Zé-féle angol reggeli
Lássuk be, nem véletlenül nem Anglia lett a magas gasztronómia fellegvára, de ha valamihez értenek, akkor az a reggeli! Nincs a világnak olyan tája, ahol ne lehetne kapni a híres angol reggelit, bár ez nem jelenti azt, hogy mindenhol finom is. Zé viszont most összedobta nektek a hagyományos verziót, és nagyon-nagyon durva lett!
Ázsiai kacsasaláta
Ebben a nagy melegben aligha kíván rá bárki egy jó csülökre pékné módra, annál inkább egy könnyű salátára. Attól azonban még lehet legalább olyan finom és laktató, csak nem akarsz utána kómába esni. Őszinték leszünk, ez a kacsa igényel némi figyelmet, főleg a kezdeti szakaszban, de cserébe a saláta gyerekjáték. A végeredmény abszolút hozza a keleti ízvilágot, az i-re pedig természetesen a rengeteg szezámmag teszi fel a pontot.
Paradicsomos garnéla
Ennél jobb nyári vacsit elképzelni sem tudunk. Elrontani gyakorlatilag lehetetlen, kb. fél óra alatt megvan és eszméletlenül finom. Ha tehetitek, üljetek ki vele az erkélyre/kertbe egy üveg jól behűtött borral, kapcsoljátok ki a telefont és idézzétek fel a legszebb tengerparti emlékeiteket.
A görög muszaka
Ez, mondjuk, nem egy laza nyári vacsi, viszont ha nagy a család, keresve sem találtok jobbat. Nagyon durván laktató és még másnap is tök jó az irodába. Ha bárányhússal készítitek el, igazán autentikus lesz a végeredmény. 😉
Serpenyős aranydurbincs a tengerparton
Akkor sem hibáztatunk senkit, ha csak azért nézitek meg a videót, hogy „eljussatok” a tengerpartra, ugyanis ez a forgatás a meseszép Adriai-tenger partján zajlott. Zé nemcsak hogy megmutatja nektek a tökéletes aranydurbincs receptjét, de még a helyi halpiacra is ellátogatott, hogy tutira a legfrissebb kapásból tudja elkészíteni. Ha még nem ismerkedtetek meg közelebbről a mángolddal, eljött az ideje!
Indiai csirkecomb házi naan kenyérrel
Itt lesz az összes olyan fűszer, ami elengedhetetlen egy igazi indiai kajához, vagyis garam masala, római kömény, kardamom, kurkuma és természetesen koriander minden mennyiségben! A teljes szerkesztőségnek egy emberként csorgott a nyála a forgatás alatt és alig vártuk, hogy rávethessük magunkat a végeredményre. Higgyétek el, ennél omlósabb, szaftosabb, ízletesebb csirkecombot egy török food truckban sem kaptok. Ha ez nem lenne elég, Ákos most azt is megmutatja, hogyan készül a házi naan, méghozzá grillen!
Olasz csúcsdesszert: profiterol
Vajon volt már olyan a történelem során, hogy az olaszok rosszul készítettek el egy ételt? Mert nekünk nagyon úgy tűnik, hogy tévedhetetlenek a témában, legyen szó pastáról, pizzáról vagy desszertről. Ez utóbbiból (a tiramisu mellett) egyik nagy kedvencünk a profiterol, amiből jellemzően csokisat vagy fehér csokisat lehet kapni. Ebben épp mindkettő van, jó sok pisztáciával, szóval vétek lenne kihagyni.