Hirdetés
Green Kitchen

7 nap, 7 recept – Lajos kedvenc ételei

Hirdetés

7 nap, 7 recept – Lajos kedvenc ételei

Hirdetés
Ahogy azt bizonyára sejthetitek, Lajos kedvencei nem az újhullámos, szuvidált, füstölt bikahereporral meghintett kaják lesznek. Az ő favoritjai főleg a hamisítatlan magyar klasszikusokból kerülnek ki, amiket MINDENKINEK el kell készítenie – legalább egyszer!
Hirdetés

Jókai-bableves 

Nem is lenne igazi a lista, ha nem mindjárt egy jóóó magyaros levessel indítanánk. Természetesen csülökkel a tuti, így nem a legmegúszósabb recept a világon, hiszen annak legalább 3 órát érdemes rotyognia, és a babot is áztatni kell. Jó hír, hogy közben megnézhetitek a kedvenc részeteket A Gyűrűk Urából, vagy a Sátántangó legjobb jeleneteit. 

Jókai-bableves

Hagyományos szabolcsi töltött káposzta

Valamilyen oknál fogva az emberek kizárólag esküvőkön és karácsonykor esznek vagy készítenek töltött káposztát. Mi azt gondoljuk, hogy egy sima kedd is lehet piros betűs ünnepnap, hát aznap se magát vitte ki a szemetes vagy végezte el magát a munka, szóval tessék megünnepelni! 

Hagyományos szabolcsi töltött káposzta

Mákos nudli 

A mákos nudli része minden tisztességes gyerekkornak, amiről hál’ istennek felnőttként sem kell lemondani. Ami még jobb benne, hogy gyerekként nemcsak élvezni lehet, de be is lehet vonni őket a buliba, hiszen a nudlikészítés gyakorlatilag gyurmázás. Miután elpusztítottak belőle egy hatalmas tányérral, széles mosoly, mehet a szelfi – és el ne felejtsetek minket betagelni rajta! 😀

Mákos nudli

Bácskai rizses hús 

A hazai konyha egyik remeke, amit kétféleképpen lehet elkészíteni. Nagyon jól és gyalázatosan rosszul. Természetesen nálunk ez utóbbi fel nem merülhet – főleg, mert ez Lajos saját receptje, aki a magyaros kaják utánozhatatlan helytartója itt az SK bázison. Ha eddig nem tudtátok, hogy készül a perfekt rizses hús, akkor mindenképpen kattintsatok! 

Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

Házi falafel 

Fájdalmasan sok helyen lehet kapni falafelt, pláne ahhoz képest, hogy ezekből mennyire kevés helyen finom. Sajnos a legtöbbször száraz, ízetlen fűrészporhoz hasonlít, pedig eszméletlenül jó tud lenni, ha megfelelő módon van elkészítve. Ha ezt a receptet használod, nem is lesz hiba, biztosak vagyunk benne, hogy újra és újra elkészíted majd. Vendégvárónak vagy húsmentes hétfőkre is perfekt kaja! 

Házi falafel

Töltött paprika, ahogy azt kell

Egy újabb klasszikus, ami nélkül senki nem élhet. Persze ez akkor az igazi, ha anya rakja elénk, de hát ők sem lehetnek mindig mellettünk, így nincs mese, meg kell tanulni. Még szerencse, hogy réééém egyszerű, így annak sem kell lemondani róla, aki még csak most ismerkedik a konyhájával. 

Töltött paprika, ahogy azt kell

Tökéletes tiramisu

Nem csoda, hogy a tiramisu pillanatok alatt meghódította a világot, hiszen nem túl bonyolult és alig kell hozzá valami. Tipikusan az a fajta desszert, ami bár elsőre nehéznek tűnhet, de ha egyszer megcsináltad, onnantól tudod, és pont, szóval fel a kötényt, és essetek neki bártan! (Igazából egy kicsit csodálkoztam, hogy Lajos nem valami csokikrémes csokis csokireceptet mondott, mert kevés embert ismerek, aki annyira édesszájú lenne, mint ő. :D)

Tökéletes tiramisu

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások