Hirdetés

Minden nap más pék kenyerével és saját márkás termékekkel jelentkezik Budán a Babka

Narancsos-fahéjas csirkecomb vele sült zöldségekkel és vajas polentával

Igazi ünnepi fogás, karácsonyi asztalon a helye!

Kakaós mézeskalács

Ha már unod a klasszik verziót
Hirdetés

Minden nap más pék kenyerével és saját márkás termékekkel jelentkezik Budán a Babka

Hirdetés
A Babka Budapest étterem egyik nagy kedvencem, így örömmel fogadtam a hírt, hogy végre átúsztak a Dunán, és a budai oldalra is betették a lábukat. Igaz nem teljesen olyan formában, mint az Újlipótvárosban.
Hirdetés

A Babka Budapest étterem egyik nagy kedvencem. Így örömmel fogadtam a hírt, hogy végre átúsztak a Dunán, és a budai oldalra is betették a lábukat. Igaz, nem teljesen olyan formában, mint az Újlipótvárosban. 

babka deli
Fotó: Mudra László

A Móricz Zsigmond körtéren a napokban nyílt meg a Babka Deli, ami, mint a neve is mutatja, nem étterem, mint a pesti oldalon megismert egység, hanem egy igazi éléskamra lesz. Nemesvölgyi Attila tulajdonos elmondta, a Babka Deliben minden kapható lesz, ami a Babka Budapest étteremben kóstolható. Tehát hazavihetők a borok, sörök, szörpök, házi tészták, és természetesen, azaz TERMÉSZETESEN a híres babkájuk, amit kezdettől fogva maguk sütnek. A Babka Budapest étteremről itt írtunk.

babka süti
A híres kakaós-diós babka, fotó: Mudra László

Aki még nem evett babkát: ez egy rengeteg, kakaós-diós töltelékkel megrakott izraeli kalács, amit különleges módon fonnak meg, ezáltal nemcsak finom, hanem szuperül is néz ki.

Töltsd fel a kamrát!

Ezzel párhuzamosan egyébként a pesti Babka étterem első fele is átalakult delivé, onnan is tölthetitek tehát a kamrát ezentúl. A delikát termékek mellett szerencsére kapható az összes mezze, ami az étteremben is – de Budán csak elvitelre. A Babka Deli ugyanis alapvetően elvivős hely, egy bázis, ahol a kiszállításon lesz a fókusz. De persze nemcsak a kiszállítást lehet igénybe venni, hanem a munkából hazafelé is be lehet ugrani, hogy hazavigyünk vacsira egy kis mezzét, vagy válogassunk a szuper pékáruk között. 

mezze
Otthonra is rendelhető a mezzevacsora, fotó: Mudra László

Mezzevacsora otthonra

A frissen készült mezzékből mindig hétféle van a kínálatban: hummusz, padlizsánkrém, labneh (azaz krémes joghurtsajt pisztáciával, nekem ez az egyik kedvencem), muhammara (sültpaprika-krém), zsidótojás (szintén nagy kedvencem), pácolt olívák és kecskesajtkrém céklával. Ezekből kérhetünk egy-egy adagot, de akár egy mezzeválogatást is.

babka deli
Fotó: Mudra László

Egy kétszemélyes mezzevacsora, ami tartalmazza az összes mezzét, ezenkívül még falafelt, pastramit és 5 darab pitát elvitelre, 7400 Ft. Két ember bőven jóllakik belőle, de szuper választás vendégségre is – éppen ezért kérhető particsomagban is. 

Minden nap más kenyér

Nagyon tetszik az a koncepció, hogy mindennap más pékségek termékeit árulják, így közel hozzák mindenkihez a messzebb lévő pékségek termékeit is. Nem árt bevésni a naptárba, melyik nap melyik pékség kenyere és péksütije érkezik. Hétfőn a Bake My Day (róluk itt írtunk), kedden és pénteken a Minerva, szerdán az Artizán, csütörtökön a Szívügyem Kispékség (róluk pedig itt), szombaton pedig a Jacques Liszt termékeit kóstolhatjátok. 

sós citrom a babkában
Sós citrom a Babkában, fotó: Mudra László

A pékárun és a mezzéken kívül kapható még magyar termelőktől származó biokolbász, szalámi, juhbeles virsli, szalonna, sajt, valamint borok minden mennyiségben. A terv az, hogy minden bort haza lehessen vinni, ami a Babkában kóstolható. Az említett termékek mellett pedig a fő cél a saját márkás termékek bevezetése. Tervben van például a híres shakshukájuk üvegbe csomagolása is. 

Mezzeválogatás
Fotó: Mudra László

A Babka Deli előtt azért van kint néhány asztal, tehát ha helyben innátok meg a kávét, vagy ennétek egy szelet babkát, erre is van lehetőség. Én egy sós, zaatarral fűszerezett tekercset is elfogyasztottam pisztáciás, krémes joghurttal, és azt kell mondjam, ennél jobb reggelim már régen volt. A sós babka amúgy szerintem még jobb, mint az édes, ez a zaataros pedig annyira fantasztikus, hogy mindenképpen azt ajánlom, kóstoljátok meg!

zataros tekercs
Nagyon ajánlom a zataros tekercset! Fotó: Mudra László

Sajnos a zaataros tekercs csak szerdai napokon lesz elérhető, a hétfő a halvás babka napja lesz, pénteken pedig barhesz, azaz fonott sós kalács lesz a különlegesség. Minden nap tartogat tehát valami meglepetést a Babka Deliben. 

Babka Deli, 1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 7. 

[wpgmza id=”2″ marker=”701″ zoom=”18″]

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?