Hirdetés

Ezek voltak júniusban a kedvenc helyeink

Hirdetés

Ezek voltak júniusban a kedvenc helyeink

Hirdetés
Szerencsére minden hónapban számos új hely nyílik Budapesten, a Balatonnál és az ország más részein is, és mi mindenről igyekszünk hírt adni nektek. Ezentúl ráadásul minden hónapban összefoglaljuk, melyek azok a helyek, amelyeket mindenképpen keressetek fel, ha szeretnétek jókat enni, inni, és érdekes gasztroarcokat megismerni.
Hirdetés

Június hónapban ezek voltak a mi kedvenc helyeink, ahová még egészen biztosan visszatérünk majd: 

Reggeliző a HÉV-megállóban

Csillaghegy legjobb reggelizőhelyét két nő, Podpácz Dorottya és Czettli Brigitta nyitotta három évvel ezelőtt a harmadik kerület szélén, egy HÉV-megállóban. Bár az első másfél év igen küzdelmes volt, a Csillaghegyi Megálló mára a környékbeliek kedvence lett, a tulajdonosoknak pedig eszük ágában sincs elhagyni a külvárost. A házi készítésű szendvicskrémekkel teljesen levettek minket a lábunkról, de nagyon bírtuk a retrós, “suli szendvicseket is. A teljes cikket itt tudjátok elolvasni.

Fotó: Mudra László

Egy étterem a magyar halaknak

A Balatonnál, Aszófőn nyílt meg az első olyan étterem, ahol biztosan lehetünk benne, hogy minden édesvízi hal friss és magyar, és fagyasztót még hírből sem látott egyik sem. Keszeg, garda, pisztráng, lazacpisztráng, fogas, harcsa, ponty, de lesz tokhal és angolna is, amit éppen sikerül frissen szerezni. A szuper belső dizájnnal kialakított éttermet Horváth Csongor nyitotta, akit a Neked Főztem gasztrokocsma séfjeként ismerhetett meg a balatoni közönség. A mi abszolút kedvencünk a haltepertő volt, ez ne hagyjátok ki semmiképp! A teljes cikket itt tudjátok elolvasni. 

Fotó: Mudra László

A város egyik legjobb fagyija és pizzája egy helyen

Szuper fagyi, remek, autentikus pizza és ráadásul mindez egy helyen, Budán, a Fragolában! A Fragola pizzázó különlegessége, hogy saját, eredetvédett nápolyi kemencét készíttettek, és a pizzához is csak olasz alapanyagot használnak, hogy biztosan tökéletes legyen. Pomázi Péter pizzaséf szerint a tökéletes, ropogós pizza titka a minimum 72 órán át kelesztett tésztában rejlik. A kedvencünk a Pignoli pizza volt, ami sajtos alappal készült, ricotta, pancetta, pirított fenyőmag és dió, valamint rukkola volt rajta. A cikket ezen a linken olvashatjátok. 

nápolyi kemence
Fotó: Mudra László

Igazi balatoni kisvendéglő, sok csavarral

Horváth Szilárd és Südy Ágnes remek kis éttermet nyitott a gasztronómiailag még mindig sivár Siófokon. Korábban mindketten a Kistücsökben dolgoztak, innen hozták magukkal a jó vendéglátást, és az alapanyagok tiszteletét. A KisKert fókuszában a magyaros, kisvendéglős ételek állnak, de Ági jellegzetes stílust ad hozzá minden fogáshoz. Kedvencünk az egyik előétel, a padlizsántatárral érkező csirkemájpástétom volt. A KisKertről szóló cikkünket itt olvashatjátok el.

Fotó: Mudra László

Találtunk egyébként más remek éttermeket is júniusban a Balatonnál, itt a Balaton első vegán étterméről olvashattok, ebből a  cikkből pedig megtudhatjátok milyen az, amikor éttermet nyit Balatonkenesén egy hentes. 

Családi étterem, egészen másképp

Éppen két hete nyílt meg a Hegyvidéki Ízlelő a 12. Kerületben, ami egyrészt egy szuper menüzős hely, de leginkább azért különleges, mert a személyzet kizárólag megváltozott munkaképességűekből áll. Jelenleg az étteremben 15 megváltozott munkaképességű ember, autizmusta, valamint mozgás- és értelmi sérült tud dolgozni. Minden nap 11 és 15 óra között három féle menüből választhatunk, a kétfogásos menü ára 1500 Ft. A cikket itt találjátok. 

Fotó: Mudra László

Így működik az ország legnagyobb piaca

Végül, de nem utolsó sorban jártunk ebben a hónapban a Budapesti Nagybani Piacon is, a Piac éjszakáján. Itt több mint háromezer kereskedő kínálja minden éjjel a zöldséget és a gyümölcsöt.

Fotó: Erdőháti Áron

Egy ilyen piac működése rendkívül bonyolult és egyben érdekes, ha többet szeretnétek tudni a témáról, kattintsatok erre a cikkre. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?