Hirdetés

A legjobb krémlevesek

Hirdetés

A legjobb krémlevesek

Hirdetés
Most még pont olyan idő van, hogy napközben már egészen elhisszük, hogy nyakunkon a tavasz, de azért esténként még elfér egy kabátka. Ilyenkor a legtutibb vacsimegoldások egyike egy jó kis krémleves, mert szupergyorsan megvan, laktató és általában alig kell hozzá valami. Érthetetlen módon mégsem készült még ilyen toplista – mostanáig!

Hirdetés

Sültpaprika-krémleves 

Ebben a levesben is az a jó, hogy ameddig azt várjátok, hogy megsüljenek a paprikák, addig olyan hasznos intéznivalókat lehet letudni, mint a másnapi szett kiválasztása, a gyerek házijának átnézése vagy az aktuálisan nézett sorozatod új része. Amikor ez pipa, onnantól kb. negyedóra múlva már 100%-ig kész vagy a vacsival, és annyi a dolgod, hogy magadba kanalazd. 

Török vöröslencse-krémleves 

Ahogy Lilla is javasolja, ez a leves akkor lesz igazán bomba, ha egy napot állni hagyjátok – így fognak igazán összeérni az ízek és érvényesülni a menta. Nagyon jó kis kombó lesz a vöröslencsével. Aki nem szereti a csípőset, nyugodtan kihagyhatja, bár szerintünk azzal lesz tuti királyság. 

Juharszirupos karalábé-krémleves 

Tudjuk, hogy elsőre talán furán hangozhat, de hát csináltunk már ennél nagyobb őrültségeket is, és valahogy mindig jó lett a végeredmény. Így aztán azt javasoljuk, hogy bízzatok bennünk most is, vegyétek elő a juharszirupot, pucoljátok meg a karalábét, és hajrá! 

Kókusztejes cukkinikrémleves 

Ez sem egy mindennapi kombó (meg nem is a legfotogénebb levesünk), pedig szintén megér egy próbát. A cukkini amúgy sem az a zöldség, amiből úton-útfélen krémleves készül, de hát ezért vagyunk mi nektek! 🙂 Ha egy picit megpirítjátok a kókuszchipset, még finomabb lesz, de nagyon figyeljetek, mert nem kell neki sok, hogy odaégjen.

Kukorica-krémleves chilis-sajtos pattogatott kukoricával 

A kukorica-krémleves nem újdonság a nap alatt, de ilyen feltétet még tutira nem pipáltatok! Természetesen maga a leves is zseni – milyen is lenne? –, a pattogatott kukoricát viszont mindenképp mentsétek le, mert önmagában filmnézéshez, vagy más, pikánsabb krémleveshez is baromi jól működik! 

Brokkolikrémleves, ahogy mi esszük 

Ha már ennyi rendhagyó recepten túl vagyunk, a végére tartogatunk nektek valami klasszikust, nehogy szó érje a ház elejét. Az egész nem tart tovább húsz percnél, így egy fárasztó munkanap után sem kell lemondanotok egy tisztességes, meleg vacsiról. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?