Fülöp-szigetek Nógrád megyében: autentikus ízek egy zsákfaluban
A béri Malom Udvar Étterem egy falatnyi Fülöp-szigetek Észak-Magyarország sűrűjében. A hely tulajdonosa, megálmodója és főszakácsa, Bánfi-Sales Ruth Ann ugyanis eredetileg a délkelet-ázsiai szigetországból származik.
Az Óperencián túl
Magamtól én se biztos, hogy egyhamar megismerhettem volna ezt a kis oázist, de egy nyári fesztiválnak köszönhetően a környéken töltöttem egy hétvégét.
Mint köztudott, egy zenei rendezvény nem feltétlen a gourmet kajákról szól. Két nap után viszont már kiéhezik az ember, és elkezd keresgélni helyi viszonyok között, hátha talál valami szimpatikus vendéglátóegységet. Bár már a falu elején egzotikus táblák jelezték a Malom Udvar Fülöp-szigeteki konyháját, mindaddig nem vettük komolyan, amíg el nem mentünk letesztelni személyesen. Azóta visszajáró vendégnek mondhatom magam: a hely atmoszférája és a konyha is lebilincselő.
Folytatás a Street Kitchen magazin legújabb, téli számában! A magazint megvásárolhatod az újságárusoknál, vagy beszerezheted ITT!