Hirdetés

A vízilabda bajnok, aki kávét készít a piacon

Hirdetés

A vízilabda bajnok, aki kávét készít a piacon

Hirdetés
Kovács Róbert gyerekkora óta vízilabdázik, többször is nyert bajnokságot a Vasassal, jelenleg pedig edzőként dolgozik. Már amikor nem éppen kávét készít mini mobilkávézójában. A Cup7Coffee-t minden héten megtaláljátok a Hegyvidéki termelői piacon, valamint szombatonként a Normafán.
Hirdetés

A termelői piac állandó programom már egy ideje kedd reggelenként a 12. kerületi önkormányzat előtti téren. Itt szerzem be egész hétre a család számára a zöldséget, gyümölcsöt, sajtot és nagy kedvencemet, a kecskekörözöttet. Egy ideje feltűnt a piacon egy olasz robogóba hajtogatott, kis mobilkávézó, egy vidám sráccal az oldalán. Ő Kovács Róbert, aki január óta működteti az apró Cup7Coffee-t.

Robi kávét készít a kis piacon. Fotó: Kalas Györgyi

“Mindig a vízilabda volt az életem. A Vasassal nyertem négy bajnokságot, magyar kupákat, utána elvégeztem az egyetemet, és azóta edzőként dolgozom. Nagyon szeretem a vízilabdát, de régóta vágytam arra, hogy valami mást is csináljak, és ezt most nagyon élvezem” – kezdi Robi annak a történetét, hogyan is kezdett egyszer csak baristáskodni a piacon. 

Fotó: Kalas Györgyi

“Régóta érdekel a kávék világa, hiszen edzések és meccs után gyakran ültünk be kávézni és beszélgetni valahová a csapattársakkal. Aztán volt szerencsém egy évig egy nápolyi vízilabdacsapatban játszani, és ott még jobban elmerültem a gasztronómia és a kávék világában. Azt hiszem, ott végképp elvesztem” – mondja Robi, aki hozzáteszi, hogy ő nem olasz kávét kínál, hanem az újhullámos, specialty kávé híve. A teljesen világos pörkölésű kávét mondjuk elengedte, mert azt vette észre, hogy savas, savanykás jellege nagyon megosztó. Jelenleg a Coop Roastery manufaktúra közepes pörkölésű, specialty kávéival dolgozik. 

Fotó: Kalas Györgyi

Végül a járvány alatt döntött úgy, hogy nekiáll megvalósítani régi álmát, és elvégez egy barista tanfolyamot, ő is valódi karanténvállalkozó tehát. Mivel az edzősködést sem adta fel, tudta, hogy nem fog tudni teljes állásban dolgozni egy kávézóban, ezért gondolkodott olyan megoldásban, ami szabadabb időbeosztásban is megoldható. Végül sok-sok ötletelés és dizájnolás után, melyben felesége, Julcsi segített, csináltatott magának egy nagyon profi kis kávéfőző mobilt, ami egy robogóból lett átalakítva. 

Fotó: Kalas Györgyi

A két oldala felnyitható, ebben helyezkedik el a komoly presszógép, valamint raktárként is funkcionál. A robogó alsó részében található a szűrt víznek kialakított tartály, a hátsó részen pedig egy szintén lenyitható, apró pultocska. A kocsi árammal működik, de ha nincs áram, gázpalackkal is remekül muzsikál. Az egész végtelenül cuki és bájos, bár azt nehezen tudom elképzelni, ahogy Robi behajtogatja magát a vezető ülésre, és felvezet a Normafára. De szerencsére imádja az apró vállalkozása minden percét. 

És szereti a közönség is. Pedig nem a legideálisabb időszakban, január közepén, a legnagyobb hidegben indította vállalkozását a törökbálinti piacon, onnan költözött át jelenlegi helyére, a 12. kerületbe. A Hegyvidéki termelői piac már elképzelhetetlen lenne Robi és a kis robogója nélkül, az árusok valószínűleg meg is lennének sértődve, ha nem ihatnának a Cup7Coffee kávéjából. Hiszen aki egyszer ráérez a jó minőségű kávéra, az a rosszat már nem fogja meginni.

Fotó: Kalas Györgyi

De nemcsak a piacon várják Robi kocsiját, hanem a szombati kirándulók is a Normafán. Ide Julcsi és két gyerekük is rendszeresen elkíséri, hétvégén tehát az egész család együtt készíti a kávét. Mikor végez a piacon, berakja a kis robogót a garázsba, és bemegy az uszodába gyerekeket edzeni. A Cup7Coffee név is a vízilabda világából jön, hiszen mindig a 7-es sapkában játszott. 

Két ok miatt is nagyon ajánlom, hogy látogassatok el kedden a Hegyvidéki termelői piacra: egyrészt maga a piac is kompakt és csodás, szinte mindent be lehet szerezni, másrészt megkóstolhatjátok a Cup7Coffee kávéját. A legújabb őrület egyébként a fehércsokis kávé, amit nagyon szeretnek a vevők. Nem csodálom, mert nagyon látványos: Robi egy szelet fehér csokit helyez a kávéspohárra, amin keresztülfolyik a forró kávé, amíg a csoki végül teljesen beleolvad a kávéba, és ettől nagyon krémes lesz. Az édes kávé rajongóinak szerintem kötelező.

Kávé fehér csokival! Fotó: Kalas Györgyi

Hamarosan egy újabb, 12. kerületi helyszínen is jelen lesz a Cup7Coffee, ugyanis a Gesztenyés-kertbe is kitelepül, a MOM Sportuszoda mellé. Én már nagyon várom, mert mindennap ott sétálok a kutyával. 

Hegyvidéki termelői piac, 12. kerület, Böszörményi út, az Önkormámyzat épülete előtt. A kávézó nyitva minde kedden: 9-15 óra között

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?