Ettől függetlenül én igyekszem minden indiait letesztelni a városban, és megmondom őszintén, nem sokszor tudok beszámolni kiemelkedő élményekről. A kedvencem egyébként a Szondi utcai Taj Mahal, és persze én is mindig szívesen járok a Pándzsáb Tandoori étterembe is a Vígszínház mellé, bár utóbbinak inkább a hangulata különösen kedves. Emellett kifejezetten jó minőség a Bombay Budapest (erről itt írtam), csak nekem egy kicsit túl elegáns. De ha szeretitek az indiait, az ebédmenüt ne hagyjátok ki! 4900 forintért olyan válogatást kaptok, ami az egész városban egyedülálló.
Indiai food truck? Az meg milyen?
Ezért is lettem nagyon kíváncsi, amikor azt hallottam, hogy új helyen lehet megkóstolni az indiai konyha remekeit, mégpedig egy food truckban, a Budapest körszálló mellett. Ezt akkor szúrtam ki, amikor legutóbb a János Kórház környékén jártam, és nem igazán értettem, mit keres néhány food truck ezen a hihetetlenül lelombozó helyen. Ennél rosszabb hangulatú helyszínt ugyanis nem nagyon tudok elképzelni: balra a Szilágyi Erzsébet fasor forgalma, jobbra az erősen retró hangulatú Budapest körszálló, a hátam mögött egy mobil WC, maga a parkoló pedig csupa beton.
Így egyelőre nem látom át a funkcióját ennek a helynek, de mivel ott állomásozik ez a pár food truck egy ideje, biztos működik. A Little India névre hallgató kocsi egy új szereplő, nemrég érkezett. Kissé megnyugodva mentem tesztelni, miután felfedeztem, hogy a hely a Balaton mellett található Völgyhíd Konyha és Rét bisztrójának a kihelyezett budapesti tagozata (erről itt írtunk). Nem igazán értem, hogy miért pont az indiaira mentek rá, és nem is mentem utána, tényleg csak beestem oda egyik nap éhesen.
Kicsi India egy parkolóban
Nem sok reményt fűztem a helyhez, mert nagyon csapnivaló a tapasztalatom az indiai büfék terén – talán még a kínai büféknél is rosszabb. Ami azonban biztató volt, hogy a választék nem nagy: van butter chicken, sajtos paneer butter masala, báránykorma, lencsés dahl és csicseriborsó-leves. Mindezekhez zöldséges basmati rizst vagy pedig indiai lepényt, azaz naant lehet kérni.
Ha már ott voltam, gondoltam, rendesen tesztelek, kértem egy csicseriborsó-levest, sajtos és csirkés masalát, illetve dahlt is szerettem volna, de az épp nem volt. Köretként rizst és naant is rendeltem. Az eredeti tervem az lett volna, hogy elviszem, de addigra már annyira megéheztem, hogy leültem inkább ott a parkolóban, a nyilvános vécé mellett. Rajtam kívül senki nem vetemedett erre. Egyébként elég sok asztal és szék van kitéve, ha már arra számítanak, hogy valaki itt leül és elfogyasztja az ebédjét, akkor talán nem ártana egy kicsit csinosítani a helyen. Éppen ezért volt hatalmas a kontraszt, amikor megkaptam a vajas csirkémet (a csirke frissen készült), ami tényleg zseniális volt.
Milyen egy jó vajas csirke?
Nekem a vajas csirke az egyik kedvenc kajám, ezért nagyon-nagyon kényes vagyok az elkészítésére. Egy kezemen meg tudom számolni, hány helyen lehet jó vajas csirkét enni a városban. Ez a kis food truck azonban rögtön a top háromba repült! A szósz talán egy picivel lehetne karakteresebb, a csirke viszont tökéletes. A vajas csirke lényege, ugye, hogy a csirkét egész éjszakára joghurtba áztatják, amitől olyan puha lesz, mint a vaj, innen ered a neve is. A másik fontos szempontja a nagyon sűrű szósz, itt ez is pipa. Összességében egy nagyon erős élményben volt részem (a helyszínt leszámítva).
Ugyanilyen pozitívan tudok beszámolni a sajtos masaláról, illetve a legnagyobb meglepetés számomra a csicseriborsó-leves volt: sűrű, fűszeres, de nem halálosan csípős, tele laktató és friss zöldségekkel. Maximálisan elégedett voltam a basmati rizzsel is, bár ez talán elbírt volna egy kicsivel több fűszert. De nagyon üdítő volt néha ráharapni a kardamomszemekre. (Ha esetleg nem tudnád, hogy mire használd a kardamomot, akkor itt írtam róla nemrég.) Erős csalódás volt viszont a naan: ennél bármelyik bolti, fagyasztott lepény is sokkal finomabb. Bár a naan lapos, azért egy kicsi élesztő is kell bele, egyszóval amit itt adnak, azon nem ártana dolgozni egy kicsit.
Finom, de nem olcsó
Ettől függetlenül a Little India tényleg egy olyan hely, amitől nem sokat várunk, és mégis sokat kapunk. Ami viszont azóta sem fér a fejembe, az az árazás. Minden étel 4000 forint felett van, a báránykorma 4350, a két masala pedig 4450 Ft. Ha kérek hozzá köretet, bőven ötezer forint felett van a vége. Kíváncsiságból megnéztem a Taj Mahal árait, ott 4210 Ft a vajas csirke – és azért az egy több évtizedes, viszonylag elegáns étterem. Mégis olcsóbban adják a vajas csirkét, mint a János Kórház melletti parkolóban. Ráadásul nem mondom, hogy kicsi az adag, de simán lecsúszott, szóval nem is óriási.
lyen árakkal lehet, hogy nem lesz túl nagy sikere a helynek, bármilyen jó is a kaja. Szerintem nem ártana egy kicsit alacsonyabb árakkal dolgozni. Ha ketten ebédelünk és még iszunk is, bőven otthagyunk 12-14 ezer forintot, ami erős túlzás. Mint említettem, a Bombay Budapestben 4900 forintért ebédre egy komplett terülj-terülj asztalkámat kapunk! De ha szigorúan csak a kaját értékeljük, nem tudok rosszat mondani.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!