A pezsgő budapesti élet szó szerint fogalom, mint ahogy a „Budán lakni, Pesten élni” mondást is gyakran hallani. A Sophisto Champagne Bar feltett szándéka, hogy igazolja mindkét hipotézist. Mindennap már reggel 9-től élvezhetjük a buborékos italokat, de természetesen nemcsak a szomjunkat, hanem az étvágyunkat is tudjuk csillapítani a kicsi, de annál designosabb helyen. Az igazán „nagy üzem” szerdától szombatig tart, ezeken a napokon ugyanis egészen éjfélig tárt kapukkal és üvegekkel vár a bár.
Pezsgős brunch: az ideális párosítás
A kozmopolita életérzés és a brunch kéz a kézben járnak: van annál menőbb, mint délelőtt pezsgőt vagy proseccót kortyolgatva reggelizni a Bazilika mellett? Szerintünk nincs, úgyhogy ha még nem tudjátok, mivel töltitek a szabitokat vagy egy ráérős hétvégi délelőttöt, akkor vegyétek célba a Sophistót.
A megnyitóeseményen ugyan a brunch-menübe nem kóstoltunk bele, a pezsgőkínálatot viszont igencsak mélyrehatóan megismertük. Az italokhoz íztársításokat, apró falatokat kaptunk, amik tökéletesen kiegészítették a prémium minőségű pezsgők ízvilágát.
A pezsgőkön kívül más izgalmas italokat is kóstoltunk: az egyik legmeglepőbb nekem a szederpürés szilvapálinka-koktél volt. Bár amúgy nem szeretem a pálinkát (nem, a házit SE), ebben tényleg csak a gyümölcsös ízek érvényesültek, nem a kerítésszaggató hatás. A hely signature koktélja pedig egy spéci ginalapú finomság, ő Sophi.
Ez egy dél-afrikai, szarvasgomba olajos-gines koktél tonkababbal, frissítő citrusmixszel és tojásfehérjehabbal.
Gondolat-, étvágy- és szomjébresztő kóstoló menü
A welcome rumpuncs is isteni volt, de nem tudnám kiemelni, hogy a cavák vagy a kevésbé ismert, kisebb pincészetekből származó pezsgők ízlettek-e jobban. Természetesen a nagyobb, híres pincészetek is képviseltetik magukat, de sok olyan kisebb vállalkozás palackjai is a polcokra (és a poharakba) kerültek, amik máshol nem elérhetőek.
Az est megkoronázásaképp egy igazi francia champagne-nal zárult a vacsora, aminek a menüjét a következőképp képzeljétek el, a teljesség igénye nélkül:
- Kókuszos sütőtökkrémleves
- Szarvasgombás tatárbifsztek
- Uborkazselé nyúlhalkaviárral vagy málnagyönggyel, pattogós cukorkával
- Füstölt lazacos macaron
- Mákba forgatott Szent Jakab-kagyló vajmártással és wasabival
Bár ezek a fogások így nem szerepelnek a Sophisto étlapján, az alapanyagok különböző kombinációkban előfordulnak a menüben. Az viszont vitathatatlan, hogy hűen tükrözik a Sophisto filozófiáját: luxust nyújtani a rohanó hétköznapokban.
Mitől is extrább a Sophisto, mint egy sima bár?
„A Sophistót az exkluzív környezet és a kötetlen hangulat harmóniája jellemzi. Ez a kettősség teszi igazán egyedivé a helyet. A Bazilika közelsége megteremti a reneszánsz környezetet, amit a Sophisto remekül ötvöz modern és eklektikus elemekkel, így kialakítva egy bohém, mégis elegáns légkört.”
Úgyhogy csajok, magas sarkúkat felkapni és irány koccintani!
Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 2.