Hirdetés

3 + 1 pékség, ahol ebédidőben jól tudsz lakni

3 + 1 pékség, ahol ebédidőben jól tudsz lakni

Hirdetés
Egy jó pékségért simán képes az ember buszra/metróra szállni, vagy akár kocsiba pattanni. Ha pedig még az ebédedet is letudhatod a következő napok kovászos kenyerével együtt, az a hely valóságos kincs! Nekem több ilyen kincsem is van, amit most nem vagyok rest megosztani veletek!
Hirdetés

Szerencsére nagyon mozgalmasan telnek a napjaim, így sose tudhatom biztosan, a város mely pontján ér az ebédidő. Vannak azonban olyan fix helyek, ahol a másnapi reggelimről is egy füst alatt tudok gondoskodni, szóval véssétek fel ezeket valahova, mert simán lehet, hogy a jövőben életmentők lesznek. Íme 3+1 pékség, ahol ebédidőben is jól fogsz lakni!

Artizán 

Fekete Gergő, mondhatni, pionírként nyitotta meg a város egyik első kovászos pékségét, amit aztán hatalmas hullám követett. 2015-ös nyitása óta a vendégek nemcsak szakadatlanul adják egymásnak a kilincset a Hold utcában, de a hely egyfajta edukációs céllal igyekszik fejleszteni a magyarok kenyérkultúráját is. A minden képzeletet felülmúlóan finom pékáru mellett azonban még arra is jut idejük, hogy naponta változó menüvel kényeztessék a környéken élőket és/vagy dolgozókat. Ez szinte mindennap egy meleg krémlevest jelent, ami után szabadon választható sós rétes vagy saláta. Az sem fog csalódni, aki szerint egy korrekt szendvics korrekt ebéd is lehet, mert itt aztán nem sajnálják belőlük az anyagot.

A teszt után azt éreztem, hogy egy falatot nem bírnék megenni, így az útravalónak kapott szendvicsemet a szerkesztőségben felajánlottam Zsoltinak, aki egyrészt ódákat zengett róla, másrészt két részletben tudta megenni, márpedig ő aztán nem szokott szégyenlősködni, ha evésről van szó, de ezt talán már ti is tudjátok. 😀 

Cím: 1054 Budapest, Hold utca 3. 

artizán
Artizán (forrás: Artizán Facebook)

Bake My Day

Aki szorgalmasan olvassa Györgyi cikkeit, annak bizony nem kell bemutatni a Bake My Day csapatát, hiszen már több alkalommal is írt róluk. Amellett, hogy a környék lakóinak elhozták a kovászolt kánaánt, a foglalkoztatottak 80%-a megváltozott munkaképességű, így ha itt vásárolsz, nemcsak életed bagettjében lesz részed, de egy igazán jó ügyet is támogathatsz. Ha minden megvan a pultból, érdemes szemügyre venni az étlapjukat, igen, az étlapjukat, ugyanis a granolától kezdve a házi mártogatósokon át a libatálig elég széles a kínálat, de ami ennél is fontosabb, hogy finom is! Ha ez még mindig nem lenne elég, hogy a Böszörményi út felé vedd az irányt, akkor szólunk, hogy azóta fagyipulttal is gazdagodott a repertoár. 

Cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 34.

Bake My Day
Bake My Day

Vaj Birodalom

A Rákóczi téri pékség a covid közepén nyitotta meg kapuit, a környékbeliek pedig azonnal magukévá tették. A VAJ alapkoncepciója, hogy mindig, vagyis MINDIG van friss kenyér, nem csak annak jut, aki nyitás után érkezik. Pékséghez mérten teljesen egyedülálló módon egyébként este 10-ig nyitva tartanak, így munka után sem kell feltétlenül ide rohanni. Már a kezdet kezdetétől tervben van egy egész napos brunchkínálat (hideg és meleg egyaránt) – sajnos erre még egy icipicit várni kell, szó sincs róla azonban, hogy ettől függetlenül ne lehetne bőőőőven jóllakni náluk ebédidőben.

A perecszendvics az egyik legkapósabb termékük a kora délutáni órákban, de hagyományos szendvicseket is készítenek, gazdagon megpakolva hússal (vagy épp anélkül). Minden adott tehát ahhoz, hogy hónod alatt a város legjobb kiflijével kiülj a teraszra (merthogy az is van!) egy frissen facsart gyümölcslé társaságában, és élvezd a nyár remélhetőleg nem annyira utolsó sugarait. Ja, a legjobbat utoljára hagytam. A munkádtól – és vérmérsékletedtől – függően a gyümölcslevet kézműves sörre és gin-tonikra is cserélheted… Hát mutasson nekem valaki még egy ilyen pékséget! 

Cím: 1085 Budapest, József krt. 30–32.

Vaj Birodalom
Vaj Birodalom

+1 Rudi és Fickó

Azért lett ez a hely a +1 a 3+1 pékség listámon, mert ez (sajnos) nem budapesti, Szegeden viszont az egyik legnépszerűbb. A két tulajdonos, Timi és Nándi fagyizóból eszkalálódott péksége/pizzázója/étterme a nap bármely szakában tele van, ami nem véletlen. A városban elsőként kezdtek el kovászolt kenyérrel foglalkozni, így csakhamar kígyózó sorok álltak sorba a frissen sült pékáruért. Hatalmas kemencéjükben azonban nemcsak kenyerek, de fantasztikusan finom nápolyi pizzák és lepények is sülnek, szóval ha itt ér a déli harangszó, már az ebéden sem kell gondolkodni. Az egyetlen baj ezzel a hellyel, hogy képtelenség dönteni aközött, hogy bent egyél, ahol nonstop mámorító illatok vannak, és nézheted, ahogy a személyzet sürög-forog; vagy a teraszon, aminek a vadvirágokból készített csokroknak köszönhetően olyan hangulata van, hogy sose akarsz felállni. Hát igen… ilyen nehéz kérdésekkel kell megküzdenie a szegedieknek. 

Cím: 6720 Szeged, Oroszlán utca 4.

Rudi és Fickó
Rudi és Fickó

Srácok, én ezek után csak annyit mondanék nektek, hogy szívesen! 😀 

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?