Hirdetés

Minőségi strandkaják és kozmopolita hangulat a Lágymányosi-öbölben: megnyitott a SHO BEACH

Almaléből készített puncs

Isteni, forró almás puncs!

Fokhagymával tűzdelt vajas pulykamell

A hús és a zöldségek tökéletes párosítása
Hirdetés

Minőségi strandkaják és kozmopolita hangulat a Lágymányosi-öbölben: megnyitott a SHO BEACH

Hirdetés
Nagy várakozás előzte meg a SHO BEACH nyitását, ami nem is csoda, hiszen ez a főváros első szabadvízi strandja. Többször hallottuk már a néhány héttel ezelőtti nyitás óta, hogy nagyon drága, de ennél azért sokkal több van a helyben, és az üzemeltetők nem is titkolt szándéka, hogy prémium kikapcsolódást nyújtsanak ebben az egészen különös miliőben.
Hirdetés

Szerintem nem vagyok azzal egyedül, hogy a víz közelsége baromira kikapcsol, jó néha elcsendesedni a nagy rohanás közepette. Épp ezért fontosnak tartom, hogy minél több lehetőségünk legyen itt a városban közel kerülni a Dunához. A Margit hídtól északra bőven van erre lehetőség, a Római-part és környéke, vagy a Népsziget szépen kiépült az elmúlt években, megannyi vendéglátóhely közül választhatunk. A Petőfi hídtól délre jó ideje a Kopaszi-gát az, ahová ki lehet járni jókat enni és a Dunához csak úgy közel (l)enni. Erre a választékra pakolt most még egy lapáttal a SHO BEACH, és eggyel emelték is a tétet: itt már hivatalosan is lehet fürdeni a folyóban, nem ám csak úgy lábat belógatni, hiszen a Lágymányosi-öböl unikális adottságai miatt egészen tiszta és kiváló minőségű vízben pancsolhatunk.

SHO me what you’ve got

A hely neve elsőre furának tűnhet, de ha elkezdjük ízlelgetni, rájövünk, hogy vad szójátékoknak lehet az alapja. Ahelyett, hogy elkezdeném ezeket felsorolni, legyen elég az egyébként csodásan tiszta és igényes mosdó falán lévő felirat: “Úgy szeretlek, mint az emberek a SHO-t.”

Maga a SHO területe egyébként nem túl nagy, inkább olyan, mint egy kis oázis, pláne a köré magasodó BudaPart kész vagy félig kész hatalmas lakóházainak, irodaépületeinek ölelésében. A feeling egészen kozmopolita, mintha nem is Magyarországon lennék.  Külföldön sokszor éltem át ezt az érzést, ott ez egészen megszokott kombináció a modern városrészekben. Persze megértem, ha valakinek elsőre furának tűnik, vagy egyenesen nem is tetszik, mivel a most épülő, új MOL-székház látványa valóban nem annyira szexi. De azért ezen próbáljunk meg túllendülni, mert nem ez a lényeg. 🙂

sho beach
Fotó: SHO BEACH

Nincs strandolás kaja nélkül

Biztos mindenki észrevette már, hogy ha nagyot fürdik, egy adott ponton farkaséhség tör rá. Nem véletlenül létezik az a fogalom, hogy strandkaja, ugye. Az egészen biztos, hogy a SHO BEACH-en sem maradtok éhesek. Azok számára, akik a kiemelkedő színvonalú, de inkább klasszikus ízekre vágynak, a Deli Jani és Kerekes Sándor által jegyzett SHO CHILL & GRILL beach bar a legjobb választás. Az ő párosuk már korábban is bizonyított a gasztronómiában. Elég csak a fővárosi Glédát, a paloznaki Sáfránkertet vagy a györöki Csóka Fészket említeni.

Az ételek javarészt egyszerűbb bisztrókaják, de kiváló minőségben. Az itallapon pedig találtok például frissítő limonádékat (850 Ft/0,5 l), kávékat (espresso 490 Ft), koktélokat (mojito 2200 Ft), borokat, söröket, stb., és még vízipipázni is lehet, hoppá! A helyszín nagyon kellemes, és tökéletes a kilátás az öbölre és a strandra.

Fotó: SHO BEACH

Kacsakolbász, házi magos mustárral

Bocsi, de én már most leírom, ez volt a kedvencem. Felejtsétek el a zsírban tocsogó, gyomornehéz kolbászokat! Ez a kolbász úgy roppant, ahogy kell, kellemes fűszerezéssel, olajfoltot kb. nem is hagyott (a ruhámon sem, huh). Mellé a savanykásabb házi mustár, a perfekt kovászos uborka és a kovászos kenyér, ami le is volt pirítva, tökéletes választás volt. Mármint alapból ezeket a kiegészítőket kapjátok egy klasszik büfében is a kolbász mellé, de ezek tényleg nagyon rendben voltak külön-külön is, hát még egyben! (2500 Ft)

