Hirdetés

Új helyen épül, és májusban nyit Ördög Nóráék új kisboltja

Hirdetés

Új helyen épül, és májusban nyit Ördög Nóráék új kisboltja

Hirdetés
Az elmúlt hetekben sajnos nem sok hír tudott áthatolni a koronavírus-járványon, de arról sokan értesültünk, hogy Nánásiék balatonakarattyai kisboltja elköltözik. Ördög Nóra és férje a lakók nyugalma érdekében hozták meg ezt a döntést, hiszen sok környéken élő és nyaraló jelezte, túlságosan megnövekedett a forgalom a kisbolt miatt. Az új bolt azonban már készül, sőt hamarosan meg is nyit!
Hirdetés

Ördög Nóra és férje, Nánási Pál, egy pillanatig sem estek kétségbe a tavalyi karantén alatt. Leköltöztek balatonakarattyai nyaralójukba, és úgy döntöttek, megvásárolják a házuk mellett lévő, egy ideje üresen álló kisboltot, hogy újra életet varázsoljanak belé. A Nekem a Balaton nevű bolthoz viszonylag gyorsan vendéglátás is társult: a MÁK étterem egy food truckkal csatlakozott a kisbolt mellé, amitől csak még személyesebb és érdekesebb lett a hely. A nyári eseményekről ebben a cikkünkben írtunk nektek bővebben. A Nekem a Balaton aztán mondhatni túlságosan sikeres lett, és sok itt élő és nyaraló számára zavaró volt a megnövekedett autóforgalom.

A régi kisbolt. Fotó: Mudra László

Nem mindenki örült a tömegnek

Mint Nóra elmondta: sok tervük volt arra vonatkozóan, hogyan tudnák csökkenteni a zajt és a forgalmat, illetve hogy ne közvetlenül a boltnál parkoljanak a vendégek. Végül inkább meghozták azt a nehéz döntést, hogy elköltöztetik a kisboltot. A tulajdonos azt meséli, már tavaly is érezték, hogy nem minden környékbeli fogadta örömmel a boltot és a mellette lévő pop-up éttermet. De csak idén februárban, a Valentin-napi hétvégén érezték azt, hogy mindenképpen lépniük kell.

Első hallásra furcsa, hogy a Balatonnál éppen egy téli hétvégén telik be a pohár, de hát ilyen ez az év: semmilyen téren nem szokványos. Egy-egy napos, vagy éppen havas, téli hétvégén szinte ugyanúgy tele volt a Balaton, mint nyáron, a néhány nyitva tartó vendéglátóhely – így a Nekem a Balaton – előtt szinte kígyóztak a sorok. Ami nem csoda, hiszen szeptember óta elég nehézkes külföldre utazni.

Ördög Nóra és Nánási Pál
Fotó: Mudra László

Már meg is van az új hely

Végül szerencsére gyorsan találtak új helyet, a kisbolt a Balatonakarattya elején lévő körforgalomhoz fog költözni. A jelenlegi üres, füves területen Nánásiék egy teljesen új épületet húznak fel, amihez már el is készültek a tervrajzok. Mint Ördög Nóra elmondta, nem volt számukra könnyű ez a döntés, hiszen nagyon szeretik a mostani épületet, legszívesebben áttették volna egy másik helyszínre Balatonakarattyán. Ha minden jól halad, az építkezés már a héten elkezdődik, és májusban – ha a korlátozásokat addig feloldják – meg is nyit az új hely.

Ördög Nóra és Mizsei János Nekem a Balaton
Ördög Nóra és Mizsei János, a MÁK séfje Balatonakarattyán. Fotó: Mudra László

A Nekem a Balaton azonban májusig sem zár be: a régi helyen továbbra is megtaláljátok őket és termékeiket. Sőt, valószínűleg a kisbolt valamilyen formában jelenlegi helyén is meg tud majd maradni. Szigorúan csak boltként, ott tehát nem lesz lehetőség helyben fogyasztásra, és asztalokat sem tesznek már ki idén. A koncepció viszont változatlan: bemutatni a környék kistermelőinek kínálatát.

Konyha is lesz Ördög Nóra és Nánási Pál új kisboltjában

Egyelőre csak a boltra vannak kész terveik, de Nóra hangsúlyozta a Street Kitchennek: nem szeretnék elengedni a vendéglátást sem, bár még nincs teljesen kiforrott koncepció erre vonatkozóan. Annyi bizonyos, hogy szeretnék, ha idén is lenne lehetőség helyben fogyasztásra, ezért egy kis konyhával is számolnak. Mindenki megnyugodhat tehát: idén is lehet majd jókat enni Nánásiéknál. Ennek előjeleként hamarosan saját food truckjuk is érkezik az akarattyai körforgalomhoz, a végleges nyitásig onnan szolgálják majd ki a vendégeket.

MÁK pop-up ételek. Fotó: Mudra László

Mint Ördög Nóra elmondta, nem egyszerű a költözés és az építkezés, ugyanakkor örül, hogy kicsit hozzájárulhatnak Balatonakarattya újjáéledéséhez. Mint fogalmazott, az akarattyai körforgalom a Balaton kapuja, és mégis rendkívül elhanyagolt állapotban van. Ezt sajnos én is meg tudom erősíteni, mint rendszeres ott nyaraló. Nánásiék szeretnék, ha valami itt is megmozdulna végre, és a beton parkoló helyett egy élettel teli, vidám, piaccal és közösségi kertekkel tarkított része lehetne ez a Balatonnak.

Ördög Nóra: „a történelem ismétli önmagát

Ördög Nóra megjegyezte, valóban fogalmuk sem volt róla, hogy ekkora érdeklődés lesz a boltjuk iránt, amikor belevágtak. Nagyon sokat tanultak az elmúlt évből, és idén sok mindent máshogy terveznek, márcsak azért is, hogy a gyerekeiknek is lehessen balatoni nyaruk.

Fotó: Mudra László

„Kicsit féltünk, hogy a kisbolt miatt számunkra a Balaton munkahellyé válik, ez így is lett. Idén igyekszünk okosabban csinálni, és több pihenőnapot tartani. Érdekes megélni, ahogy a történelem ismétli önmagát: pont ott tartunk, ahol egy éve. Hétfőn bezár az iskola és mi leköltözünk a Balatonra, és nekilátunk megint boltot építeni” – jegyezte meg a műsorvezető.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?