Tessék?! Megtaláltuk Pest megye egyik legjobb kézműves hamburgerezőjét
Nem mi, hanem mi van; nem mi van, hanem tessék! Ki az, aki hallotta már ezt az atyai bölcseletet? A Tessék Burger hambijait kóstolva viszont teljesen megváltozik a „tessék”-hez társított hozzáállás. A környék új üdvöskéje lehet ez a színvonalas, kézműves burgerező, hogy ne csak a medveotthon és az asszonykórus legyen a hívószó, ha valaki veresi kirándulást tervez.
Street food a főút mellett
Veresegyház (nem VeresegyházA!) egyike a leglátványosabban fejlődő városoknak az agglomerációban. A városon belül azonban a Csonkás nevű városrész az, ami az utóbbi években szinte felvirágzott. Az új lakóházak mellett kialakult itt egy igényes és színes üzletsor, ahol van minden: fodrász, festékbolt, cukrászda… és a sorba szeptember óta beékelődött a Tessék Burger is.
Bár a főút, azaz a Budapesti út mellett vagyunk, mégis sikerült egy nagyon kellemes hangulatú kis „kertet” kialakítani, ahova (pláne egy napsütéses délután) szívesen leül az ember. Esőben sincs félnivaló: egy elképesztően cukin és hangulatosan berendezett fedett sátorban is elfogyaszthatjuk a hamburgerünket. Nem kell aggódni, az istálló barmait már a burgerünkben tudhatjuk. 😀
A kínálatban tényleg MINDENKI talál a kedvére valót. A 100% marhahúspogácsán kívül csirkecombbal, sertéshússal, camembert sajttal, illetve beyond pogácsával is dolgoznak, így a húsimádótól kezdve a vegánig lefedik a palettát. (Van külön vegán buci és vegán szósz is!) Érdemes megnézni a táblákat, mert szezonális újdonságokra is bukkanhatunk: például liba- vagy lazacburgerre.
Én a hagyományosabb vonalon maradtam, és az állandó étlapról választottam, annyi extrával, hogy a #beachbody jegyében teljes kiőrlésű bucit kértem.
Tessék? Burger!
A kocsi oldalán jelzik, hogy a minimum elkészítési idő 8 perc. Szerintem ez nagyon korrekt, és azt is mutatja, hogy nem gyorséttermi stílusú hambira számíthatunk: tényleg frissen sütik. A két burger, ami rendeltünk, nagyjából 15 perc alatt készült el ebédidőben, miközben személyes átvételre is folyamatosan érkeztek a vendégek. A napos teraszon ücsörögve elrepült az idő, a burgerek pedig aztán minden várakozásomat felülmúlták.
Serrano burger
A 140 grammos medium rare marhahúspogácsa mellett ebbe a burgerbe bőségesen kerül serrano sonka, aszalt paradicsom és olajbogyó is. A mediterrán hangulatot mozzarellával fokozzák, ami mellé pakolnak salátát és paradicsomot is. A „Tessék szósz” névre keresztelt házi mártás öleli körül az egészet, ez egy kicsit pikáns, paradicsomos-majonézes-tejfölös, klasszik burgerszósz téma. Nem túl fűszeres, hogy a többi elem érvényesülni tudjon, de éppen elég, hogy összefogja az ízeket.
A buci tökéletes, picit édeskés, langyos, kívül ropog, belül puha. Ahogy a nagy (burger) könyvben meg van írva! Érezhető, hogy kézműves, nem mirelit áru a világ másik feléről.
Club burger
Veresegyházon nem sok klub van, ahová szívesen járnék, de a Tessék Burger burgerklubjában örömmel leszek törzsvendég! 😀 Sorolom az okokat: 140 gramm fűszeres csirkecombfilé, Tessék szósz, pirított hagyma, cheddar, rántott hagymakarika, tükörtojás. Ezek a VIP-jegyek az alap zöldségek mellett, mint a paradicsom, a hagyma és az uborka. Összességében tényleg „klubos” hangulata van ennek a burgernek: olyan sokszínű, mint egy menő szórakozóhely. Sokféle feltét került bele, de harmóniában egymással – mint egy jó buliban, ahová sokféle ember érkezik, mégis derűsen érzik együtt magukat.
Az édesburgonya-köretről pedig csak annyit, hogy tűzforrón érkezett, és azonkívül, hogy állagra is kimagasló volt, a mennyiségre végképp nem lehet panasz!
A Tessék Burger sztorija
Kivételesen fordítva zajlott az interjú-tesztelés kör, ugyanis a spontán látogatás miatt csak utólag tudtam néhány szót váltani írásban a hely megálmodójával és tulajdonosával.
„Sosem gondoltuk volna, hogy idáig jutunk! Nagy vonalakban leírom a történetünket. Tóth László vagyok, bár sokan Gergőnek ismernek… de ez egy hosszabb sztori. Egy barátommal találtuk ki és valósítottunk meg food truckot, a berendezéstől kezdve a kínálatig. Nagyon sok kétkezi munka és próbasütés van a hátunk mögött. A társam időközben kivált, és azóta a párommal, Szőke Enikővel csináljunk tovább az üzletet. Sokéves tapasztalatával szívét-lelkét beleteszi a Tessék Burger mindennapjaiba, mellette pedig az alkalmazottaink a legdrágább kincseink. Tiszteljük, becsüljük őket, mert nélkülük mit sem érnénk. A minőséget szem előtt tartva csak friss, prémium alapanyagból dolgozunk: saját hentesünk is van Rácz Attila személyében. A büfé neve egyébként viccnek indult… de aztán nem vicc lett belőle!” – írja László (vagy Gergő? :)).
Mission: végigkóstolni az étlapot!
Budapesti viszonylatban is simán megállná a helyét a fekete-sárga (majdnem SK árnyalatú) food truck. Egy kis háttérzene tudta volna még fokozni a streetfood-hangulatot, úgyhogy, Tessék Burger, ha olvassátok ezt, csináljatok zenét! 😀 Ha legközelebb megyek, tuti megkóstolok egy kézműves sört is, és a menzatea is várat magára a következő alkalomig… De biztos, hogy lesz újabb látogatás, mert bevallom, nem számítottam ennyire elsőrendű konyhára.
Mind a két burger meglepetésszerűen nívós, minőségi és ízletes volt, ez pedig egy dologra sarkall: végig kell kóstolni az étlapról mindet, mert valószínűleg a többi is legalább ennyire ütős! Ha a környéken éltek, vagy csak éhesen Veresegyház felé sodor titeket az élet, jusson eszetekbe, hogy nincs olyan, hogy mi van… olyan van, hogy Tessék, burger!
Cím: 2112 Veresegyház, Budapesti út 1/a
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!