7 nap 7 süti: Felejthetetlen sütik, amiket a nagyi csinált a legjobban
Karamellás hatlapos
Le merjük fogadni, hogy nincs köztetek olyan, aki ne evett volna legalább egyszer a nagyisütik legnagyobb legendájából, a hatlaposból! Nagyi jolly joker sütije ugyanúgy ott tornyosult az asztalon karácsonykor vagy éppen húsvétkor, mint egy átlagos vasárnap délután, amikor meglátogattuk. Nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag, és bár némi időbe telik elkészíteni, egyszerűen kihagyhatatlan!
Márványkuglóf
Ha gyerekkorunk reggelijét kell felidéznünk, sokunknál megegyezik a képlet: kakaó kuglóffal. Teljes mértékben megértjük, ha a puha, omlós, vajas tészta látványa még ma sem hagy hidegen, mi is rajongunk érte. Ugorj neki Nóri receptjének, de vigyázz: ha megízleled, nem lesz elég egy szelet – pont úgy, ahogy régen sem!
Hólabda
A krémes, kókuszos sütik kuriózumnak számítottak a nagyiféle sütik sorában: semmihez sem hasonlítható csodálattal lestük az asztalt, ha hólabdák sorakoztak a porcelántányéron. A kozák sapkaként is ismert süti a vendégségek sztárja (volt már régen is), hiszen puha, krémes, kókuszos és csokis – épp elég érv ahhoz, hogy máris nekiláss összedobni, akár magadnak is!
Lúdláb, a legcsokisabb klasszikus
A nagyi sütijei közül a lúdláb tagadhatatlanul dobogós, ha a csokoládé és a mennyei kakaós-meggyes krém mennyiségét vesszük alapul. A lúdláb nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy már gyerekkorunkban megtudjuk, mi is az a csokifüggőség (na nem mintha szabadulni akarnánk a csokoládétól). Vegyél egy nagy levegőt, és merülj alá a párizsikrém-mennyországban!
Tökéletes piskótatekercs eperlekvárral
A piskótatekercs tökéletes példája annak, hogy milyen az, amikor semmi extra nem kell egy sütihez, mégis isteni finom végeredmény kerül az asztalra. De milyen a tökéletes piskótatekercs? Szaftos, puha és pont jó a lekvár-tészta aránya. Mi most egy ilyen retro csodát mutatunk!
Almás-mákos rétes
Mi királyabb a mákos rétesnél? Persze hogy az almás-mákos rétes! Ha nincs annyi időd, mint a nagyinak, vagy úgy érzed, a rétestészta készítésére még gyúrnod kell, ez a történet neked való: sütéssel együtt az egészet nem sokkal több, mint fél óra alatt összedobhatod. Persze, a végén ne felejtsd el a lényeget: a porcukrot!
A klasszikus almás pite
A családi összejövetelek gyakran látott vendége az almás pite. A mi verziónk nem kör alakú, mint az amerikaiaké, hanem klasszikus, négyszög alakú, és alap, hogy a nagyi jut róla eszünkbe. Nóri szerint egy jó pite lényege, hogy legalább annyi töltelék legyen benne, mint tészta – mi ezzel csak egyetérteni tudunk!