Brutális rántott sajtozóra bukkantunk: a Moncheese sajtimádóknak kötelező
A legtöbb klasszik étteremben elérhető az étlapon a rántott sajt, ugyanis széles körben hatalmas kedvenc. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is imádják – elkészíteni kevésbé, na de enni… Ők és minden más sajtimádó a célközönsége a Katona József utcában található Moncheese-nek, akik nem gyengébb szlogennel hódítanak, mint a “Sajtkirályság Budapest szívében!”
Food truckból fix hely
A Moncheese őse, a Paneer néhányak számára ismerős lehet. Ebből nőtte ki magát először a Cheesy, majd a jelenlegi formáció, a Moncheese Raclette. Az eredeti koncepciót, a food truckot sem hagyták el, viszont a fix háttérkonyhának köszönhetően sokkal hatékonyabban tudnak rendezvényeket is kiszolgálni.
Aki viszont nem szeretné őket vadászni a különböző fesztiválokon, azoknak javaslom, hogy látogassanak el a Jászai Mari tértől 3 percre található sajtozóba, és csábuljanak el az összes rántott-olvadt-grillezett sajtra!
A Moncheese-ben nem csak trappista van
A rántott trappista egy alapmű, de camembert is sok helyen kapható. A Moncheese viszont emeli a tétet: cheddart, ementálit, füstölt sajtot ÉS raclette-et is ránt! Rá se rántsatok, ha nem tudtok dönteni: válogatás is kérhető az elérhető sajtokból.
A sajtokat egytől egyig helyben panírozzák, nem kész mirelit áruval dolgoznak. A raclette Franciaországból érkezik, míg a többi sajtot itthonról, kis- és nagykereskedésekből szerzik be. Az viszont mindegyik rántott sajtban azonos, hogy frissen sütik ki őket, egy percet sem állnak a pultban, így tűzforrón kerülnek elénk, mintha otthon magunknak készítenénk. Fotózgatás helyett javaslom, hogy azonnal álljatok neki, de közben teszteljétek sajt-tudásotokat: felismeritek, melyik sajt melyik?
A sajtok nem túl olajosak, de értelemszerűen így is elég laktatóak. Az fix, hogy nem egyenízűek, a camembert tényleg camembert, a cheddar pedig gyönyörű, sárga cheddar! Jólesik mellé egy lightos sali, mint az édeskés, házi coleslaw.
(Alapvetően laktózmentes sajtokkal nem dolgoznak, de az ementálit például enyhébb laktózérzékenyek általában tudják fogyasztani. Ennek ellenére nem szerepel kint mentes-jelzés, mert ugyanabban az olajban sütik, tehát keresztszennyeződés előfordulhat.)
Pereces raclette szendvics
A hely húzóereje a sajt, de ez nem azt jelenti, hogy nincsenek húsok az étlapon. A burgerek és szendvicsek közt találunk húsos változatokat, és a közeljövőben rántott csirke is kapirgálni fog a Moncheese háza táján.
A raclette perec sem kizárólag az olvadt, krémes raclette sajttól olyan ellenállhatatlan. 3-féle felvágottal, köztük csípős szalámival és érlelt sonkával, a vitaminbevitel fokozása miatt pedig zöldségekkel is töltve van. Minden szendvics alapját creme fraiche-sel, azaz fehér krémsajttal kenik meg, hogy véletlen se érje szó a ház elejét sajthiány miatt, és ettől az összhatás is mééég ellenállhatatlanabb. A péksüti hibátlan, pihe-puha és friss – megszólalásig hasonlít a színházas perecre, aminek legalább annyi rajongója van, mint a sajtnak.
A rántott sajtok mellett reggeli menüvel is csalogatják a vendégeket: a dietetikus által összeállított ételsorok sok környékbeli életét megkönnyíthetik. Glutén- és tejmentes opciók is elérhetőek, de azokra is gondolnak, akik fehérjedúsan étkeznek, és kell az energia!
Rántott sajtozás a teraszon – van ennél idillibb?
Miután a sajtokat frissen, a pultban sütik ki, a benti vendégtérben érzékelhető némi olajszag. A jó hír viszont, hogy idén már a teraszon ücsörögve is élvezhetjük a rántott sajt élményt!
Értékelés:
- Ízek: 4,5
- Ár/érték arány: 4,5
- Kiszolgálás: 5
- Környezet/hangulat: 5
- Összpont: 4,75
Cím: 1137 Budapest, Katona József utca 24.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!