Hirdetés

Mit együnk és igyunk a Volt Fesztiválon?

Tovább olvasok
Hirdetés

RTL.hu Hírek

Csendben gyűltek a virágok – rengetegen voltak Suhajda Szilárd megemlékezésén

Csak idén tizenheten haltak meg, vagy tűntek el a Mount Everesten, köztük a magyar hegymászó, Suhajda Szilárd. Budán a Szemlő-hegyi-barlang felett, a nem hazai földön nyugvó hegymászók és barlangászok tiszteletére létrehozott emlékhelyen tartják kedden Suhajda Szilárd csendes búcsúztatását. A Fókusz tudósítója élőben jelentkezett a helyszínről. A magyar hegymászó emlékére szerdán, a Nagy-Kevély csúcsán is szerveznek egy búcsúztatást. 

„Isteni szerencséje van, hogy így találta el a vonat, és hogy rajta volt a hátizsák” – hátborzongató videón, ahogy a vonat majdnem elüti a gyalogost

Elgázolta a vonat a fiatal nőt, csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta. A döbbenetes felvételen látszik, hogyan próbálja a mozdonyvezető elkerülni az elkerülhetetlent. A márciusban Óbudán történt esetről a felvételt most hozták nyilvánosságra. A vezetéstechnikai oktató szerint óriási szerencséje volt a nőnek, ha nincs rajta a hátizsákja, nem biztos, hogy életben maradt volna. A Fókusz arra kereste a választ, hogy figyelmeztetések és a hasonló riportok ellenére miért történnek ilyen balesetek?

„Figyelj, én vagyok a Király, te ki vagy?” – Szikora Robi a Jimmy Gálán idézte fel első közös munkájuk történetét

Idén néhány hónap csúszással ugyan, de újra megrendezték a Zámbó Jimmy Emlékkoncertet a legendás énekes családtagjai a Csepeli Munkásotthonban. A 23. gála is ékes bizonyítéka volt annak, hogy attól még, hogy meghalt a Király, a rajongók szeretete mit sem csökkent iránta. Fellépett Szikora Róbert, Zdroba Patrik és Ruszó Tibi is, Peter Srámek azonban kimaradt a meghívottak listájáról.

Történet egy macskáról, aki megmentette gazdája életét

Édelmayer József hosszú éveken keresztül tudatmódosító szereken élt, majd jött Géza Úr és minden megváltozott. 2018 tavaszán a helyi kisboltban kismacskák születtek, ő pedig nagyon szeretett volna egyet, így került hozzá a szürke kandúr. 

Berkes Niki az iskolapéldája annak, hogy lehetetlen nem létezik – elképesztő sikert ért el az Arnold Classicon a magyar testépítő

Berkes Nikolett és Berkes László május végén utazott Dél Afrikába, ugyanis Johannesburg mellett rendezték meg az idei Arnold Classicot. Hosszú út vezetett az afrikai profi versenyig, ahová egyedüli magyarként Nikit hívták meg. A testépítő a Fókusznak elmesélte, volt idő, amikor a sültkrumpli, a pizza és a hamburger előkelő helyet foglalt el az étrendjében. Ma már elborzadna mindegyiktől. Niki egyébként a nemzetközi megmérettetés után sem engedhette el magát, hamarosan a Puskás Arénában versenyez majd. 

Kutyával aludni – de mit mond erre az állatorvos?

Rengeteg embernek égnek áll a haja attól, ha a kutya a gazdájával együtt alszik az ágyban. Tényleg egészségtelen együtt aludni a kutyával, vagy pont fordítva? Egyes tanulmányok szerint a kutyával alvás rosszabb éjszakai pihenést eredményezhet, viszont más kutatások azt bizonyítják, hogy igenis jótékony hatásai vannak, ha megosztjuk a kedvencünkkel az ágyat. Dr. Juhász Csaba állatorvos válaszolt a kérdéseinkre.

Volt, aki órákat várt a bejutásra – teltházas koncerttel nyitotta a szezont a Follow the Flow

A Follow the Flow szombati teltházas koncertje igazi érzelmi hullámvasútra ültette a rajongókat, akik kórusként kísérték a srácokat a Budapest Park nézőterén. Közel tizenkétezren voltak kíváncsiak Szakács Gergő, Fura Csé és BLR triójára. A csapat tagjai  a magyar zeneipar legszerethetőbb és talán legközvetlenebb figurái, ahogy azt mutatja a szombati fellépés után adott mini akusztikus koncert is, amit a legszerencsésebb rajongók élvezhettek. 

Időjárás 2023-05-29

Az esti órákban még helyenként számíthatunk kisebb csapadékra, majd ezek a csapadékos gócok egyre inkább szétterülnek és csökken majd éjszaka a felhőzet mennyisége. A minimum értékek 10 és 14 fok közelében alakulnak. Aztán kedden napközben a napsütés hatására gyorsan melegszik az idő, általában 25 fok felett alakulnak a csúcsértékek.

Ezeket láttad már?