Hirdetés

5 hiánypótló étterem, ami a koronavírus második hulláma alatt nyílt

Hirdetés

5 hiánypótló étterem, ami a koronavírus második hulláma alatt nyílt

Hirdetés
Ha kipróbálunk egy újonnan nyílt éttermet, egyrészt mi is egy kis változatosságot csempészünk az életünkbe, másrészt támogatjuk azokat, akik ilyenkor sem féltek belevágni egy új vállalkozásba.
Hirdetés

Sokszor igen apró dolgok tartják bennünk a lelket ebben a nehéz, koronavírus által súlytott időszakban. Az például mindig pozitív dolog, hogy ilyenkor is nyílnak helyek, ki lehet tehát próbálni új dolgokat és ízeket.

101 Bistro

Keve Márton a világ szinte minden táján főzött már rövidebb vagy hosszabb ideig, az utóbbi időben pedig London volt a törzshelye, ahol szintén sok konyhát megjárt. Végül mégis úgy döntött, Budapesten folytatja a karrierjét. Miután a járvány első hulláma keresztülhúzta a számításait, nem ült tétlenül, hanem Jókuti Andrással karöltve elindította az Etesd a dokit! jótékonysági mozgalmat, amelyről többször is olvashattatok nálunk.

Nem csak az étel különleges, de a tálalás is. Fotó: Kalas Györgyi

Karácsony előtt azonban végre saját helyet is nyithatott itthon. Két társával a tajvani konyhára koncentrálnak a 101 Bistróban. Tajvan félúton van Kína és Japán között, és ennek megfelelően alakul az ételek ízvilága is. Mi mindent megkóstoltunk, és nagy szeretettel ajánljuk a vega és a húsos kajákat is. A bambuszcsomagolástól pedig teljesen el voltunk ájulva. Ha tényleg merőben új ízvilágra, és olyan kajára vágytok, ami jól átmelegít, akkor próbáljátok ki! Itt tudtok részletesebben is olvasni az ételekről.

101 Bistro, 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 5.

Scusi Focacceria

A Scusiban te is át fogod értelmezni a szendvics szót! A szemtelenül fiatal tulajdonosi csapat ősszel nyitotta meg új helyét, a Scusi Focacceriát a Bródy Sándor utcában. Mint mondják, régi tervük volt egy jó olasz szendvicsező, és eszükbe sem jutott, hogy ne vágjanak bele, pedig tudták, hogy nem ez lesz a legjobb őszük. A műfajt újraértelmezték, ötletes, saját focacciakreációkat alkottak, és bár az alapanyagok többsége olasz, amit lehet, azt magyar termelő termékével helyettesítik.

A Scusi csapata. Fotó: Kalas Györgyi

A Scusiban hideg, töltött focacciát kóstolhattok, nem melegítenek rá utólag sem. Ez tehát nem pizza, és nem is melegszendvics, hanem egy olaszos stílusú, nagyon bőségesen megpakolt szendvics, amihez a focaccia ropogós héja adja meg a végső élvezetet. 

Az én kedvencem a vega kecskesajtos-homoktövises-mogyoróvajas kombó volt. Részletesebb cikket itt találtok.

Scusi Focacceria, 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 11. 

IDE 

Bár Vidó Nóri a nápolyi pizza nagy szerelmese, és egyben az IGEN pizzéria tulajdonosa,  évek óta foglalkoztatja a tökéletes római pizza megalkotása is. Ez végül meg is született Újlipótvárosban, hiszen a Pozsonyi úton megnyílt az IDE pizzéria. A római tepsis pizza  abban is különbözik a nápolyitól, hogy ezt elektromos kemencében, nagyjából 15 perc alatt elősütik. Csak ezután kerülnek rá a feltétek – minél több, annál jobb –, majd máris kikerül a pultba. Itt nyálcsorgatva kiválasztod, hogy melyiket szeretnéd, majd fogyasztás előtt alig 5 perc alatt otthon készre tudod sütni. 

A pizzát ilyen szép dobozban vihetitek haza, és otthon csak melegíteni kell. Fotó: Kalas Györgyi

Nagyon ajánlom tehát elvitelre vagy rendelésre, ha egy jó és laktató pizzát ennétek. Én mindet imádtam. Éppen ezen a héten nyílik a második IDE pick up pont Budán, a Czakó kertben. 

IDE pizzéria, 1137 Budapest, Pozsonyi út 22

Nudli Tésztakantin

Jókuti András és Gerendai Károly is nyitott egy éttermet a Covid alatt, Nudli Tésztakantin néven, ahol a magyar tésztaételeket mutatják be. Régi vágya volt ez Jókuti Andrásnak, hiszen, mint mondja, a magyar tészták is vannak olyan jók, mint olasz társaik. A Nudliból a legjobb alapanyagokból készített, klasszikus magyar ételeket rendelhetsz, úgy mint káposztás vagy krumplis tésztát, túrós csuszát vagy mákos nudlit. 

A Nudliban magyaros tésztaételeket kóstolhatsz

Mint a tulajdonosok elmondták, tudják, hogy nem a legjobbkor nyitottak, de már nagyon régóta készültek rá, sok pénzt beletettek – és így legalább munkát tudtak adni a Costes étterem személyzetének, ami a koronavírus miatt bezárásra kényszerült. 

Nudli Tésztakantin, 1051 Budapest, Október 6. utca 8. 

Bazsalikom pékség 

Szuper, új, hangulatos pékséggel rukkolt elő Szabadfi Szabolcs, ahol végre megvalósítja régóta tervezett szendvicseit. A legjobb minőségű magyar párizsi és osztrák Leberkäse mellett zseniális vajas leveles süteményeket kísérletezett ki. Nekünk máris kedvencünk lett az osztrák Leberkäse és a magyar kistermelő által készített párizsival töltött zsemle. Persze mindegyikhez maga Szabi süti a pékárut. 

Ilyen jól néz ki a párizsis szendvics, fotó: Kalas Györgyi

A pékség egyben deliként is működik, a válogatott finomságok között mindenki biztosan talál alapanyagokat egy gyors vacsorához. A helyről részletesebben itt olvashattok.

Bazsalikom pékség, 1027 Budapest, Bem tér 2.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?