Hirdetés
Green Kitchen

5 édes palacsinta, amit vétek lenne kihagynotok!

Hirdetés

5 édes palacsinta, amit vétek lenne kihagynotok!

Hirdetés
Ma van a palacsinta világnapja, és ezzel az ünnepnappal mi szívből egyet tudunk érteni. Ahány nemzet, annyiféle palacsintarecept létezik, de egy dolog közös bennük: mindenki imádja őket. Akármivel megtölthetitek, lehet sós vagy édes, és a végtelenségig extrázhatjátok. A mi konyhánkon is születtek már elborult receptek, ezekből is került ebbe a toplistába. ;)
Hirdetés

Az édes palacsinta itthon fogalomnak számít, annyira szeretjük. A legtöbb családnál nem telhet el úgy hétvége, hogy ne kerülne az asztalra. De most ne várjatok hétvégéig, süssetek MA palacsintát!

Tiramisu-palacsinta

Igazából most már mondhatjuk, hogy az egyik legolvasottabb receptünk ez a Nóri által egyébként teljesen random megalkotott palacsinta. Annyian meg is csináltátok, hogy a sütis Facebook-csoportunkban már sokan azért könyörögtek, hogy több poszt ne legyen róla. 😀 De a tira-palacsinta jött, látott, és még mindig nyerésre áll. Szóval szerintünk simán lehetne mostantól tiramisu palacsinta világnap is… 😀

Tiramisu-palacsinta
Tiramisu-palacsinta

Vaníliapudinggal töltött diós palacsinta

Ha hiányzik a nagyi lekváros-diós palacsintája, akkor ezt a verziót mindenképp csináljátok meg, hiszen a puding, a lekvár, a dió, na meg az extra tejszínhab olyan emlékeket csalogat elő, hogy papírzsepire is szükség lesz. De nemcsak az emlékek miatt, hanem a boldogságtól is patakokban folyik majd a könnyetek, annyira finom ez a cucc!

Vaníliapudinggal töltött diós palacsinta

Rántott fahéjas-szilvás palacsinta

Nem kellett sokat várni arra, hogy palacsintát is rántsunk, hiszen rántva minden jobb, ugye. Mi most egy fahéjas-szilvás verziót tartottunk méltónak erre a műveletre, és a vaníliafagyit el ne hagyjátok mellőle, mert ahogy a forró, ropogós palacsinta találkozik a szátokban a hideg fagyival, hát az úúúúúúááááá, na szóval értitek. 😉

szilvaragus-palacsinta

Mákos gubás palacsinta

A mákos gubát is annyiféleképpen újragondoltuk már, hogy csak idő kérdése volt, mikor töltjük palacsintába. 😀 De ez is megtörtént, és milyen jól tettük, mert hát a gubáról kiderült, hogy így is nagyon finom. A vaníliasodó pedig egyszerűen KELL mellé, mert így lesz megfelelően szaftos és perfekt a végeredmény.

Almás palacsinta karamellöntettel

Amerikaipalacsinta-receptből is van már bőven az oldalunkon, nekünk ez az egyik kedvencünk. Itt az alaptészta fel van turbózva reszelt almával, és ettől még szaftosabb lesz az egész. Persze valami extrán hizlaló emellől sem hiányozhat, ez most a karamellöntet lett, DE megcsinálhatjátok csokiszósszal is, nem fog rontani az összélményen. 😀

édes palacsinta

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások