Hirdetés

5 vadonat új hely, ha még nem engedted el a nyarat

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Ünnepi asztalra vele!

Kókuszos aranygaluska

Kókuszmámor
Hirdetés

5 vadonat új hely, ha még nem engedted el a nyarat

Hirdetés
Évről évre szájtátva figyelem a budapesti gasztroélet alakulását, és minden alkalommal azt gondolnám, hogy “oké, most már aztán téééényleg minden van”, de akkor jön egy új ötlet, egy új étterem, egy új bár. Mutatjuk az elmúlt hónapok legjobbjait!
Hirdetés

Bár a nyárnak lassan, de biztosan vége, ettől még talán nem kell telesírnunk a párnákat, hiszen annyi klassz hely nyitott az elmúlt hónapokban, hogy kizárt, hogy mindet megjártátok volna már. Vigyetek magatokkal egy kiskabátot, és fedezzétek fel, ami eddig kimaradt! 

La Movida

Mindössze pár hete nyitott meg az autentikus dél-amerikai ételeket felvonultató La Movida. A menüjükön szerepel mindenféle tengeri ketyere, többféle taco és grillkaja is. Vessetek rá egy pillantást, érdemes! És ha hozzánk hasonlóan azonnal rohannátok hozzájuk, asztalfoglalásnál nem árt az angol nyelv ismerete, mert a tulajdonos és a személyzet nagy része is külföldi. Ezenfelül pedig figyeljétek árgus szemekkel a Teszteltük-rovatot, mert hamarosan bővebben is írni fogunk róla, milyen finomságokat ettünk-ittunk náluk!

la movida
La Movida (Fotó: Facebook)

The Duchess 

Meseszép fővárosunk nemcsak gasztro szempontból fejlődött hatalmasat az elmúlt években, de az italkultúra is fantasztikus irányt vett. Ennek következtében pedig egyre-másra nyitnak a jobbnál jobb koktélbárok, ahol a poharadba gyakorlatilag folyékony művészet kerül. Ékes példája ennek a nemrégiben nyílt The Duchess, ahol a város legtehetségesebb bartenderei közül jó néhánnyal találkozhatsz. A másik dolog, amiért mindenképp érdemes csekkolnotok, az a lélegzetelállító kilátás, ugyanis lokációjának köszönhetően brutális panoráma nyílik a Dunára.

Sallai Bundáskenyerező

Megkockáztatom, hogy mindenkinek a legszebb gyerekkori emlékei közé tartoznak azok a reggelek, amikor az anyukája/apukája/nagymamája/szomszédja bundás kenyeret és teát rakott elé az asztalra. Bárkinek is jutott először eszébe, hogy fehér kenyeret tojásba forgasson, majd bő olajba kisüsse, egy isten volt, ez nem vitás. Ezt a méltán zseniális kaját maxolja ki két barát a Sallai Bundáskenyerezőben, amiről Lili itt írt korábban. A kínálatukban szerepel békebeli, újhullámos és egészen meghökkentő bundás is, szóval csak rajtatok áll, meddig tart a komfortzónátok! 

Sallai Bundáskenyerező
Sallai Bundáskenyerező

Honey

A Sas utca legújabb versenyzője a reggeli szerelmeseinek jár a kedvében, DE! egy koktélra is érdemes megállni náluk, mert abban sem ismernek tréfát. Ami az ételeket illeti, leginkább a klasszikus brunch vonalon utaznak, de a tulajdonosok igyekeztek mindenbe belevinni egy kis extrát, amiért újra és újra vissza akarsz majd menni hozzájuk. A mi kedvencünk a reggelik abszolút és megkérdőjelezhetetlen királya, az Eggs Royale volt, ami képzeletben meg is kapta tőlünk az összes koronázási ékszert. Szerencsére van belőle mindjárt 4-féle, szóval van miért odaszokni! 

honey - új hely
Amerikai palacsinta a Honeytól

Felicita

Buda az utóbbi 1-2 évben nagyon él, szinte havonta nyitnak az izgalmasabbnál izgalmasabb helyek, amik sorában az egyik nagy kedvencünk az olasz konyhával operáló Felicita. Ennek megfelelően az egyik fő attrakció náluk az eredeti recept alapján készült pizza, és persze a pasták. Ha nem gondolkodtok komoly vacsorában, akkor feltétlenül kóstoljátok meg valamelyik antipasti táljukat, mert azok olyan szépek, hogy rájuk nézni is boldogság. Ami a pizzát illeti, mi a szarvasgombásért bármikor visszamennénk, szóval bátran ajánljuk kipróbálásra!

felicita - új hely
Szarvasgombás pizza a Felicitától

Ha tetszett a cikk, csekkoljátok a videóinkat! Exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?