Zé-féle gombaleves
Levesekbe annyira nem jellemző, hogy bármilyen bor kerüljön, de nem akkor, ha Zé főz! A krémleves pedig télen-nyáron király, hiszen ha hideg van, kellemesen melegít, nyáron pedig nem telít el annyira, mint egy mindennel megpakolt gulyás. Most egy nagyon tejszínes, szupergombás recept következik, amit az egész család imádni fog!
Penne alla vodka
Egy tészta, amibe vodka, igen, vodka kerül! Nem is hisszük, hogy kell ennél jobb sales egy szósznak, de ha ez nem győzött volna meg, jó, ha tudjátok, hogy nagyjából 20 perc alatt megvan, és már lehet is enni! A vegák egész egyszerűen hagyják ki a csirkemellet, mert ez anélkül is nagyon ütős.
Oldalas cacciatore árpagyöngy rizottóval
Amennyiben eddig nem ismerkedtetek meg közelebbről az árpagyöngy rizottóval, itt a kiváló alkalom, hogy bemutatkozzatok egymásnak. Az alaprecept, a rizses verzióhoz hasonlóan, nagyjából ezer módon variálható, így mindenképp érdemes ránézni. Az oldalas sem az, amit a magyar konyhától megszokhattatok, hanem egy olasz specialitás, és mint tudjuk, ha ételről van szó, ők ritkán tévednek.
Whiskys-meggyes marhabélszín sült zellerrel
Nem mondjuk, hogy a legkönnyebb nyári kaja a világon, de azért a zöldségköretnek köszönhetően nem is kell majd kigombolni a nadrágot evés után. Villantósnak viszont nagyon villantós, így ha randi/évforduló/szülinap van a láthatáron, ezzel tutira arattok. Mivel videó is jár hozzá, esélyetek sincs elrontani!
Fokhagymás-garnélás rizottó
Már régen beszéltünk a heti hal fontosságáról, de nehogy azt higgyétek, hogy feledésbe merült. A rizottóknak egyébként általánosságban nagyon jól áll a fehérbor, szóval ne féljetek használni, akár húsos, akár vega változatot főztök, csak arra figyeljetek, hogy minden esetben az első adag alaplé előtt rakjátok bele.
Marhahúsgolyók sörös barbecue szószban
Van persze az a bútoráruházas húsgolyó, amit valóban nehéz überelni, de azért mi megpróbáltuk, és mindenféle teketória nélkül kijelenthetjük, hogy baromi jól sikerült. Na nem csak azért, mert sör van benne, bár tény, hogy nem hátráltatta az akciót. 😀
Rumos-diós gubafelfújt extra vaníliával
A mákos guba és az aranygaluska vadházasságából született szerelemgyerek jött, látott és meghódította az egész szerkesztőséget. Aki nem rajong a mazsoláért, azt egyrészt teljesen megértem, mert az szerintem a szőlőszem megcsúfolása (show some respect please), másrészt felejtse el és totál egyszerűen hagyja ki belőle, mert anélkül is fergeteges.