Az Emilia Lasagneria ezt az űrt hivatott betölteni azok életében, akik képtelenek nélkülözni ezt a csodás ételt. A hely profilja ugyanis kizárólag a lasagne, méghozzá prémium minőségben, elérhető árakon.
Érdekessége még, hogy kizárólag kiszállítással működnek, úgynevezett virtuális konyhaként. Ennek a lényege, hogy bár fizikálisan nem ülhetünk be hozzájuk, olyan magas szinten specializálódtak a kiszállításra, hogy az ételek élvezeti értéke abszolút megmarad éttermi színvonalon.
Az Emilia Lasagneria kínálata
A házi tészta egy autentikus helyen szinte alapnak mondható, de az Emilia Lasagneriában még egy lépéssel továbbmentek. A tésztákat ugyanis természetes alapanyagokkal színezik meg, hogy optikailag is nagyobb élményt nyújtsanak, ugyanakkor egy kis plusz ízt is belecsempésznek ezzel az ételbe. A besamelszósz minden lasagne lelke, és ez az Emiliában sincs másképp. A kínálat a 3 egységben némiképp különbözik, én egy húsos és egy vegetáriánus verziót kóstoltam. Ezen kívül még egy gombával készült vega és egy tépett malachúsos szerepel a kínálatban.
Lasagne sosem volt ilyen művészi
A lasagne a Garfield óta picit inkább a junk-vonalat juttatja eszünkbe mindaddig, amíg meg nem kóstoljuk az Emilia Lasagneria ételeit.
Verde
A hagyományos, klasszikus lasagne receptje a weboldal szerint egy régi, örökölt, olasz szakácskönyvből származik, de hát ezt bárki mondhatja. Miután megérkezett a futár, és átadta a két dobozkát, minden kételyem elszállt, és erről nem csak az olaszos eleganciával csomagolt étel és a lasagnéhoz mérten mutatós külső tehet. A szaftos, de mégsem tocsogós mártáson érezni, hogy a “7 órán keresztül főzött marharagu és besamel” szöveg nem csak reklámfogás. Felesleges olajnak nyoma sincs. A hús szinte szétomlik a szájban, nincs túlfűszerezve, egy remek bolognai ízt kapunk, ami épp kellemesen sós. A spenótos tészta optikailag nagyot lendít a lasagne-sztorin, de ízben alig tesz hozzá, a bolognai az, amitől emlékezetes lesz a lasagne. Az ára: 2690 forint.
Bordo
Nem igazán tudtam előre elképzelni, milyen lehet a céklás-kecskesajtos bordo lasagne. Vajon inkább bolognai stílusú lasagne lesz vagy valami egészen új? Az első falat után már biztos voltam benne, hogy ezt semmihez sem tudom hasonlítani, mert tulajdonképp a kettő keveréke. A tésztának köszönhetően megvan a hagyományos vonal, a feltétek viszont teljesen új, alternatív irányba tolják el az élményt. Itt sincs felesleges, habos, krémes, olajos réteg, és tökéletesen számoltak a kecskesajt sósságával, mert itt is rendben voltak az ízek.
A zöldség és a sajt duója komponálja az összhatást, egy kis pesztós kiegészítéssel, ami a szaftosságért felel, míg a diós parmezánforgácstól nem hiányzik a roppanósság sem. Aki szereti a különleges, tradicionálistól eltérő, de mégsem túlextrás vagy túlcsicsázott, húsmentes fogásokat, az imádni fogja az Emilia Lasagneria bordóját. Az ára: 2590 forint.
Hibátlan kiszállítás
Bár nem a szokványos éttermi feeling, az Emilia Lasagneria bebizonyítja, hogy házhoz szállítással is elérhetjük ugyanazt az élményt, mint amikor beülünk valahova enni.
Az igényes csomagolásban az étel hibátlanul érkezett, sehol egy szétfolyás vagy kifolyás, a papírdobozba pont belepasszol. Egy lapáttal alányúlva csinosan tálalható, ideális randikaja, ha nincs időnk főzni, de le akarjuk venni a lábáról szívünk választottját.
Borítókép: Emilia Lasagneria Facebook
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!