Tökmagnyi helyként indult, de hamar a vegánok zarándokhelye lett – teszteltük a Tökmag Vegan Street Foodot!
A Tökmag kívülről tényleg egy tökmag méretű helyiségnek tűnhet, azonban a föld alatt egy tágas teret rejt. Hat éve nyitott meg a fenti része egy 40 m2-es, street foodot áruló üzletként, azonban két éve kibővült a lenti résszel, ahol akár 40 fő is elfér. A pinceszintről a legtöbb embernek először a dohos és sötét helyek jutnak eszébe, de itt szó sincs erről, hangulatos, tágas és jól megvilágított az alsó szint. Amint beköszönt a jó idő, a Jászai Mari tértől két perc sétára lévő Tökmag megnyitja kinti teraszát is, ami hatalmas népszerűségnek örvend a vendégek körében.
Minőség és vegánság kéz a kézben jár
A hely tulajdonosa, Magyar Timi a családja hatására lett vega, ez motiválta a Tökmag megnyitásában. Egy levesezőnek indult, de már akkor annyi ötletük volt, hogy hamar kinőtte magát a hely, és a nyitásra már szendvicsekkel és burgerekkel is kibővítették az étlapot. Később bővültek elvihető lunchboxokkal, sütikkel és a legújabb koncepciójukkal, a reggelikkel. A tervezgetés sosem áll meg, Timi és a séf, Németh Máté folyamatosan törik a fejüket, hogy milyen újdonsággal rukkolhatnának elő.
Folytatás a Street Kitchen magazin legújabb, tavaszi számában! A magazint megvásárolhatod az újságárusoknál, vagy beszerezheted ITT!
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!