Bármilyen pici is a település, én azt javaslom, ha tehetitek, ottalvós kirándulással tervezzetek. Az egyik nap lehet az aktív pihenésé és a kultúráé, míg a másikat a kalandoknak és a gasztronómiának szentelhetitek. Mi egy újságírókból álló csoporttal céloztuk meg a sok izgalmat, mindjárt kifejtem pontosabban, mire gondolok, milyen egy ideális visegrádi túra! 😉
Pisztrángpeca és ami utána jött
Az egyéjszakás visegrádi kalandom talán legizgalmasabb pontja a pisztránghorgászat volt, ugyanis sosem fogtam még halat. Spoiler: most sem! Bár nagyon lelkesen vetettem bele magam a pecázásba, a lelkiismeretem az első vergődő hal láttán behúzta a vészféket, úgyhogy kicsit messzebbről szemléltem a többi hal halálát. Vérvegán viszont nem lettem az élménytől, úgyhogy a közeli Ördögmalom étteremben nem éreztem akadályát, hogy a hely specialitását, pisztrángot rendeljek.

Az erdő közepén található vendéglő igazi ékszerdoboz a vadászat szerelmeseinek: mindenhol kitömött állatok és agancsok díszítik a faépületet. A nagy üvegfelületeknek hála úgy érezhetjük, hogy az erdőben ücsörgünk, miközben kellemes meleg van és egymásnak adják a kilincset a kiránduló társaságok.

Az étlap különlegessége a változatos pisztrángfelhozatal. A halat saját kezűleg (vagy horgászbotilag) is foghatjuk, az étteremben pedig a kívánt módon elkészítik nekünk. Az étterem udvarán van a halfüstölő, a konyhán pedig szakavatott kezek teszik ízletessé a zsákmányt.

Ugyan én zsákmány nélkül érkeztem, de szerencsére nem tagadták meg tőlem a pisztránglakomát. Egy fűszervajas sült halat választottam, ami – ahogy az összes verzió – friss salátával érkezett. Lehet kérni extra köretet, de azt javasolnám, álljatok össze többen, és úgy rendeljetek egy adag sült krumplit, mert a saláta és a hal együtt elég laktató tud lenni. Nagy sláger még a mandulás pisztráng is, de sokan kérik az erdei gombás raguban úszó (azaz már nem úszó) változatot.

A halak frissek, ropogósak és forrók voltak, ízletesen sózva és fűszerezve. Bőséges adag, a szálkák miatt viszont óvatosan egyétek, akármennyire is kívánja a szemetek! A saláta mellé kínált dresszing szuperül megállta a helyét a zöldségekkel és a pisztránggal is.
Néhányan a csoportból hal helyett vadételekkel próbálkoztak: sajnos ezek nem arattak osztatlan sikert. A vadhúsok azonban elég megosztóak, talán még nehezebb falatok, mint egy fehér húsú hal. Így aki nem teljesen halellenes, inkább maradjon az Ördögmalom specialitásánál, a pisztrángnál!

Aktív pihenés és kultúra egy visegrádi túra keretein belül
Mi a Royal Club Hotelben szálltunk meg, ahol a svédasztalos étkezések előtt, helyett vagy után szuper kis wellnessrészleg vár, és olyan vízitorna, hogy másnap izomlázam lett!
Ha ti viszont nem vagytok sem a horgászat és a halak, sem a jakuzzi-szauna-vízitorna triumvirátus szerelmesei, akkor a már említett bobozást kár kihagyni. Az egyik pálya télen-nyáron, hóban-fagyban üzemel. Rossz idő esetén egy plexit szerelnek a bobokra, úgyhogy a zuhogó hóesés sem kifogás! Aki nem mer lezúzni a pályán, az a retró büfében bedobhat egy sült krumplit vagy hambit, és jót mosolyoghat a többiek lesiklós lesifotóján.

A Fellegvár az egyik leghíresebb visegrádi látványosság és a fenti panoráma tényleg verhetetlen a környékbeli viszonylatokban. Ha viszont több és mélyebb kultúrára éheztek, a Királyi Palota egyik túrájára csatlakozzatok be! Rengeteg érdekesség és lelet várja, hogy megismerjétek: többek között arra is választ kaptunk, mitől és miért fénylik Salamon töke!
Ha tetszett a visegrádi túra cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
