5 best of paradicsomos recept
Javában zajlik a paradicsom szezon. Itt az ideje, hogy a megszokott paradicsomkonzerveket most friss, lédús társaikra cseréljük. Annyi mindent tudunk belőle készíteni, hogy gyorsan össze is szedtük a mi 5 nagy kedvenc paradicsomos receptünket.
Zseniális caponata
A caponata az olaszok lecsója, amit ehetünk kenyérrel is, de ha kisebb darabokra vágjuk a hozzávalókat, akkor remek előétel is lehet belőle, csak pár pirítóst kell összedobni mellé! Ha gondoljátok szórjátok még meg pirított fenyőmaggal is, mert remek plusz ízt ad a caponatanak.
Töltött pritamin paprikák
Kicsit elkanyarodva a hagyományos, magyar töltött paprikáktól, most készítettünk egy olyan verziót, ami ugyan hasonlít az eredetihez, de kicsit feldobtuk a megszokott ízeit. VIDEÓ.
New Orleans-i gumbo
A gumbó eredetileg a Louisianából származik, de mára már rendkívül elterjedt étellé vált és rengeteg variációja ismert. Annak ellenére hogy sokféleképpen elkészíthető, van egy-két alap hozzávaló amit nem szabad kihagyni. Az egyik ezek közül a sötétebbre pirított rántás, a másik pedig a paprika, vöröshagyma és zeller szent hármasa. Innentől kezdve mehet bele hús, tengeri hal, rák, zöldségek, paradicsom, vagy éppen kolbász! Brutálfinom, csípős, isteni étel egy nagy adag rizs társaságában!
Penne arrabbiata
Nincs is jobb egy klassz kis paradicsomos tésztánál: gyors, ütősen finom és bármikor megoldást jelenthet az „úristen, mit kajáljak ma este?” kérdésre, hiszen egy kis száraztésztát és paradicsomkonzervet mindig tudunk otthon tartani. Ez most egy spéci változat, az olaszok arrabiata pennéje, amit a friss petrezselyem és a csípős chili tesz különlegessé. VIDEÓ.
Csicseriborsós padlizsánragu
Lehet, hogy nem a világ legegyszerűbb étele ez a királyi, marokkó ízeit idéző padlizsánragu, de az tuti, hogy még a húsevő barátaidat is lenyűgözheted vele ha elkészíted. Nagyon sok odafigyelést szerencsére nem igényel, hiszen a sali összedobható pár perc alatt, a bulgurral sincs sok macera és a ragunak sem kell összességében sok idő, úgyhogy hajrá, főzésre fel!