A Drumf bisztró egyik tulajdonosa, Móni különösen szívén viseli a mentes ételek minőségét, hiszen maga is többféle betegséggel küzd. Amellett, hogy van egy autoimmun pajzsmirigy problémája, tejfehérje-, tejcukor- és gluténérzékeny, valamint az inzulinszintjére is nagyon oda kell figyelnie. Ennélfogva évek óta folyamatos probléma volt, hogy nem tud igazán jót enni a barátaival, ha közös éttermezésre került a sor. Bár a legtöbb helyen már igyekeznek figyelni erre, gyakran ugyanabban a pár fantáziátlan és/vagy ízetlen fogásban merül ki a kínálat. Szó sincs róla pedig, hogy ne lehetne fantasztikusan finom ételeket készíteni úgy, hogy azok megfeleljenek a fenti elvárásoknak.
A finom ételek mindenkinek járnak
A legnagyobb problémát már rég nem a megfelelő alapanyagok hiánya jelenti, inkább a hozzáértő szakácsok hiányoznak. A csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően azonban Móni találkozott Hudák Szilvivel, aki bár mindenevő, olyannyira elhivatott lett a témában, hogy teljesen beleásta magát. Addig nem nyugszik, míg egy-egy étel nem lesz a lehető legjobb, annak ellenére, hogy sokszor teljesen más alapanyagokból készül. Az étlap nagy része olyan népszerű street food fogásokból áll, mint a pizza vagy a hamburger. A hamburgerek minden esetben megfelelnek a ketogén diéta elvárásainak, extrán szénhidrátcsökkentettek és tejmentesek. Azért gondoltak a vasárnapi asztal emlékeire is, szóval van rántott sertéskaraj és göngyölt sertésoldalas is. Emellett kaphatóak még levesek, saláták, tortillák és megannyi más, szóval tényleg bárki találhat kedvére valót. A Drumf bisztró elsődleges célja az volt, hogy olyan helyet teremtsenek, ahol egy asztalnál tud jót enni a gluténérzékeny, a cukorbeteg és az is, akinek egyébként kutya baja. Ez részünkről érvényesült is, mert nekem istennek hála nincs érzékenységem, a fotósunknak viszont van, így közösen ugrottunk fejest az étlapba.
Káposztás pirog
Pirogot finoman szólva sem kapni Budapest minden sarkán, annak, hogy itt 5 verzióban is kapható, személyes vonatkozása van. Mikor Móni gyerek volt, édesanyja tonnaszámra gyártotta neki és testvérének a pirogot, így mikor kiderült, hogy gluténérzékeny, ez volt a legfájóbb hiány. A pirog egyébként édes és sós formában is egyaránt népszerű, leginkább azért, mert gyakorlatilag az égvilágon bármivel megtölthető. Itt 4-féle sós és egy édes van. Mivel Móninak a káposztás a nagy kedvence, ezt választottuk. A tészta laktózmentes tejből készül, szépen megsült, nagyon vékony, gazdagon megpakolva káposztával. A fűszerezése egy kicsit édeskés (nekem a káposztás cvekedli jutott róla eszembe). Ajvárral tálalják, ami önmagában baromira ízlett, viszont nekem a kettő együtt nem jött össze. Ezzel egyébként Móni is egyetért, de azt mondta, hogy rajta – és ezek szerint rajtam kívül – mindenki így szereti, ezért így kínálják. (1090 Ft)
Napoletana pizza vegán sajttal és jalapenóval
Pizzák közül igyekeztem a legalapabbat kérni, hogy a sok feltét ne nyomja el a tészta saját ízét. A hagyományos 00-ás liszttel ellentétben itt köleslisztet, útifűmaghéjat és édesburgonyát használnak. Erre paradicsomszósz, növényi “sajt” és friss bazsalikom kerül. Bár kóstoltam már vegán pizzát, ilyet még soha, így nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy átmenne egy vakteszten, ha össze kéne hasonlítani egy “normálissal”, de meglepően jó volt! A tészta jóval lágyabb, és a szélének is másabb textúrája van, mint amit megszokhattunk. Viszont ízében például ezerszer jobb, mint sok szeletes pizzázó kínálata, szóval nagyon tudom ajánlani. A kollégámnak pedig annyira ízlett, hogy majdnem az egészet megette, hiszen ritkán jut ilyen jó pizzához. Jalapenót kizárólag az kérjen extraként, aki bírja a csípőset, mert ez a szokásosnál kicsit erősebb. A pizza alapára 2290 Ft, ami semmiben sem különbözik egy belvárosi alap pizza átlagárától. A pluszban kért jalapeno 490 Ft, és mint láthatjátok, nem csak mutatóba teszik rá.
Fasírt Box
Ha ketten vagytok, vagy csak simán a másnapi ebédet is szeretnétek letudni, akkor boxot érdemes kérni. A fasírtosban 3×2 pogácsát találtok, vagyis vöröslencséset, céklásat és cukkiniset, ezekből pedig kettőt kaptok. Nekem magasan a cukkinis volt a kedvencem, mert nagyon könnyű, laza volt a tésztája, és baromi kellemes a fűszerezése. Utána következett a céklás, amiben ez is érződött markánsan, majd a vöröslencsés. Ez utóbbinak a többihez képest jóval tömörebb volt az állaga, így kicsit száraznak találtam. Viszont egyik sem volt túlsült, vagy olajos. A hozzá érkező szósz egy vegán uborkás majonéz volt, és kértünk még hozzá egy édesburgonya hasábot és lila coleslaw-t is. (3790 Ft)
Desszert a Drumf bisztró kínálatából: túrófánk bazsalikomos eperrel
Természetesen szó sem lehetett róla, hogy desszert nélkül távozzunk. Bár a császármorzsa is nagyon csábító volt, végül a túrófánkra szavaztunk. A legkevésbé sem bántuk meg, mert nálam a cukkinifasírt után ez került a dobogó második fokára. Cukrot magától értetődő módon még messziről sem látott, az édesítést kókuszvirágcukorral, eritrittel vagy steviával oldják meg. No, ha volt valami, amiről viszont becsukott szemmel meg nem mondtam volna, hogy mentes, akkor az ez. Totálisan ugyanolyan íze volt, mint egy “rendes” túrófánknak, sőt! Az eperlekvár pedig még ennél is jobban ízlett, mert amellett, hogy jól érvényesült benne a bazsalikom, volt egy enyhe fanyarsága is. Akinek hiányoznak a nagymamaféle ízek, ne gondolkozzon tovább! (1490 Ft)
Nekem ugyan nincs összehasonlítási alapom, a velem érkező kollégának viszont bőven kijutott már rossz tapasztalatból. Ezt összegezve pedig azt kell mondanunk, hogy feltétlenül terjesszétek hírét a Drumfnak, mert egészen egyedülállóan jó minőséget képviselnek kategóriájukban. Sajnos szinte már mindenkinek van legalább egy, ilyen-olyan érzékenységgel küzdő barátja/barátnője, így a legközelebbi vacsi alkalmával örvendeztessétek meg itt egy asztalfoglalással! (Az ételek allergén listáját, szénhidrát- és kalóriatartalmát az étterem honlapján találjátok az info ikonra kattintva.)
Cím: 1067 Budapest, Teréz körút 9.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!