Hirdetés

7 nap, 7 recept – Eszméletlen serpenyős kaják

Hirdetés

7 nap, 7 recept – Eszméletlen serpenyős kaják

Hirdetés
Milyen jó is az, amikor a zsúfolt hétköznapokban találsz egy olyan receptet, amihez nem kell felhasználni a konyha teljes lábas/tepsi/tál garnitúráját, ugye? Ezen a héten kifejezetten olyan recepteket szedtünk össze, amikhez egy méretes serpenyőn kívül alig kell valami. Szóval azok, akiknek esküdt ellensége a mosogatószivacs – mint pl. nekem –, most dőljenek hátra és élvezzék a hetet. :D
Hirdetés

Serpenyős röszti sütőben sült tojással

Előrebocsátjuk, hogy ez nem egy pikk-pakk reggeli, cserébe az egész család jól fog lakni vele! A juhtúró helyett használhattok fetát, cheddart, mozzarellát, vagy amit éppen találtok. Ha van egy ráérős reggeletek, ki ne hagyjátok! 

Tökéletesre sült pulykamell brokkolival és sajttal 

Veszélyesen gyorsan elkészül, és legalább ilyen gyorsan is fog elfogyni! Minden adott tehát hozzá, hogy visszatérő vendég legyen az asztalotokon. A vegák akár hús nélkül is kipróbálhatják: a sajtot hagyjátok teljesen szétolvadni, majd keverjétek össze a kedvenc, rövid típusú tésztátokkal. 

Serpenyős T-bone steak flambírozva 

Ennél villantósabb kaját mindössze két serpenyő felhasználásával aligha találtok széles e világon, és akkor arról még nem is szóltunk, hogy közben flambírozni is megtanulhattok! Azért csak óvatosan, nagyon figyeljetek, hogy semmi olyan ne maradjon a serpenyő környezetében, ami lángra kaphat! 

Klasszikus csikós tokány

Mindössze 7, azaz hét hozzávaló és egyetlen serpenyő közreműködésével a tiétek lehet a hazai konyha egyik legeslegkirályabb kajája, a csikós tokány! Arra figyeljetek, hogy a piacon a legnagyobb csokor petrezselymet vadásszátok le, mert attól lesz az igazi! 

Serpenyős pizza

Na miben fogadjunk, hogy így még nem sütöttetek otthon pizzát? Pedig érdemes kipróbálni, hiszen ezzel a módszerrel prímán kiküszöbölhető az otthoni pizzakészítés átka, nevesül, hogy nem sül meg mindenhol egyformán. A tetejére a hűtő tartalmának és szívetek vágyának megfelelően pakoljátok rá, ami csak van! (Ha így sem hoztuk meg a kedvetek, de mégse mondanátok le a házi pizzáról, rendeljétek meg a Blitz általunk már tesztelt Do It Yourself csodáját!) 

A tökéletes túrós csusza

Ismét egy fantasztikus magyar remek a startvonalnál, amihez alig kell valami, és lehetetlen leállni vele. Seperc alatt megvan az egész egyetlen serpenyőben, és imádni fogja a család! Hát mi kell még, de tényleg? 

Fotó: Fördős Peti

Serpenyős karaj újkrumplisalátával és ljutenicával 

A ljutenica lényegében az ajvár paradicsomos, kicsit csípősebb megfelelője, amit ha egyszer elkészítesz, többé nem akarsz nélküle élni. Önmagában pirítóson is zseni, de most éppen ezen a perfekt karajon érte a vég. Ha nekiláttok ennek a receptnek, egy igazán laktató, komplett kis ebédben/vacsiban gyönyörködhettek majd. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások