Hirdetés

7 nap 7 recept, retró kaják

Hirdetés

7 nap 7 recept, retró kaják

Hirdetés
Lehet szidni a menzát, persze, de azért adott pár olyan ételt, amiről örökké a sulifolyosó és a közös nevetések fognak eszünkbe jutni. Meg olyat is, amit ezért utáltunk meg egy életre. Akárhogy is, most biztosan sokan visszasírják. (Egyébként mi is nehezen vagyunk meg a szerkesztőségi ebédek és Lajos utánozhatatlan főzelékei nélkül!) Hogy enyhítsünk a bánatunkon, úgy döntöttünk, jövő héten tartunk egy menzahetet! Csatlakoztok?
Hirdetés

Paradicsomos húsgombóc

Elképzelni sem tudjuk, hogy van-e olyan menza az országban, ami ne látott volna paradicsomos húsgombócot. Azt meg aztán pláne nem, hogy volt-e olyan suli, ahol ne lett volna benne a top 3 „tuti, hogy kérek repetát” kajában – persze szigorúan a csokiöntetes piskóta után.

Mákos tészta 

Simán lehet, hogy a mákos tésztát egy olyan brainstorming hívta életre, ahol a hajhálós konyhásnénik azon tanakodtak, hogyan kéne baromi kevés alapanyagból olyan kaját csinálni, amivel garantáltan boldoggá tesznek 300 gyereket egyszerre. Ugye nálatok is ment a verseny, hogy kinek mákosabb a mosolya? 😀 

Sárgaborsó-főzelék sült hagymával

Hát, ez a legtöbb gyereknél nem kategóriagyőztes, pedig baromi jól el lehet készíteni, főleg, ha megkülditek ezzel a sült hagymával a tetejét. Reméljük, mondanunk sem kell, hogy ez a legtöbb főzeléken nagyon jól működik, ráadásul kb. 5 perc alatt megvan, szóval mindenképpen jegyezzétek fel! 

Tárkonyos csirkeraguleves

Természetesen nem maradhat ki a tárkonyos csirkeraguleves sem, mert mi imádjuk a tárkonyt, a citromtól pedig kellemesen fanyar lesz. Rengeteg zöldség, jó sok husi, és máris kész egy igazán laktató ebéd! 🙂

Tökéletes krumplis tészta

Ez azok közé az ételek közé tartozik, amik úgy a legjobbak, ha egy hatalmas bográcsban főzve, pálinkakísérettel készülnek – bár a menzákba valószínűleg nem így jutott el. 😀 Lényeg, hogy egy óriási klasszikus, ami nem maradhatott ki a listánkból! Hogy még jobb legyen, találtok mellé egy gluténmentes koviubireceptet is! 

Meggyleves

Mivel amúgy is nyakunkon a jó idő, úgy gondoltuk, miért ne tehetnénk be hideg levest is – ami mellesleg melegen is legalább annyira működik! Szerintünk azonban jól behűtve, sooook tejszínhabbal az igazi! 

Bácskai rizses hús

Az már nem teljesen tiszta, hogy a rizses hús megannyi változatából melyik félét rakták elénk az iskolában, de hogy nagyon sokszor volt, az biztos! Mi most a bácskait szedtük elő, mert egyszerűen imádjuk, ráadásul alig kell hozzá valami! 

bacskai-rizseshus-talalas
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?