Hirdetés

Jótékonysági ebédmenü, vadonatúj pizzéria és a legjobb olasz sütemények!

Hirdetés

Jótékonysági ebédmenü, vadonatúj pizzéria és a legjobb olasz sütemények!

Hirdetés
Újabb szuper ebédmenüre bukkantunk: a Két Szerecsenben biztosan nem fogsz csalódni! Pár napja nyílt egy vadonatúj pizzéria, a Fragola di OLIVE, és már a Dolcissima is házhoz viszi a csodás olasz süteményeket. Főzz otthon – ez a legfőbb üzenetünk, de néha kell egy kis lazítás, ezért ajánlunk néhány újabb rendelős helyet.
Hirdetés

Rengeteg szuper receptet találsz a oldalunkon, amivel a családot is etetheted, és új dolgokkal is kísérletezhetsz. De nem szégyen az sem, ha úgy érzed, eleged van, túl sok a munka és a gyerekek tanítása, és inkább a rendelés mellett teszed le a voksodat.

Egyre több hely áll rá a kiszállításra, azok is, akik eleinte inkább a zárva tartás mellett voltak. Ezért is jelentkezünk új cikkel, hogy képben legyetek. Ebben a cikkben már összeszedtük egyszer, mely éttermek szállítanak házhoz, ebben az olcsóbb ebédmenüket gyűjtöttük össze, itt a pékségeket, ahonnan friss kenyeret szállítanak neked, most pedig egy újabb kiadással jelentkezünk.

Két Szerecsen, fotó: Erdőháti Áron

Április 20-tól indította el kiszállítását az város egyik legismertebb étterme, a Két Szerecsen, így már tőlük is tudsz napi menüt rendelni. A menü ára 1300 Ft (külön-külön is lehet venni: a leves/desszert 500, a főétel 900 Ft), ami, tekintve a minőséget, igen kedvező árnak mondható!

Főznek és segítenek

Ráadásul a napi menüvel segíthetsz is, hiszen több adagot is vásárolhatsz, amit a Két Szerecsen kórházakba és gyermekotthonokba juttat el. Az ételcsomagok elkészítéséhez és szállításához szükséges konyhai kapacitást, munkaerőt, szervezést, szállítást és logisztikát ők biztosítják, nektek mindössze annyit kell tennetek, hogy az étel árát – annyiszor 1300 Ft-ot, ahány adagot szeretnétek vásárolni – átutaljátok a Két Szerecsen számlájára.

Szintén nagyon nagy szeretettel ajánljuk a Pasarét Bisztrót, ami egyébként is egy nagyon kedves, széles törzsközönséggel rendelkező hely Budán. Ők az első perctől kezdve kiszállítanak, és szintén az elsők között voltak, akik meleg ételt főztek a Kútvölgyi Kórház alkalmazottainak – bár ezt soha nem verték nagydobra. Náluk nemcsak napi menüt lehet rendelni, hanem az étlapról is választhatjátok a legnagyobb kedvenceket, főleg, ha magasabb kategóriában vagy valamilyen alkalomra kerestek kiszállítást. Ők a kissé drágább, de igényesebb napi menü felé fordultak, amit Nánási Lajos séf készít mindennap, 2500 Ft-os áron. Budán és Nagykovácsiban ingyen szállítanak házhoz. 

Friss pizza a kemencéből
Fragola pizzéria, fotó: Mudra László

Új pizzéria elvitelre és kiszállításra

Vannak olyan vagány, vállalkozó szellemű vendéglátósok, akik ezekben a nehéz időkben is új helyet nyitnak. Az egyik ilyen a Normafa Delikát, rólunk külön cikkben írtunk, és most szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy vadonatúj, alig két napja nyílt helyet, szintén Budán. Biztos nem lesz teljesen ismeretlen: egy új Fragola nyílt a Kiss János altábornagy utcában Fragola di OLIVE néven, ahol nemcsak fagylaltot, hanem csodálatos nápolyi pizzákat is be tudsz szerezni. A Csévi úti Fragolában már sütnek egy ideje pizzát, és az szerintem egészen biztosan benne van a TOP 5 budapesti pizzában. Különösen a feletétek miatt szeretem nagyon. Bevallom, az új helyen még nem kóstoltam a pizzát, éppen csak megállapítottam tegnap, hogy megnyitottak, és ahogy láttam, nem fatüzeléses, de azért egy remek, nápolyi kemencével. Pesti kerületekbe is szállítanak, nemcsak pizzát, de fagyit is.

A Budapest Bagel szendvicsei, fotó: Mudra László

Ha már streetfood, akkor új szereplőként a Budapest Bagel is megjelent a piacon, a Woltról tudsz rendelni előre elkészített, csodás bagel-szendvicseket. De hetente háromszor üres bagelt is rendelhetsz, és azzal töltöd meg, amivel csak akarod! 

Rum baba, fotó: Hartyányi Norbert

Sütemény házhoz

Sütirajongók, figyelem! Némi hezitálás után a kiszállítás mellett döntött a város legjobb olasz cukrászdája, a Dolcissima is. Bár a Facebookon szabadkoznak, hogy csak csökkentett kínálattal működnek, ez is bőven több édesség, mint amit egyszerre meg tudnánk enni. Szerintem egy profiterol, egy tiramisu vagy egy nutellás kalács garantáltan mindenkit jobb kedvre derít. Rendelhettek tortákat is (például gesztenye vagy alma), egészben vagy szeletben. Mindent szállítanak, de 3-ig nyitva vannak, így a sütiért be is ugorhattok.

Édesem, fotó: Hartyányi Norbert

Szintén süt, bár csak megrendelésre Márk Szonja, az Édesem cukrásza is. Ő az utóbbi időben már csak tortarendelésekkel foglalkozott, de a karantén idején egyre többet süt megrendelésre, mert úgy látja, nagy igény van rá. A rendeléseket e-mailben tudod elküldeni, és szombaton délelőtt veheted át drive-in rendszerben. Az aktuális választékot mindig a Facebookon találod. Kérhetsz málnás-marcipános csokoládétartot, epres-kecskesajtos galette-et, áfonyás-morzsás tortát, mangós sajttortát és kekszeket is. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?