Hirdetés

7 nap, 7 recept: téli kalóriabombák

Hirdetés

7 nap, 7 recept: téli kalóriabombák

Hirdetés
Távol álljon tőlünk, hogy bárkit eltántorítsunk az újév alkalmával megfogadott Tökéletes Test Projekttől, de az utóbbi időben olyan kaják készültek, amik mellett nem lehet csak úgy elmenni. Ezekből szedtük össze a 7 kedvencünket. Az ezt követő hétre pedig ezúton is ajánljuk korábban megjelent „7 nap, 7 recept, a legjobb saláták hússal és anélkül” válogatásunkat. :D

Hirdetés

Sajtos bundás kifli

Ha esetleg megfeledkeztetek volna egy-két kifliről, és már kicsit kiszáradtak, akkor most jött el az ő idejük! Vágjátok őket félbe, rakjátok bele a hűtő szimpatikus tartalmát, és már mehet is rájuk a bunda – elvégre tél van! 

Sajtos bundás kifli

Kolbászos bableves héveknédlivel

Mikor a hőmérő higanyszála eléri a kritikus pontot (ami a szerkesztőség tagjainál nagyjából 15 fok), már riasztjuk is Lajost, hogy készítsen nekünk valami fullos levest. Ezt a fantasztikus lélekmelegítőt, mondjuk, Zsolti készítette, de ez mit sem vesz el az élvezeti értékéből. 😀 Ha esetleg még nem ismerkedtetek meg a héveknédlivel, itt az idő, hogy szerelembe essetek! 

kolbász bableves héveknédlivel
Kolbászos bableves héveknédlivel

Toros káposzta

Bár sokan rajonganak a műfajért, azért vannak, akik köszönik, kihagyják a disznóvágást, és beérik a végeredménnyel. Ebben a toros káposztában a pálinkán kívül talán minden benne van, amiért szeretjük az ilyesmit és amitől egyike a téli kalóriabombáknak. Már csak egy hatalmas szelet ropogós szélű kenyérre van szükségetek, hogy tisztára tunkolhassátok a tányért. 

toroskáposzta
Toroskáposzta

Grilled cheese burger

Vannak olyan szendvicsek, amiket Jani gyakorlatilag csak a hozzá hasonló őrülteknek készít, és hát mi tagadás, ez is egy olyan. Merthogy az történik, kérjük szépen, hogy a szokásos buci helyére visszafogottan két darab sajtos grillszendvics került. És akkor ezek után érkezik a marhahúspogi és többi jó barátja. Kell még bármit hozzáfűznünk? 😀 

Grilled cheese szendvics

Harcsapörkölt kapros-túrós csuszával

Igazi téli klasszikus, amit valamilyen oknál fogva leginkább csak ünnepekkor szeretnek készíteni az emberek. Hát mi azt mondjuk, hogy ne várjatok vele karácsonyig, mert ez az egyik legkirályabb kaja, amit a világnak adtunk. A kaportagadók se görgessenek tovább, egyszerűen hagyják ki belőle, mert úgy is finom lesz. Nem aaaannnyira finom, de finom. 

harcsapörkölt kapros-túrós csuszával
Harcsapörkölt kapros-túrós csuszával

Zellerben sült sajtfondue

Igen, jól hallottátok! ZELLERBEN-SÜLT-FONDUE! Bár őszintén nem gondoljunk, hogy ez bármiféle hozzáfűznivalót igényel, azért ezt tényleg mentsétek le. A szerkesztőség konkrétan szemmel verte a fotósunkat, hogy mikor eshet már neki, mert már az illatától mindenkinek összefolyt a nyál a szájában! Ha további durvulásra vágytok, a zöldséghasábokat cseréljétek sült krumplira. 

zellerben sült sajt fondue szárzellerrel
Zellerben sült sajtfondue

Gesztenyés krémes

Állítólag a hetedik napon meg kell pihenni. Hát rajtunk nem fog múlni. Ne ijedjetek meg a hosszúnak tűnő hozzávalólistától és leírástól, mert valójában gyerekjáték az egész. Egyetlen embert próbáló része van az egésznek, ahhoz viszont tényleg fel kell kötni a nacit – 20 percet kell várni szeletelés előtt. 

Gesztenyés krémes

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?