Hirdetés

Velős pirítós, kertmozi és biciklis pihenő a Duna mellett

Egyszerű csokitorta bolti piskótából

Pikk-pakk tudtok készíteni csokitorta

Egyszerű hagymaleves

Csak pár hozzávaló
Hirdetés

Velős pirítós, kertmozi és biciklis pihenő a Duna mellett

Hirdetés
Ha a vadonatúj Tandem bár dizájnja ismerős valahonnan, az nem véletlen. A tulajdonos ugyanis az a Solti Szabolcs, aki húsz évig a legendás budapesti Szimplát is igazgatta.
Hirdetés

Szabolcs azonban eredetileg nagymarosi, ott is él, ezért úgy volt vele, hogy csak kellene valami menő hely Nagymarosra is. A Tandem név nem véletlen, ugyanis a bicikliút mellett nyitottak meg – fő célközönségük az errefelé gyakran megforduló biciklisek, hiszen a Duna mellett végigfutó bicikliút nagyon népszerű. Végül azonban úgy alakult, hogy a Tandemet nemcsak a biciklisek imádják, hanem szinte minden, környéken élő – sokan járnak ide még Vácról is.

Fotó: Mudra László

Solti Szabolcs egy igazi kis oázist alakított ki a Duna mellett, amibe átmentett egy jó nagy adagot a Szimplából is. Nem hiába, nyilván húsz évet nem lehet kitörölni. Újrafestett bútorok, lomtalanított tárgyak és fényképek a falon, egy hatalmas kert és szuper hangulat alakult így ki a nagymarosi Vízmű egykori területén. A karantén időszaka egyébként a vendéglátás dizájnnak mindenképpen jót tett. Sok étteremtulajdonos számolt be arról, hogy két hónapig egyfolytában fúrt-faragott, festett, szépített. 

Fotó: Mudra László

Egész napos program

A Tandembe nem érdemes egy órára beugrani, itt el lehet tölteni az egész napot is. Ha a hatalmas kert nem lenne elég, van még előtte egy nagy füves terület, illetve nem messze egy apró, dunai strand. A Tandemben mindennap van valami program is: hetente többször koncert, illetve beindult a kertmozi is, aminek egyik legnépszerűbb része a délelőtti matiné, ahol telt házzal vetítik a Vízipók-csodapókot. A szülők pedig addig nyugodtan lazíthatnak a lengőtekepályán. 

Fotó: Mudra László

Az italkínálat is a családias irányba mozog. Mint Szabolcs elmondta, ők nem szeretnének senkit reklámozni, még a sörcsapon lévő feliratot is letakarják. Ettől függetlenül az itallapon persze megtaláljuk a sörök, a borok és a szuper szörpök nevét, vagy kérhetünk egy nagy pohár házi limonádét. Az étlap még csak most fog beindulni, hétvégtől tervezik bevezetni a kisebb büféételeket, mint jó minőségű hot dog, a Balatonról már ismert velős pirítós, a zsíros kenyér, a gofri vagy éppen rétes. 

Fotó: Mudra László

A Tandem-hangulat még őszre is kitart, szeptemberben még biztosan nyitva lesznek, de a biciklisek nagy örömére még októberre is terveznek. 

Tandem Nagymaros és Zebegény között a bicikliút mellett, Felsőmező (a régi Vízműház mellett)

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?