Hirdetés

5 + 1 Szuperzöld kaja brokkolival

Hirdetés

5 + 1 Szuperzöld kaja brokkolival

Hirdetés
Ugyan vége a nyárnak, ami önmagában elég szomorú, viszont ha másnak nem is, az őszi zöldségeknek és gyümölcsöknek kezdhetünk örülni. Az egyik ilyen a brokkoli, ami, bár nagyjából egész évben kapható, azért tavasszal egész más íze (na meg ára) van. Ahogy már megszokhattátok, ismét lesz a listában extra húsos, vegán, halas, és minden, amit akartok!
Hirdetés

Brokkolis frittata

Millió érv és ellenérv szól amellett, hogy valóban a reggeli-e a nap legfontosabb étkezése, de szerintünk mindegyik egyformán az, csak legyen jó a kaja. 😀 A frittatáról egyébként sokan hajlamosak azt gondolni, hogy órák kellenek hozzá, ezért csak hétvégén működik, de ez naaagy tévedés! Igazából tök hamar megvan, és nem is egy nagy mutatvány. Amíg elkészül a brokkoli része, pont bemelegszik a sütő, amíg pedig készre sül az egész, addig le lehet zuhanyozni, vagy összerakni a gyerekek táskáját. 

Baconchipsben sült brokkoli 

Mondanánk, hogy belefér a közepesen bűnös nassok kategóriába, de valószínűleg inkább nem. 😀 VISZONT! Cserébe a világ egyik legegyszerűbb rágcsája, ami 12 éves kortól felfelé, gyakorlatilag zéró konyhai tudás birtokában is elkészíthető. Egy baj van vele, hogy baromi addiktív, így nagy valószínűséggel visszatérő vendég lesz a sütőben. 

Vegán sajtos brokkolikrémleves

Az a tapasztalatunk, hogy bár sokan kacérkodnának vegán receptekkel, mégsem ugranak neki, mert sokáig tart/bonyolult/nehezen beszerezhető dolgok szükségesek hozzá. Hát ez esetben egyikről sincs szó! Oké, sörélesztőpehely és kesutej talán nincs a legközelebbi kisboltban, de manapság már akkor is bele lehet futni egy bioboltba, ha nem akarunk. Szóval nincs kifogás, vessétek rá magatokat erre a szuper receptre, mert a vegán kaják hatalmas meglepetéseket tartogatnak – a mindenevőknek is!  

Mézes-chilis grillezett lazac brokkolival 

A halakkal kapcsolatban valamiért hasonló gondolatok kavarognak a fejekben, pedig sokszor semmivel sem körülményesebb az elkészítésük, mint egy csirkemellnek. Remek példa erre Nóri lazacos receptje, ami bruttó fél óra alatt megvan, egészséges és rééém egyszerű. Amennyiben annyira nem rajongtok a halakért, ezt a brokkolis köretet akkor is érdemes lementeni, mert a leghétköznapibb húsokat is feldobja és ezerszer egészségesebb, mint a krumpli. 

lazac brokkolival

Rakott brokkoli

A mindent is kirántunk ÉS a mindent lasagnésítünk projekt mellett nagyon szeretünk mindent megrakni. Ahogy azt már sokszor említettük, a rakott és úgy általában a tepsis kaják hallatlan előnye, hogy csak sokat lehet belőlük készíteni, így biztos, hogy senki nem marad éhesen, és még másnap is tudtok vinni belőle az irodába. Ne felejtsétek el rárakni a világ MINDEN tejfölét!!! 

Teriyaki csirkenyárs grillezett brokkolisalátával 

Nem is indián nyárnak neveznénk, amiben most van szerencsénk részesülni, hanem még konkrétan nyárnak, már ami az időjárást illeti. Szóval még ne pakoljátok messzire a grillsütőt, mert rrrrrengeteg recept van a tarsolyunkban. De maradjunk kezdésnek ennél a szuper csirkenyársnál, ne ijesszen meg a sok hozzávaló, nagyobb áruházakban minden egy füst alatt beszerezhető, és a végeredmény egy gigantikus ízbomba lesz!! 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?