A magyaros kaják közül nektek melyik a kedvencetek? Mi szinte mindegyikért rajongunk, ezért szívesen főzzünk egy jó töltött paprikát vagy Jókai-bablevest a hét bármely napján.
Töltött paprika, ahogy azt kell
Tény, ezer és egy töltött paprika létezik a világon, ami nemzetenként eltér. De ha magyarként meghallod: töltött paprika lesz az ebéd, biztos, hogy a darált húsos, paradicsomszósszal nyakon öntött változat jelenik meg a lelki szemeid előtt, miközben nagyokat nyelsz. Klasszikus egyszerű és nagyszerű kaja, amit nem lehet megunni!
Tökéletes tyúkhúsleves daragaluskával
Ahány ház, annyiféle változata létezik a tyúkhúslevesnek, de egy dologban egyetértünk: a testet-lelket gyógyító levest ugyanolyan elégedettséggel kanalazzuk a vasárnapi ebédeken, mint egy-egy macskajajtól hangos vagy épp náthától mattba fordult napon. Rosszkedv, szerelmi bánat vagy csak szimplán éhség ellen egyél te is tyúkhúslevest!
Töltött káposzta
Zé elhozta nektek a didergős hónapok és persze a karácsony nagyágyúját, a klasszik töltött káposzta receptjét. Ez a fogás egy igazi legenda, amire tény, hogy egy instant levesnél több figyelmet és időt kell szánnod, de nagyon megéri! Túlzás nélkül állítjuk, hogy a világ egyik legjobb cucca, ami természetesen jókora adag tejföllel az igazi.
Pacalpörkölt, mert pacal forever
A pacalt vagy szereted, vagy nem, nincs arany középút. Ez a magyar kaja két részre osztja az országot – és bevalljuk, mi abba a felébe tartozunk, akiknek a szíve a pacalért dobog. Ha a te hitvallásod is a pacalpöri, készítsd el ezt a szuper receptet, és kántáld velünk: PACAL FOREVER!
Bácskai rizses hús
A bácskai rizses húsról sokaknak rossz, menzás emlékei vannak, pedig lehet ezt rendesen is csinálni, hogy ne egy száraz valami legyen. Ha jót akartok, akkor sertéslapockát választotok hozzá, és olaj helyett a jó öreg disznózsírt vetitek be. Minél több zöldséget tesztek bele, annál jobb!
Stefánia vagdalt, az örök klasszikus
A retro kaják koronázatlan királynője a Stefánia vagdalt. Tény, az utóbbi időben talán kicsit a háttérbe szorult, de mi nem hagyjuk, hogy egy ilyen isteni dolog feledésbe merüljön. Készülj fel, nem lehet belőle csak egyetlen szeletet enni, főleg, ha országos jó barátjával, a krumplipürével tálalod.
Jókai-bableves
A Jókai-bableves nem egyszerűen „csak” egy leves! Igazi villantós kaja, amit még akkor is könnyedén összedobhatsz, ha basic konyhai ismeretekkel rendelkezel. Óriási klasszikus, ami tökéletes társad lehet a hideg őszi estéken. Lajos Jókai-bablevesének nincsen párja.
Ha tetszett a toplista, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!