Szódás kenyér és töltött cruffin: Arán Bakery
Két éve nyílt meg az Arán Bakery Pesten, a Wesselényi utcában, egy Írországból hazatérő magyar házaspár döntött úgy, hogy itt nyit pékséget. Hatalmas örömünkre, teszem hozzá. Akkor nagyon sokat áradoztam nektek a helyről, ami szuper különleges pékárukínálattal, és verhetetlen kovászos kenyérrel rendelkezik. A történetüket is érdemes elolvasni.
A minőség azóta sem romlott, éppen múlt héten ugrottam be egy kenyérért, és hát elmondhatatlanul csodás. A jó hír, hogy nyitnak egy másik pékséget Budán, a Móricz Zsigmond körtéren. A kínálat nagyjából ugyanaz lesz, mint a Wesselényi utcában, de elérhető néhány újdonság, mint például a különféle ízesítésű zabkásák. A szendvicsvonalat tovább erősítik, én nagyon imádom ezeket a tartalmas szendvicseket, amiket természetesen a saját maguk által készített kovászos kenyérbe bújtatnak.
A hely egyértelmű slágere a cruffin lesz, ami a croissant és a muffin óriási szerelemgyereke, népszerű termék még a kétszersült mandulás croissant, a fahéjas csiga és az ír szódás kenyér. Keressétek fel őket tehát Budán!
Arán Bakery, 1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 16/a, Nyitás: június 24.
Friss tészta, színes szószokkal: Pasta Fetish
A Pasta Fetish a friss tészta koncepciójára épülő hely, tulajdonképpen egy minőségi gyorsétterem. A szónak a legszorosabb értelmében, hiszen minden tészta és hozzá a szósz is helyben készül, és gyorsan meg is fő. A vendég pedig kiválaszthatja, hogyan kombinálja ezeket. Nagyjából öt perc alatt egy komplett, meleg ebédhez jutunk.
A koncepció persze nem új, láttunk már ilyet, ami azonban a Pasta Fetish-ben megfogott, hogy nem ragaszkodnak egyféle irányzathoz, ami nagyon üdítő dolog. Mindennap hétféle szószból választhattok, és ezek között mindig van olaszos, indiai, kínai és magyaros is (utóbbiból legnépszerűbb a csirkepaprikás és a vadas). Ilyen sokszínű tésztakínálatot ritkán látni. A klasszikusok mellett nagyon sok saját recepttel és fantázianévvel dolgoznak, kifejezetten széles a vega választék, és remek árban van! A legtöbb tészta 1290 forintba kerül, és maximálisan jól lehet vele lakni. Leülni talán kevésbé hangulatos, inkább elvitelre ajánlom, mindent elviteles dobozban adnak alapból.
A jövőben több egység nyitását is tervezik a városban, egyelőre azonban csak a Garay térnél tudjátok kipróbálni.
Pasta Fetish, 1076 Budapest, Garay tér 3-4.
Italok a hűvösben: Jenő BÁR
Szuper helyszín a tomboló, 35 fokos kánikulában a pince mélyén meghúzódó Jenő Bár. Védettségi kártyát azért ne felejtsetek el vinni! A látszólag színes, bohém felszín alatt egy valódi, a legjobb értelemben vett kocsma és koktélbár húzódik. A színes dekoráció és stílus egyébként más helyekről, például a Szatyorból már ismerős lehet. Az italkínálat nagyon komoly, étel nem sok van, fő specialitásuk a saját maguk által készített kenyérlángos. Hétvégén rengeteg zenei és kézműves programmal, kvízestekkel készülnek.
Jenő BÁR, 1065 Budapest, Zichy Jenő utca 22.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!