A Garage Burger eredetileg egy food truck lett volna, Sándor nem tervezett fix egységgel. Azonban az előírások szerint mozgó élelmiszer-árusításhoz szükséges egy háttérkonyha: na, így lett a Garage Burger. A történet persze ennél részletesebb.
Hét közben truck, hétvégén food
Berzétei Sándor kamionsofőrként dolgozik, a hosszú utak alatt pedig értelemszerűen gyakran megéhezett. Szabadidejében nemcsak fejben, hanem a gyakorlatban is elkezdett a gasztronómiával foglalkozni, ami ugyan hobbiként indult, de ismerősei unszolására egy idő után, 2019-ben szintet lépett. Kibérelt 3 karcagi garázst a város szélén, amiket egybenyitott, és falra tűzte a Garage Burger cégérét. Később persze lecsapott álmai food truckjára is.
„6-7 éve kezdett elterjedni a street food vonal vidéken, de nem gondoltam, hogy ennyire nagy sikerünk lesz. Az első évben ellátogatott hozzánk Jancsa Jani, és miután meglett a food truck, egyre több rendezvényre és fesztiválra hívtak” – meséli Sándor. Jelenleg őszig a food truck minden hétvégéje foglalt, ne is reménykedjetek! 😀 A kamionozást azonban nem hagyta abba, sőt!
„Az, hogy itt be legyek zárva, nekem nem megy. A hétvégi pörgés jó, de 0/24 nem tudnám ezt csinálni” – folytatja. A boltot hét közben a család többi (szintén nem vendéglátós) tagja és az alkalmazottak viszik.
A menüért viszont 100%-ban Sándor felel, ő találja és kísérletezi ki az ételeket, és ugyan szakács végzettsége MÉG nincs, már nem sok van hátra a szakácssuliból. Lássuk, milyen street food fogásokkal várt minket!
Megkóstoltuk a Garage Burger burgereit (is)
A név kötelez alapon természetesen a hambikkal kezdtünk, de egy pulled beef tálra és a csirkeszárnyakra is rárepültünk.
Steak burger
Sándor büszkesége a steak burger, amibe nem elég, hogy kerül egy saját készítésű, 100% marhahúspogácsa, egy méretes Hortobágy Angus hátszínsteak is gazdagítja. Tökéletesen passzol hozzá a majonézes-áfonyás szósz édeskés ízvilága, úgyhogy aki húst hússal eszik, az imádni fogja. Sándor azt vallja, hogy a jó burger nincs agyonszószozva, és nincs szükség hozzá semmi extrára, ami elnyomná a hús ízét. A húst sóval és borssal ízesítik, a különböző fűszerkeverékek szóba sem jöhetnek, így tényleg érvényesülni tud a minőségi alapanyag.
Vega burger
A húsimádás nem az én asztalom, úgyhogy izgatottan vártam, mit tud a vega verzió. Ez egy „műhúsos”-sajtos burger, de aki nem figyel, az simán elhiszi, hogy húst eszik. A céklalével színezett kamu húspogi ugyanis ízben és állagban is szinte megszólalásig hozza a marhát. Nekem nagyon bejött!
A hambik bucijáról is ejtenék egy szót: hibátlan! A debreceni Gerda Pékműhelyből érkeznek, így ugyan nem helyben készül, mégis kézműves. A gyorséttermihez köze sincs – én sokkal jobban preferálom ezt a szórt tetejű, fényes zsömit, mint a klasszik „lapítottat”.
Pulled beef és csirkeszárny-tál
A csirkeszárny nálam bronzérmes csirke-alkatrész, a mell és a comb után. A Garage Burger verziójában azonban majdnem letolta a második helyről a combot! Ez is szmókerben készül, ahogy a marhalábszár is. Utóbbi egy igencsak macerás húsrész, mivel nagyon magas a kollagéntartalma. Nagyjából 10 órán keresztül készül, hogy olyan tökéletesen omlós legyen, amilyennek mi kóstolhattunk. Mind a két húshoz többféle házi készítésű BBQ-szósz dukál, a pikáns szamócás nekem különösen tetszett, a krumplit is abba tunkoltam!
Terasz vagy food truck: mindkettő nyerő
Arra gondoltam, hogy egy facebookos véleményt idézve zárom a cikket, de igazából egybehangzóan az összes azt írja, hogy a Garage Burger az ország top burgerezőinek egyike. Árakat tekintve Budapesthez képest irreálisan olcsónak mondanám, de a lokációból adódóan nyilván nem tudják fővárosi áron adni a menüt – pedig megérne kétszer ennyit is! Aki a keleti országrészben kalandozik, és érinteni tudja a karcagi Garage Burger egységét, az kanyarodjon a garázsok felé. Egészen szokatlan, mégis jópofa élmény egy lakóház garázsa előtt kialakított teraszon ebédelni/vacsizni. Aki pedig valamilyen rendezvényen fut bele Sándorék food truckjába, az kóstoljon ott hambit – vegát, húsosat vagy tálat, mindegy, mit kértek, a minőség garantáltan király lesz!
Garage Burger & BBQ
Cím: 5300 Karcag, Bethlen Gábor utca 31.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!