Meglátogattuk Sohát az SK konyháján kívül: egy menő étterem sous séfjeként dolgozik
Az Árpád híd pesti hídfő egy ideje Göncz Árpád Városközpont néven fut, és elég nagy átalakításokon ment keresztül az utóbbi időben. Megépült például egy igencsak monumentális irodaház-komplexum, aminek az aljában különböző szolgáltatások kaptak helyet. Természetesen az éttermek sem hiányozhatnak, de az eredeti tervekkel ellentétben csak egynek sikerült megnyitni kapuit márciusban: ez pedig nem más, mint a Buena – World Kitchen & Bar.
Kreatív séfből sous séf a Buena – World Kitchen & Bar konyháján
Soha eredetileg kreatív séfként került a Buena – World Kitchen & Bar csapatához, még a koronavírus-járvány előtt. Később a korlátozások miatt nem tudtak ragaszkodni az eredeti koncepcióhoz, és Soha izgalmas, keleties menüje sem tudott debütálni. A járvány alatt az egy emelettel feljebb lévő irodai menzán azért néhány fogásnak helyet szorítottak, az igazán izgalmas ízekkel viszont vártak a Buena „rendes” megnyitásáig.
Addigra Soha viszont több más projektben is szerepet vállalt. Az SK csapatába is beépült, és egy főzőiskolában is aktívan oktat – így a kreatív séfséget sous séf pozícióra cserélte. A konyhában persze most is szívesen sürög-forog, heti 2-3 nap össze tudtok vele futni a Buenában, ha szerencsétek van. 😉 A menüt elnézve viszont olyan, mintha az összes mezzében ő is ott lenne.
Nemzetközi konyha a mezzétől a pizzáig
A Buena menüje végtelenül színes: a bisztrós mellett street foodos kaják és sokféle mezze is helyet kapott rajta. Soha két mezze-válogatással kezdte az edzésünket – vagyis ebédünket, de pizzát, burgert és egy BBQ csirke kabsát is kóstoltunk Lillával.
Mezze-válogatás
A csipegetős előételek szerintem a legszuperebb kaják: sokféle ízt és textúrát tapasztalhatunk meg anélkül, hogy túlennénk magunkat. Az én kedvencem a füstös padlizsánkrém, az édes hagymalekváros halloumi és a gránátalmaszirupos-céklás hummusz lett.
Lilla a fantasztikusan fűszerezett, harisszás-olajos sült krumplitól ájult el, de a padlizsán nála is befutó volt. A savanyított padlizsán nagyon extra íz, fetával töltve érkezik, gránátalmamagokkal. A bejrúti hummusz hozza a kötelező nyers ízeket, paradicsomsalátával és mentás zöld olajjal megbolondítva.
Csirke kabsa
„Soha, ez a BBQ csirke kabsa mell vagy comb?” – tettük fel a kérdést.
„Ez egy fél csirke!” – hangzott a válasz.
Naná, hogy mindketten IGENnel szavaztunk erre a kajára, és nem bántuk meg. Bár már szinte jóllaktunk a tapasoktól, ezt a csirkét kár lett volna kihagyni. A mentás-sajtkrémes mártogatós és az enyhén édeskés BBQ csirke hibátlan volt együtt, és külön dicséretet érdemel a pergős, currys rizs. A sült hagyma, a sült kápia paprika és a sült paradicsom mintegy füstös meleg salátaként funkcionáltak a hús mellett. A tányéron egy tortillára pakolva érkezett mindez, úgyhogy a csirke elpusztítása után a szaftos tortillával zártuk az étkezést. Vagyis ezt az ételt, mert még érkezett egy hambi és egy pizza is.
Hamburger és pizza
A nemzetközi konyháknak az amerikai stílusú hamburger és az olaszos, nápolyi pizza is része. A Whiskey and BBQ burger, ami kb. akkora volt, mint a fejünk, marhahúspogácsából, vörös cheddar sajtból, whiskey-s BBQ-szószból, salátából, paradicsomból, ecetes uborkából ÉS rántott hagymakarikákból állt. Már leírni is fárasztó, nemhogy megenni… Tényleg BRUTÁLIS adag: az alap húspogi 110 grammos benne, de a durva ragadozók kérhetik háromszor ennyivel is.
A burgerhez képest a pizza egy „könnyed” választás, ugyanis igazi olaszos, vékony, szellős tésztája van. A feltétekkel viszont nem spóroltak, bőven került rá sajt és prosciutto is. A roppanós szélét otthagyni vétek!
Desszertre ez után a lakoma után nem vágytunk, de állítólag a házi brownie és a tiramisu is díjnyertes. 😉
Szokatlan lokáció
A Buena maga egy nagyon fiatalos, igényes, designos étterem, ahová ugyanúgy el tudom képzelni, hogy beülök koktélozni a barátnőimmel, vagy vacsizom egyet a családommal. A lokációval viszont valamiért nem vagyok maximálisan kibékülve, fura, hogy irodaházak vesznek körül. Biztos vagyok benne, hogy a környékbelieknek azonban egy áldás egy ilyen menő és modern bisztró a környéken, ahova le tudnak menni lazítani, kikapcsolódni, és persze egy jót enni!
Cím: 1138 Budapest, Agora Tower, Váci út 116-118.
Értékelés:
- Ízek: 5
- Ár/érték arány: 4
- Kiszolgálás: 5
- Környezet/hangulat: a helynek 5, a környéknek 2
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!