Fotó: SHO BEACH

Black angus burger, grillezett paprikával, ropogós hagymával

A strandos burgerforradalom szerencsére javában zajlik az országban, és a SHO is beállt a sorba, ez a burger egészen más, mint a híres-hírhedt eredeti strandos hambi. A buci egyáltalán nem fullasztó, jó levegős, szépen lepirítva, a hús kellően átsült, szaftos és nincs túlfűszerezve szerencsére. Kis csavar a sztoriban, amit eddig még nem láttam sehol, hogy “megbújik” a zöldségek között egy szép nagy szelet tv paprika is legrillezve. Ez elsőre furcsán hathat, de számomra inkább kellemes meglepetés volt, azt viszont el tudom képzelni, hogy aki nem rajong a paprikáért, ezért sem fog. Mindenesetre szóltam előre. 🙂 (2800 Ft)

sho beach
Fotó: Somogyi Bea

Kakukkfüves rántott csirkecombfilé

Nyilván ki kellett próbálnom a rántott husit is, ami itt csirkecombfiléből készül, és aki gyakran eszik ilyet, az tudja, hogy ha csirke, akkor ebből a részéből sokkal finomabb és szaftosabb a rántott hús. Pláne ha szuvidolva van. Szerencsére jól tudja ezt Kiss Sándor séf is, akiről most fotót nem tudok mutatni, de tuti, hogy a főzős videóiból sokan tanultak meg főzni anno. 🙂 A panír nem olajos, csodásan roppanós és jól fűszerezett. És könnyen csúszott vele együtt a steakkrumpli és a friss saláta is, persze. (1800 Ft)

sho beach
Fotó: Somogyi Bea

Az ételek mellé egyébként választhattok többféle köretet és szószt is, desszertnek van palacsinta, gyümölcsrizs és chia puding, ez utóbbi mindenmentes.

MÁK pop-up

Akik a gasztronómiai különlegességeket keresik még egy strandon is (bizony vannak ilyenek, ottjártamkor egy külföldi pár csak a MÁK miatt jött), azoknak a MÁK pop-up a tökéletes megoldás. Itt a Mizsei János séf által, különleges fine dining csavarokkal készített fogásokat egy street food kocsiból kóstolhatjuk meg. Az újragondolt lángost most kihagytam, helyette ezek kerültek a gourmet tányéromra: Zsíros deszka, minidinnye, turbolya, vadoregánó és kacsaszív (1500 Ft), és Tavaszi tekercs tárkonyos kacsával, labneh, cékla (2700 Ft). Viccesen mondhatnánk, hogy ez utóbbi a hely másik kacsakolbásza, de nyilván nem hasonlítanám össze a kettőt, mivel nem is lehet. Most nem kezdenék litániába, hogy mennyire jót ettem, mert ezt már egy kolléganőm megtette korábban velük kapcsolatban, de ha ti is belekóstolnátok a fine dining-ba roppant baráti áron, akkor ne hagyjátok ki idén nyáron a MÁK pop-up kocsijait! 

Tavaszi tekercs tárkonyos kacsával, labneh, cékla Fotó: SHO BEACH

És mivel valami édesnek mindig van hely a hasunkban, így nagy örömömre a Cloud 9 kiemelkedő minőségű fagylaltjai is megtalálhatóak a SHO-n. A sztracsatella igazi visszafogott klasszikus, mellette a brutáááális feketeribiszke abszolút főszerepet kap, mondhatni mennyei kombináció. (1 gombóc 440 Ft)

Fotó: Somogyi Bea

Mi mást ígér még a SHO?

Aki a fürdés és nagy vízparti zabálás mellett más szórakozásra is vágyik, az választhatja a SUP-ot vagy a kölcsönözhető strandjátékokat is. Hamarosan pedig vízi hinta is várja majd az érdeklődőket.

A strandtól picit szeparáltabban az introvertáltak is jól érezhetik magukat. Az itt elhelyezkedő árnyas fák alatt csodás, puha pázsiton bográcsozásra és piknikezésre is lesz lehetőség. A CHILL & GRILL kínálatában bogrács-alapanyagcsomagok és piknikkosár is szerepel majd, melyet egy fonott kosárban kaphattok meg egy vízálló piknikpléd kíséretében.

Már csak egy pléd hiányzik meg egy jó könyv. Fotó: Somogyi Bea

A SHO nyáron mindennap reggel 10-től este 10-ig várja a vendégeket, azonban a szezon után sem kell elbúcsúzni a BudaPart legújabb ékkövétől. A SHO CHILL & GRILL a tervek szerint ősztől is tovább működik majd, emellett pedig számos eseménynek ad majd otthont a helyszín. Minifesztiválok, kulturális események vagy akár karácsonyi vásár is érkezhet majd a Duna partjára.

Belépő: A SHO BEACH különböző módon látogatható, attól függően, hogy milyen napszakban, illetve milyen konstrukcióban vásárolunk napijegyet vagy bérletet. A részletes díjtáblázatot itt lehet megtalálni. A gasztrojegy ára 100%-ban levásárolható.

1117 Budapest, Bíró László József krt. 4.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?