáig van, és szerencsére gluténmentes zsemlével is kérhető. A croissant a Bake Awayben egy igazán kiadós reggeli, hiszen meg van töltve rántottával, baconnel és avokádóval. Egyszerre sós és édes a baconnek és a croissant-nak köszönhetően, nagyon tuti reggeli, amivel mindenki jól fog lakni.
Édes reggelik tekintetében megkerülhetetlen a gofri, ami többféle verzióban is kérhető, mi a juharszirupos típus mellett tettük le a voksunkat. Az biztos, hogy egy igazi cukorbomba reggeli, de az édesszájúak odáig lesznek érte.
Szebbnél szebb sütikkel van tele a pult
Sütik terén elég nehéz volt a választás, legszívesebben az összeset végigkóstoltam volna. Szerencsére Roxi segített a választásban, így kezdésnek az egyik újdonságot, az uborkás tejfölmousse-t próbáltam ki. Ez az aprócska, izgalmas desszert egyszerre modern és hagyományos. A tejfölös íz felidézte a gyerekkori tejfölös sütik emlékét, amit az uborka íze frissítővé és izgalmassá tesz. Egy kicsit édeskés, nem kell megijedni az uborkától, aki szereti az uborkás limonádét vagy gin-tonikot, az nagy eséllyel odáig lesz érte.
A maracujás-mangós-korianderes vaníliamousse bizonyítéka annak, hogy Roxi tényleg nem riad vissza a zöldfűszerek sütikben való felhasználásától. Ez a desszert egyből levett a lábamról, hiszen mind a maracujáért, mind a vaníliás dolgokért odáig vagyok. Az egész süti könnyed, nem túl édes, a koriander épp csak egy picit érződik benne, pont annyira, hogy izgalmassá tegye. Érdekes kombináció, amit máskor is szívesen választanék magamnak.
A choux egy klasszikus francia édesség, ami a mi képviselőfánkunkra hasonlít kicsit, ugyanis ez is égetett tésztából készül. A zöld krémről a pisztácia és a tökmag gondoskodik, amit a savanykás málnaréteg egészít ki. A krémben tökmagdarabok is találhatók, igazi ínyencség ez a süti is.
Nem bírtam ki, hogy legalább egy tortaszeletet ne kóstoljak meg, és egy étcsokis-narancsosra esett a választásom. Érződik rajta, hogy minőségi étcsokiból készül a mousse, ami tömény is lehetne, de szerencsére a narancs ellensúlyozza és könnyedebbé teszi. A narancsos íz miatt nekem karácsonyi hangulatot idézett, de ennek ellenére nyáron sem mondanék rá nemet.
Ha egyszer ellátogatsz, vissza akarsz majd térni
Roxit ismerve csupa minőségi sütire, igényes dekorációra és egyedi, izgalmas ízekre számítottam, és nem is lett másképp. Minden desszerten érződik, hogy mekkora aprólékossággal és szeretettel készül, és hogy tényleg benne van Roxi szíve is. Bátran merem ajánlani a Bake Awayt; ha Cegléd felé jártok, mindenképp térjetek be, akár reggelire, akár egy sütizésre vágytok. Érdemes figyelni az oldalukat, szuper eseményeket és tematikus hétvégéket szerveznek, de rendezvényekre, szülinapra, esküvőre is vállalnak tortakészítést.
Bake Away Desszertbár
Cím: 2700 Cegléd, Kossuth tér 10.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!