Jókai-bableves
Nem is lenne igazi a lista, ha nem mindjárt egy jóóó magyaros levessel indítanánk. Természetesen csülökkel a tuti, így nem a legmegúszósabb recept a világon, hiszen annak legalább 3 órát érdemes rotyognia, és a babot is áztatni kell. Jó hír, hogy közben megnézhetitek a kedvenc részeteket A Gyűrűk Urából, vagy a Sátántangó legjobb jeleneteit.
Hagyományos szabolcsi töltött káposzta
Valamilyen oknál fogva az emberek kizárólag esküvőkön és karácsonykor esznek vagy készítenek töltött káposztát. Mi azt gondoljuk, hogy egy sima kedd is lehet piros betűs ünnepnap, hát aznap se magát vitte ki a szemetes vagy végezte el magát a munka, szóval tessék megünnepelni!
Mákos nudli
A mákos nudli része minden tisztességes gyerekkornak, amiről hál’ istennek felnőttként sem kell lemondani. Ami még jobb benne, hogy gyerekként nemcsak élvezni lehet, de be is lehet vonni őket a buliba, hiszen a nudlikészítés gyakorlatilag gyurmázás. Miután elpusztítottak belőle egy hatalmas tányérral, széles mosoly, mehet a szelfi – és el ne felejtsetek minket betagelni rajta! 😀
Bácskai rizses hús
A hazai konyha egyik remeke, amit kétféleképpen lehet elkészíteni. Nagyon jól és gyalázatosan rosszul. Természetesen nálunk ez utóbbi fel nem merülhet – főleg, mert ez Lajos saját receptje, aki a magyaros kaják utánozhatatlan helytartója itt az SK bázison. Ha eddig nem tudtátok, hogy készül a perfekt rizses hús, akkor mindenképpen kattintsatok!
Házi falafel
Fájdalmasan sok helyen lehet kapni falafelt, pláne ahhoz képest, hogy ezekből mennyire kevés helyen finom. Sajnos a legtöbbször száraz, ízetlen fűrészporhoz hasonlít, pedig eszméletlenül jó tud lenni, ha megfelelő módon van elkészítve. Ha ezt a receptet használod, nem is lesz hiba, biztosak vagyunk benne, hogy újra és újra elkészíted majd. Vendégvárónak vagy húsmentes hétfőkre is perfekt kaja!
Töltött paprika, ahogy azt kell
Egy újabb klasszikus, ami nélkül senki nem élhet. Persze ez akkor az igazi, ha anya rakja elénk, de hát ők sem lehetnek mindig mellettünk, így nincs mese, meg kell tanulni. Még szerencse, hogy réééém egyszerű, így annak sem kell lemondani róla, aki még csak most ismerkedik a konyhájával.
Tökéletes tiramisu
Nem csoda, hogy a tiramisu pillanatok alatt meghódította a világot, hiszen nem túl bonyolult és alig kell hozzá valami. Tipikusan az a fajta desszert, ami bár elsőre nehéznek tűnhet, de ha egyszer megcsináltad, onnantól tudod, és pont, szóval fel a kötényt, és essetek neki bártan! (Igazából egy kicsit csodálkoztam, hogy Lajos nem valami csokikrémes csokis csokireceptet mondott, mert kevés embert ismerek, aki annyira édesszájú lenne, mint ő. :D)