5 szuper pizzázó Budán: megkóstoltuk a II. kerület kedvenceit
Vannak, akik a jól – akár ananásszal :O – megpakolt pizzákért rajonganak, míg mások a hagyományos margaritát semmire se cserélnék. Nézzük, hol találhatja meg mindenki a számításait!
Mint a legtöbb frissen sült étel, így a pizza esetében is a helyben fogyasztáskor garantált a 120%-os minőség, ha időtök-energiátok engedi, a személyes látogatást ajánljuk!
Zsiráf pizza Buda
Az Eiffel téri egység a nyári szezon egyik leglazább helye, ahol mindig nyüzsgés van. Ezt az életérzést ültették át most a Millenáris, Széllkapu Parkban található Zsiráf Budába, ahol a hideg italok mellé forró pizzát kínálnak. A nápolyi pizza nagyköveteként 500-600 fokos kemencében alig egy perc alatt sütik készre a lassú, legalább 48 órás kelesztéssel készülő kreációkat. A hagyományos vonal mellett szezonális pizzákból is van választék. Heigl Martin séf nevéhez fűződik például a pizza mortadella e pistacchio. Bár én nem tudok olaszul, nem nehéz kitalálni, hogy ezen a pizzán bizony PISZTÁCIA van, a bőségesen pakolt mortadella, mozzarella és bufala mozzarella mellett. Roppanós szélek, ultravékony tészta: ezek a srácok nem csak a koktélkeveréshez értenek!
Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 2-4.
Due Fratelli
Az aprócska vendéglő atmoszférája merőben eltér a kozmopolita hangulatú Zsiráftól. A Due Fratelli egy kis családias kuckó, ahol olasz zene szól, a berendezésből pedig úgy érezhetjük, hogy a toszkán nagymamánknál járunk látogatóban. A kiszolgálás előzékeny, a kézműves alapanyagokból készülő autentikus olasz ételek pedig nagyon ízletesek. A hagyományos margherita pizza mellett egy lazacosat rendeltem, amit friss rukkolával és citromgerezddel tálaltak. A hely tradicionális hangulata és az újhullámos pizza nagyon jól kiegészítette egymást, emlékezetes, szívesen visszamegyek máskor is. A pizza itt nem nápolyi, nem római, hanem szicíliai! Plusz pont, hogy gluténmentes opció is választható, az ízesített olívaolajak pedig egyszerűen csodálatosak. (A fokhagymás nem randi kompatibilis!)
Cím: 1027 Budapest, Erőd utca 9.
Marxim
Egy kicsit “magyarosabb” retró vonalat képvisel a II. kerületben matuzsálemnek számító Marxim pizzázó. A pizzák elnevezése és a hely belső kialakítása is “a szocializmust idézi”, nagyon szórakoztató, jópofa fotó- és Instagram story téma! 😀 A Szibériai álom vagy a Vörös Október fantázianév ne tévesszen meg: mindegyik pizza helyben készül, és hozza az elvárt minőséget. Nem véletlen vannak nyitva 30 éve! A Marximnak törzsközönsége van, de könnyű beilleszkedni, a pizzák minden vendég közös érdeklődési körét képezik!
Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 23.
Capri Pizza Buda
Budapest 3 különböző pontján is megtaláljuk a Capri pizzériát, így nem csak a pesti, de a budai oldal is élvezheti kézműves, kövön sütött pizzáikat. Ők is a vékony tésztás vonalat képviselik, és olasz recept alapján dolgoznak, de igény esetén teljes kiőrlésű pizzát is sütnek. A pizzák mellett nagyon széles tésztakínálattal rendelkeznek, így bőven lehet szemezgetni az étlapról akkor is, ha épp nem kívánjátok a pizzát, vagy egy pizzatagadóval érkeznétek.
Cím: 1025 Budapest, Csatárka utca 54.
Rosticceria da Rosa
A Rosticceria jóval több, mint egy alap pizzázó, inkább egy elegáns étterem, ahol nem elhanyagolható a pizzakínálat. Ez is azt bizonyítja, hogy a pizza nem egy street food gyorskaja, amit jövet-menet bekapunk, hanem teljes értékű éttermi fogás lehet belőle. A fafüstölésű, olasz kemencében készült pizzák közt találunk különlegességeket. Nekem személy szerint hatalmas favorit a gorgonzola, körte, méz és rukkola feltétes, de húsimádóknak ajánlom a Nduja-s, azaz calabriai csípős kolbászosat.
Cím: 1025 Budapest, Kapy utca 52.
A pizzához mindenkinek fűződik valamilyen viszonya. Vagy a baráti összejövetelek jutnak róla eszünkbe, vagy egy szép emlékű olasz kiruccanás, esetleg a buli utáni másnapok, amikor üres a hűtő… A lényeg, hogy alkalomtól függően tudjátok, merre induljatok, ha rátok tör a pizzaéhség!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Borítókép: Zsiráf Buda