Babérliget
Idén tavasszal nyitotta meg kapuit a Babérliget könyvesbolt/kávéház. Az elsősorban Hamvas Béla és hozzá köthető írók műveit felsorakoztató boltban zseniálisan finom kávékat és borokat kóstolhatunk, míg a szintén hozzá tartozó Laurel fine dining étteremben különleges menüsor várja a vendégeket.
Schrödinger Macskája Pub
Ha elküldtük az utolsó e-mailt és befejeztük a kávénkat a Babérligetben, alig kell néhány métert sétálnunk, és a város egyik legizgalmasabb bárjában találjuk magunkat. A tulajdonos, Schinágl Martin alapkoncepciója az volt, hogy az Angliában egyre népszerűbb tendencia, a minőségi rumok és ginek fogyasztása végre itthon is elérhetővé váljon. A nem mindennapi kínálat mellett kézműves tonikokkal várja vendégeit, és igyekszik egyénre szabott italokat készíteni, hogy mindenkinek egyedi élményben lehessen része.
A Másik Bolt
A Kós Károly téren nyitotta meg kapuit az igazi kuriózumnak számító A Másik Bolt. Ahogy azt a neve is sugallja, ez már a tulajdonosok második szerelemgyereke, amihez Willmann Fábián minden alkalmazottja hozzátesz valami személyeset. A krumpliszaküzletből lett deliben a közeli pékségek portékáit, finomabbnál finomabb sajtokat és sonkákat, de még kézműves söröket is kaphatunk. Emellett nagy álmuk vált valóra, hogy ha csak szezonálisan is, de konyhaként is működnek, így megszeretetthetik a környékbeliekkel a kevésbé ismert zöldségeket és gyümölcsöket is.
Léműhely
Hogy ne csak a pesti oldalon lakókat kényeztessük, mindenképp szót kell ejtenünk a nem csak szuper egészséges, de csomagolásmentes Léműhelyről. A préselt levek a megszokott gyümölcsprés helyett nem centrifuga, hanem a tulajdonos által egyedileg fejlesztett szőlőprés segítségével kerülnek az üvegekbe. Ennek köszönhetően kevésbé sérülnek a hozzávalók, és a végeredmény egy színtiszta vitaminbomba!
Buono!
Hamisítatlan olasz kincsesbánya a Teréz körúti Bouno!, melynek tulajdonosa és üzemeltetője Giuseppe, a olívaolajok és tészták budapesti helytartója. Ez nem az a kisbolt, ahol térülünk és fordulunk, ugyanis Giuseppe küldetésének tartja, hogy az általa megszerzett tudást továbbadja. A tészta és az olaj mellett vehetünk még igazi kistermelői hentesárut, de az itt kapható kávé is szülővárosának 40 éves receptje alapján készül.